Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » BBL - Basketball Bundesliga
BBL - Basketball Bundesliga
Autor Wiadomość
Policeman 

Nr Użytkownika: 315

Status: Offline

Wysłany: 07-12-2007, 18:09   

vs

W 12 kolejce niemieckiej ligi koszykówki BBL dojdzie do spotkania pomiędzy Padernborn Basket a Koeln 99ers. Faworytem tego spotkania jest drużyna gości. Koeln zajmuje 12 miejsce w lidze z bilansem 5-6 w tym 2-4 na wyjeździe natomiast Paderborn 14 z dorobkiem 6 pkt i bilansem 3-7 w tym 2-3 na własnej hali. Koeln to drużyna, która bardzo dobrze potrafi grać w obronie i to jest ich bronią + w ofensywie Bailey, Mcelroy, Nadjfeji stanowi naprawdę mocną mieszankę. Paderborn ostatnio złapało wiatr w żagle ale myślę, że dziś Koeln ostudzi ich zapędy. Koeln to ekipa która gra a niezłej skuteczności, popełniają nie wiele błędów i co ważniejsze potrafią grać zespołowo wymieniając bardzo dużo podań notują 16 asyst na mecz. Co jeszcze Paderborn to ekipa która traci sporo punktów a to za sprawą słabej obrony jaką posiada. Wydaje mi się że dobrym rozwiązaniem jest typ na Koeln.

Kolen @1,71 pinnacle

Policeman 

Wysłany: 08-12-2007, 13:16   

vs

Dziś dojdzie do spotkania pomiędzy Bambergiem a Albą Berilin w 12 kolejce BBL. Bamerg jeszcze nie pokonany na własnej hali bilans 6-0 natomiast alba na wyjeździe 3-2. Ale dziś to będzie dla nich bardzo ciężki mecz. Po spotkaniu w Ulebie gdzie rozegrali aż 5 dogrywek z zespołem KK Bosna w regulaminowym czasie było 71-71 i wtedy dopiero po 5 dogrywkach wyłoniono zwyciężce 141-127. Na pewno ten mecz kosztował graczy Alby wielkiego wysiłku. A dziś czeka ich kolejne ciężkie spotkanie z Bamergiem. Brose znamy z tego że mają najlepszą obronę na ligę BBL i ciężko się przeciwko nim gra dlatego Alba znów będzie się musiała natrudzić w dzisiejszym meczu i teraz jest pytanie czy starczy im sił. Brose bardzo dobrze gra na własnej hali i według mnie dobrym jest dobrym typem po nie najgorszym kursie. Myślę, że nawet można spróbować hcp na ekipę gospodarzy. Alba na pewno łatwo nie będzie miała.

Brose @1,5 pinnacle
Brose -4,5 @1,95 pinnacle

pettersen 

Nr Użytkownika: 365

Wysłany: 15-12-2007, 13:44   

vs

typ: UNDER 69,5 (PIERWSZA POŁOWA)

kurs: 1.83

stawka: 6/10

buk: BET365

Pojedynek dwóch najlepszych drużyn zeszłego sezonu. Obecnie 99ers 6-6 zajmują 10 pozycję w tabeli natomiast Brose 9-3 jest na miejscu 3. Początkowo miałem grać ml na mistrzów Niemiec, ale po dłuższym zastanowieniu decyduję się na under. Zapowiada się bardzo zacięty pojedynek. Koeln wygrało 6 spotkań pod rząd, a podopieczni Dirka Bauremanna po dotkliwej porażce z Albą i przegranej w Eurolidze potrzebują zwycięstwa. Drugi trener Brose, Rick Stafford we wczorajszym wywiadzie powiedział, że najtrudniejszym zadaniem będzie powstrzymanie Baileya. Twierdzi, że kluczem do zwycięstwa ma być twarda obrona, razem z trenerem Bauermannem muszą odpowiednio zmotywować chłopaków. To będzie ciężki mecz.

