Supercopa bardzo ciekawe spotkanie Bilbao które zagra u siebie albowiem właśnie półfinał i finał będzie rozgrywany właśnie tam. A więc mogą trochę pokrzyżować szyki Barcy. Bilbao na własnym terenie potrafi być bardzo groźne. Z Barcą u siebie grali 3-krotnie z czego 2 spotkania wygrali dosyć wysoko i jedno przegrane jak dobrze pamiętam 4 pkt. Dla Barcelony sporą stratą jest odejście Navarro do Washington natomiast w jego miejsce wejdzie Acker również bardzo dobry rozgrywający Bilba Będzie miało sporo pracy na obwodzie bardzo drożny Basile i właśni niedawno wymieniany Acker. Jednak uważam, że są w stanie zwyciężyć w dzisiejszym meczu.
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 365 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 313
Status: Offline
Wysłany: 18-10-2007, 18:29
vs
typ: -4 TAU
kurs: 1.66
+
vs
typ: +8 BARCELONA
kurs: 1.42
kurs łączny: 2.37
stawka: 8/10
buk: BET365
Na dzisiaj proponuję dubelek.
#1 Moim zdaniem Tau to faworyt do mistrzostwa w tym roku, nie powinni stracić punktów w meczu z Fuenlabradą, mimo tego, że zawsze ciężko szło na wyjazdach. W pierwszej kolejce Joventut zmiażdzył Fuenlabradę różnicą 26 oczek. Koszykarze Tau tym bardziej nie powinni mieć problemów.
#2 Barca, Barca, mimo tego, że Rudy Fernandez i DKV w gazie, dam troszkę podrasowany plusowy spread na Barcelonę. Dodam, żę w historii pojedynków pomiędzy tymi drużynami, Joventut nigdy nie wygrał wyżej jak 7 punktami.
67-73
94-73
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 17:54, w całości zmieniany 1 raz
W tym spotkaniu wybrałem overa 150 pkt z pinnacle. Real to zupełnie inna ekipa nie skupiają już większej uwagi defensywie teraz starają się grać ofnsywnie i jak na razie dobrze im to wychodzi. Przecież jest tam wielu zawodników którzy potrafią celnie rzucić np. Hervelle, Tuneri, Smith wrócił do składu Reyes i jest jeszcze na obwodzie Papadopulos który całkiem dobrze sobie radzi. Granada również nie jest pod tym względem gorsza udrih i gianella Borchardt również świetni zawodnicy i potrafią nawiązać walkę. Myślę, że zobaczymy niezłe spotkanie w wykonaniu tych drużyn.
over 150 @1,95 pinnacle 95-72
Ostatnio zmieniony przez Policeman 04-11-2007, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Barcelona powoli się odradza wracają do tego co grai kiedyś w dzisiejszym spotkaniu z Fuenlabradą myślę, że nie powinni mieć za dużo problemów sądzę, że uda im się pokryć hcp -11,5 wystawiony przez pinnacle. Fuenlabrada ostatnio gra słabo popełniają sporo błędów naciskani popełniają ich jeszcze więcej. W pojedynkach h2h zdecydowanie prowadzi Barcelona prowadzi aż 10-0. Liczę że dziś też wygrają i pokryją hcp. Lakovic wraca do formy i to właśnie na niego liczę że poprowadzi zespół do zwycięstwa.
Barcelona -11,5 @1,95 pinnacle 78-62
Ostatnio zmieniony przez Policeman 04-11-2007, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 04-11-2007, 12:23
vs
typ: MURCIA
kurs: 2.35
stawka: 4/10
buk: BWIN
1) Gasol oraz McDonal (obaj Girona) ostatnio nie trenowali, ale prawdopodobnie zagrają dzisiaj
2) Murcia potrafi grać na własnym terenie z Gironą, co pokazały poprzednie sezony
3) Trener Murcii mówi, że nie obawia się przyjezdnych i jego drużyna będzie walczyła o zwycięstwo
Mnie te argumenty przekonują, dlatego próbuję lekko Polarisu.
