Znamy już te drużyny z poprzednich sezonów i można powiedzieć o nich że grają ładną dla oka ofensywną koszykówkę. Na 10 spotkan rozgrywanych między tymi zespołami aż 8-krotnie padł over a w tych dwóch meczach zabrakło tylko 2 pkt. Co do gry PAU i Roanne grają szybkie akcje i co ważniejsze zakończone celnym rzutem. Po obu stronach są zawodnicy którzy nie boją się wejść pod kosz i próby zdobycia punktu. Na obwodzie również obie ekipy świetnie sie spisują zdobywają sporo pkt. Liczę na bardzo dobre wyrównane spotkanie z niewielką przewagą na korzyść Pau
Jednak się myliłem co do Pau raczej w tym sezonie z taką grą nic nie osiągną grają bardzo słabo popełniając bardzo wiele błędów. Ostatnio dotkliwa porażka na własnej hali z Asvelem aż 60-104. Natomiast Nancy trzeba pamiętać że są to mistrzowie zeszłego sezony i w tym sezonie uważam, że będzie podobnie nie mają sobie równego w lidze jak dotąd wygrali wszystkie z 5 spotkań i nie sądzę aby słabe Pau mogło ich dziś powstrzymać. Nancy liczę że zagrają na tyle dobrze iż pokryją handicap -10. Grają lepiej w obronie, lepiej na deskach i co jeszcze ważne na niezłej skuteczności. A więc Nancy -10 @1,9 do wzięcia.
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 09-11-2007, 12:17
No wlasnie PAU tragedia, wszyscy odeszli a oni wystawiaja kurs na nich 1.25 w meczu z Vichy, nie rozumiem, chyba moje mysli rozjezdzaja sie z rzeczywitoscia. Vichy 4-2, Pau 1-5, ok rozumiem, ze gospodarze moga wygrac ale 1.25 na nich? Ktos zdurial do reszty, buki lub ja, predzej ja ale 3.85 zakladajac mala stawke. Rupert Vaty Stanic Dial Fein Young D'Almeida nie widzu tu graczy wyzszej klasy. Odeszli Harrison, Wright, Aaron, Greer Sanders, Mahinmi, Diagne czyli odeszli wszyscy co robili gre, V. bez gwiazd solidny zespol ktory na pewno powalczy.
Na dziś wybrałem takie spotkanie Strasburg - Chalon obie drużyny bardzo dobrze spisują sie w ataku. Grają szybki basket na wysokiej skuteczności, oddają sporo celnych rzutów z za linii 6,25. Linia 153,5 wystawiona przez gamebookers wydaje się być nie wysoka i myślę, że warto spróbować. W pojedynkach h2h tylko jeden raz padł under. Uważam, że dziś również sprostają zadaniu i uda się im przekroczyć tą linię. Tak jak już pisałem po obu stronach dobrzy zawodnicy którzy udanie potrafią wbić się pod kosz a także zaskoczyć rzutem z dystansu.
Linia 138,5 na to spotkanie wystawiona przez pinnacle wydaje mi się trochę zaniżona zdecydowanie stać te drużyny aby ją przeskoczyć. Strasburg znamy z tego że gra ofensywnie akcje wyprowadzają szybko, a idzie za tym to że oddają bardzo wiele rzutów. Strasburg ostatnio poprawił trochę skuteczność dość dobrze spisują się na obwodzie. Vichy zagra na własnej i nie wyobrażam sobie że nie rzucą tych 70 pkt Strasburg wcale nie jest gorszy i na pewno powalczą dziś. Według mnie w tym meczu najmniej będzie 150pkt. Myślę, że over to dobre rozwiązanie.
Nr Użytkownika: 674 Dołączył: 30 Lip 2007 Posty: 23
Wysłany: 19-01-2008, 17:32
vs.
Typ: Gravelines-Dunkerque
Kurs: 1.60
Spotkanie dopiero jutro, ale rzuca się w oczy, z tego co wiem nikt nie umarł w Gravelines. Gospodarze w tym sezonie cieniują, aż 14 miejsce w tabeli to napewno nie ich marzenie, (4-10) w tym dwie wygrane u siebie, Pau bilans taki sam, dużym atutem niewątpliwie będzie więc własny parkiet. Popatrzmy w historię, sezon 06/07 - 13-4 home ! W całym sezonie przegrali mniej niż w tym ... Żeby tego było mało w tych czterech porażkach dwie z nich były minimalne [70-72 przeciwko Paris BR, 77-78 przeciwko ASVEL]. Prawdziwy home team, nie sądze by aż tak zapomnieli jak się gra w koszykówkę, tym bardziej że rywal z dolnej półki. Pau spuściło z tempa, żadnej wygranej na wyjeździe jeszcze, ULEB męczy. Ostatnia wygrana przeciwko Rydze to zasługa faktu że w ASK zabrakło czterech podstawowych graczy, a zwyciężyli zaledwie o dwa oczka. Żałosne. Dunkierka ma wyrównany zespół, z Bunnem na czele, dobrą i interesującą taktyke ale śmierdzące H2H. Od 2003 grali pięć razy u siebie, tylko raz okazali wyższość. Czas na rehabilitacje.
Spotkanie dopiero jutro, ale rzuca się w oczy, z tego co wiem nikt nie umarł w Gravelines. Gospodarze w tym sezonie cieniują, aż 14 miejsce w tabeli to napewno nie ich marzenie, (4-10) w tym dwie wygrane u siebie, Pau bilans taki sam, dużym atutem niewątpliwie będzie więc własny parkiet. Popatrzmy w historię, sezon 06/07 - 13-4 home ! W całym sezonie przegrali mniej niż w tym ... Żeby tego było mało w tych czterech porażkach dwie z nich były minimalne [70-72 przeciwko Paris BR, 77-78 przeciwko ASVEL]. Prawdziwy home team, nie sądze by aż tak zapomnieli jak się gra w koszykówkę, tym bardziej że rywal z dolnej półki. Pau spuściło z tempa, żadnej wygranej na wyjeździe jeszcze, ULEB męczy. Ostatnia wygrana przeciwko Rydze to zasługa faktu że w ASK zabrakło czterech podstawowych graczy, a zwyciężyli zaledwie o dwa oczka. Żałosne. Dunkierka ma wyrównany zespół, z Bunnem na czele, dobrą i interesującą taktyke ale śmierdzące H2H. Od 2003 grali pięć razy u siebie, tylko raz okazali wyższość. Czas na rehabilitacje.
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 16-02-2008, 17:34
Toulon - Roanne 2 2.05
Nie rozumiem czemu faworytem tego meczu sa gospodarze, Roanne duzo lepszy zespol, duzo lepszy sklad, grali w Eurolidze, moze nie jakos super ale jednak w kilku meczach cos pokazali, np. wygrana w Rzymie. Prawie na kazdej pozycji spora przewaga ale liga francuzka jest troche nieobliczalna wiec stawka minimalna, wydaje mi sie tez ze Paryz wygra z Vichy 1.50 oba mecze 1/10