Policeman 

Wysłany: 21-12-2007, 20:05   

vs

W 14 kolejce BBL dojdzie do spotkania pomiędzy Paderborn Basket a TBB Trier. I tutaj skłaniam się ku gospodarzom uważam że to oni będą górą. Trier nie leży gra przeciwko Paderborn grali ze sobą 2 razy i oba spotkania kończyły się porażką Trier różnicą 15 oczek. Paderborn ostatnio łapie formę w ostatniej kolejce wysoka wygrana nad Ulm wcześniej sprawili sporo problemów Albie na wyjeździe i Koeln również łatwo z nimi nie było. Natomiast Trier w ostatnich 10 spotkaniach ulegli aż 8-krotnie pokonali tylko Jene która zajmuje ostatnie miejsce w lidze i Gottingen które uplasowało się na przedostatniej pozycji. Uważam, że Paderborn powinno dziś odnieść znaczne zwycięstwo dlatego uważam, że hcp -6,5 to dobre rozwiązanie.

Paderborn Basket -6,5 @1,9 unibet

pettersen 

Nr Użytkownika: 365

Wysłany: 09-02-2008, 19:51   

vs

Mecz o 20:00, praktycznie nigdzie w sieci już nie można zagrać. Goście z Koeln zagrają bez Baileya, Nadjfejia, McElroya i Nikagbatse. Typ na smoki to dla mnie bankier. Interwetten oferuje 1.25

pzdr

pm18

Nr Użytkownika: 692

Wysłany: 08-03-2008, 14:29   

Giessen 46ers - Eisbaren Bremerhaven 2 1.55

Obecnie 46ers 5-17 zajmuje 16 miejsce, Eisbaren natomiast 11-10 zajmując 11 miejsce. Brak w Giessen Roessler'a, Corey'a Rouse, Gerrita Terdenge jest duzym oslabieniem. W zespole Eisbaren Bremerhaven nikt nie skarzy sie na jakiekolwiek klopoty zdrowotne. Dodatkowo nowy nabytek Anthony Tolliver wkomponowal sie juz w nowy zespol, Haryasz (13.8 pkt, 8.5 zbiorek na mecz) oraz Nate Doornekamp (6.2 pkt 3.3 zbiorek), co daje niemalze pewne zwyciestwo nad druzyna z Giessen.

pm18

Nr Użytkownika: 692

Wysłany: 24-03-2008, 13:36   

Bardzo ciekawie zapowiada sie jedyne dzisiejsze spotkanie w Bundeslidze. Druzyna gospodarzy po 25 kolejkach zajmuje 12 miejsce z bilansem 11-14 i spokojnie utrzyma sie w tym roku. Druzyna z Levekusen zajmuje mocne 2 miejsce (19-5), ktore nie jest zadnym zaskonczeniem. Znakomicie w tym sezonie gra Brant Bailey, widzialem go w ostatnich meczach, rzuca duzo punktow, niezle gra w obronie. Ale zespol Leverkusen to nie tylko Bailey, ale i powracajacy do gry Nate Fox, czy Mc Coy Tyron-Clement. Giessen w swoim skladzie ma bardzo wyrownany, mlody sklad, ktory potrafili wygrac nawet z tak utytuowanym zespolem jak Alba Berlin. Przy dobrze dysponowanym Wysockim , Finn'e czy Lucas'e zapowiada sie wyrownany, ciekawy mecz. Choc uwazam, ze w tym meczu wygra lekki faworyt, ktory po tej kolejce wyprzedzi Albe i wskoczy na pierwsza pozycje.