76-67
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Nr Użytkownika: 692 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 83
Wysłany: 04-11-2007, 18:49
Ricoh Manresa – G.C. Valladolid 1 1.42 (8/10)
Zdecydowanie wg mnie 1. Na poczatek tablela – Manresa 3, Valladolid 14. Od początku sezonu gospodarze graja znakomicie. Zwycięstwa wyjazdowe nad Fuenlabrana i Tau Ceramica oraz minimalna przegrana nad Pamesa Valencia zrobily na mnie ogromne wrazenie. Patrzac w historie rowniez mowi mi ze wygra Manresa:
02/04/2006 Spagnola ACB Basquet Manresa vs. Grupo Capitol Valladolid 79:76
26/10/2005 Spagnola ACB Grupo Capitol Valladolid vs. Basquet Manresa 85:89
06/03/2005 Spagnola ACB Basquet Manresa vs. Grupo Capitol Valladolid 76:72
16/10/2004 Spagnola ACB Grupo Capitol Valladolid vs. Basquet Manresa 91:84
24/04/2004 Spagnola ACB Grupo Capitol Valladolid vs. Basquet Manresa 91:87
14/12/2003 Spagnola ACB Basquet Manresa vs. Grupo Capitol Valladolid 96:81
Basquet Manresa 4
Remis 0
Grupo Capitol Valladolid 2
Valladolid na razie „cieniuje” w ACB. Uwzględniając trudnych rywali jakich mieli Valladolid w pierwszych kolejkach (Barcelona, Real Madrid, Joventut) nie widze większych szans w meczu z Manresa. Kurs 1.42 mimo iż jest zadowalający goraco zachęcam do grania
Wysłany: 10-11-2007, 11:00
vs
typ: +0,5 REAL MADRYT
kurs: 1.85
stawka: 9/10
buk: STANJAMES
Mecz kolejki. Takim mianem z całą pewnością możemy nazwać dzisiejsze spotkanie pomiędzy Gironą a Realem. Siła gospodarzy to głównie Marc Gasol i właśnie tego koszykarza trzeba będzie dobrze pilnować. Wie to też na pewno Joan Plaza(Real Madryt), który odpowiednio zmotywuje swoich podopiecznych do walki. Można dostrzec lekki spadek formy Akasvayu (porażka w ostatniej kolejce ACB z Polarisem Murcia oraz przegrana w pucharze Uleb z przeciętnym tureckim Galatasarayem). Natomiast królewscy ciągle trzymają swój wysoki poziom (gładkie wygrane w lidze oraz zwycięstwa w Eurolidze). Dlatego nie wiem skąd analityk Stanjames'u wyjął taki kurs na Real. Dodam jeszcze, że nareszcie wrócił do formy Felipe Reyes, który zagrał na miarę swoich możliwości w meczu z Brose, rzucając 21 punktów i zaliczając 12 zbiórek! Na zakończenie jeszcze jedna bardzo ważna informacja, do składu królewskich po dwutygodniowej absencji spowodowanej kontuzją wraca Louis Bullock! Muszę przyznać, że spotkanie zapowiada się bardzo emocjonująco. Relacja na żywo o godzinie 20:30 na hiszpańskim kanale LA2.
83-94
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 17:56, w całości zmieniany 1 raz
Pisałem już Unicaja ostatnio cieniuje spotkanie euroligowe również mogli przegrać gdyby nie Cabezas i Ndong może by i tak się stało jednak Milano jeszcze jest za słabe. Dziś Unicaja za gra z Bilbao i to właśnie większe szanse na zwycięstwo daję drużynie przyjezdnej widać, że są w formie na 6 spotkań wygrali 4 i w tym 2 spotkania przegrane raz po dogrywce 1pkt i raz w regulaminowym czasie gry również 1 pkt. Huertaz, Banic, Vasquez w niezłej formie myślę, że poprowadzą dziś swój zespół do zwycięstwa. Bilbao całkiem dobrze radzi sobie na obwodzie w rzutach z półdystansu. Myślę, że to powinno wystarczyć + solidna obrona Bilbao aby pokonać dziś Malagę.
Wysłany: 17-11-2007, 15:18
vs
typ: -4,5 DKV JOVENTUT
kurs: 1.83
stawka: 6/10
buk: SPORTINGBET
Do ciekawego pojedynku dojdzie w Madrycie, gdzie osłabione Estudiantes podejmie Joventut. Studenci bardzo słabo rozpoczęli sezon (1-6) i zajmują ostatnie miejsce w ligowej tabeli. Uważam, że po dzisiejszym spotkaniu ranking będzie jeszcze gorszy, ponieważ ze składu wypadł Gonzalo Martinez, pod znakiem zapytania stoi także występ Sergio Sanchez, który ostatnio nie trenował. Przyjezdni nieoczekiwanie liderują w tabeli ACB. Znakomicie sprawdza się Jagla, świetne występy zalicza ogromny talent Ricky Rubio. Na pewno ważną informacją jest powrót po kontuzji Fernandeza, który w ostatniej ligowej kolejce uratował zwycięstwo w meczu z Manresa. Zaznaczam, że nie ma co szaleć ze stawką dlatego gram to 6/10. Trzeba pamiętać, że w hali Estudiantes jest zawsze gorąco i ciężko się gra przyjezdnym.
70-85
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 17:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 18-11-2007, 10:55
vs
typ: +9 BILBAO BASKET
kurs: 1.99
stawka: 7/10
buk: PINNACLE
Podopieczni Joana Plazy zmierzą się z dobrze poukładaną ekipą z Bilbao (5-2, na uwagę zasługują wyjazdowe zwycięstwa w Badalonie i Maladze). Baskowie są bardzo bojowo nastawieni. W przedmeczowych wywiadach mówią, że zdają sobie sprawę z tego jak klasową drużyną jest Real, ale w tym momencie czują się na siłach i wierzą, że mogą sprawić niespodziankę. Dodają, też że kluczem do zwycięstwa będzie solidna obrona. Spróbuję dodatniego spreada na Bilbao, wiedząc że Real to taka drużyna, która w lidze nie zawsze gra na maksimum możliwości, na dodatek w czwartek Euroliga (trudny wyjazdowy mecz w Barcelonie).