Ulm - Leverkusen 2 1.65
Bayer Giants Leverkusen -3,5 1.85

donzamerro 

Nr Użytkownika: 124

Wysłany: 13-04-2008, 15:22   

BG 74 Göttingen - Deutsche Bank SKYLINERS
Typ: BG 74 Göttingen +3.5
AKO: 2.03

Po pierwsze to betgun chyba się jeszcze nie przebudził, bo wystawiają handi z kursem 2.03, a ML z kursem 2.05 ;) więc coś nie hallo. Dwa to fakt, że druzyna z Frankfurta przezywa jakąś zespołową infekcję. Tylko szesciu graczy bedzie w pełni zdolnych do gry:

Cytat:
Allen Derrick
Archibong Koko => out with viral infection 9.6ppg
Bahiense de Mello Dominik
Evtimov Ilian => out with viral infection 14.0ppg
Garris Stefano => out with injury
Hunt Jimmie
Johnson Ken => out with viral infection 5.1ppg
King Alex
McKinney Jimmy
Roller Pascal => out with viral infection 12.3ppg
Shtein Maksym => out with viral infection 2.0ppg
Weber Max => out with injury
Willemsen Armin => out with viral infection
Zöllner Kirsten

4 miesiace temu grali ze sobą i górą byli BG 74, ktorzy wygrali na wyjeździe 77 do 60. Teraz zagrają u siebie. Osttanio średnio przędą, ale mecze u siebie potrafią rozgrywać dobrze. Może koncowka roku 2007 i poczatek 2008 niezbyt udany, ale teraz powoli wracają do formy. 3 z 4 ostatnich spotkan u siebie wygrane, a Frankfurt przeplata wygrane przegranymi. Biorąc pod uwagę okoliczności stawiam zdecydowanie na druzynę gospodarzy. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie zgodnie z planem.

3/10

Zynio
[Usunięty]

Nr Użytkownika: -1

Wysłany: 21-05-2008, 14:23   

przypadkowo skasowałem post uzytkownika PM18, za co bardzo przepraszam autora

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 21-05-2008, 14:37   

Telekom Basket Bonn - Artland Dragons 2.0 1/10

Nie potrafie zrozumiec graczy Artland a dokladnie tego co zrobili wczoraj. Prowadizli caly mecz z Bonnem, IV kwarte rozpoczeli z +7, na kilka sekund do konca mieli plus 1 i pilke a przegrlai mecz. Najpierw strata a potem przy 3.8 sek. daje sobie rzucic punkty. Nieslychane frajerstwo. Artland ma bardzo dobry szeroki sklad, to druga druzyny ligi chociaz z perspektywy czasu uwazaj, ze nie gorzej prezentuje sie momentami Frankfurt mimo licznych kloptow, Brose troche zawodzi. Przejdzmy do meritum. Bonn nie ma dobrego roku i kazdy srednio zorientowany kibic o tym wie, Miah Davis tez o tym wspominal kiedy byl w Polsce, Bonn nie gral dobrze zawodzil i teraz maja ograc 3-1 Dragons? Nie chce mi sie w to wierzyc, z drugiej storny jak widze nieudolnosc taka jak w poprzednim meczu to wszystko sie staje realne. Uwazam, ze ciut wieksze szanse ma Artland na wygrana, Telekom 7 miejsce po regularnym zespol ciagnie glownie Frazier. Artland to Chubb Rodgers Thomas McIntosh Goldsberry i inni Amerykanie, wydawalo sie, ze tak zbudowany zepsol nie moze odniesc suckesu a jednak nie grali zle chociaz w meczach o stawke zawodzili np. w Ulebie dlatego stawka malutka.

donzamerro 

Nr Użytkownika: 124

Wysłany: 23-05-2008, 13:49   

EWE Baskets Oldenburg - Brose Baskets
Typ: Brose Baskets
AKO: 2.00

Brose to obrońcy tytułu, którzy dwa pierwsze mecze z Oldenburgiem przegrali bardzo pechowo. Najpierw u siebie przegrali jednym punktem 54:55, później na wyjeździe zabrakło jednego punktu do wygranej 64:63. Jednak w ostatnim meczu wszystko wróciło do normy i Brose Baskets wygrali bardzo pewnie 77:47, wracając tym samym do gry. Mecz rozgrywany do 3 zwycięstw, także nie pozostało nic do stracenia koszykarzom Brose. Należy ten mecz wygrać i mam nadzieję, że mnie nie zawiodą.

3/10

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Koszykówka » archiwum » BBL - Basketball Bundesliga