Artland to moja ulubiona ekipa zeszłego sezonu ale przejście Riviery do nowego zespołu to duże osłabienie odszedł też Bailey i teraz jestem ciekaw jak będzie się spisywał nowy rozgrywający i jak sobie poradzą w tym sezonie. na pewno najbardziej odczują brak Riviery to on kierował zespołem i brał na siebie ciężar gry. Natomiast po drugiej stronie zawsze mocna Alba uważam, że dziś powinna dać sobie radę z zespołem Artland, który na pewno nie jest jeszcze zgrany. Do tego jeszcze Alba over 77,5 mają dosyć mocny skład niezłe wzmocnienia, uważam że uda się im przeskoczyć ta linię. Alba to drużyna którą co roku stawia się jako faworyta do tytułu ale to coś zobowiązuje. Na pewno pierwsze spotkanie będzie ważne dla obu ekip jednak według mnie szczęśliwa po spotkaniu będzie ekipa gości.
Bremerhaven to dobra drużyna która w swoich szeregach posiada wielu bardzo dobrych zawodników. Mimo iż grają na wyjeździe mają według mnie mają bardzo duże szanse na zwycięstwo. W pojedynkach h2h można zauważyć znaczną przewagę ekipy Eisbaren z dotychczasowych 4 spotkań wszystkie właśnie wygrała drużyna Bremerhaven. Trener wzmocnił kadrę i jestem na Prawdę ciekawy co pokażą w dzisiejszym spotkaniu. Zagram nieco ostrożniej hcp +5 na drużynę gości i myślę, że to dobry wybór.
Eisbaren @1,86 bet365
vs
Ciekawe spotkanie tutaj wybrałem under 152,5 sądzę, że ta linia jest trochę przywysoka na to spotkanie i under będzie dobrym rozwiązaniem. Koln to drużyna która doskonale potrafi bronić EnBw również w niczym im nie ustępują. W obu ekipach ze skutecznością nie jest najlepiej. Akcje wyprowadzane są długo obie ekipy popełniają sporo błędów. Rzucić ponad 70pkt obu ekipom będzie bardzo ciężko.
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 365 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 313
Status: Offline
Wysłany: 12-10-2007, 12:54
vs
typ: ARTLAND DRAGONS
kurs: 2.45
stawka: 6/10
buk: EUROBET
Koeln to już nie ta sama ekipa, która w zeszłym roku potrafiła znakomitą obroną wygrywać mecze. Po odejściu Marcina Gortata ich gra już nie wygląda tak ciekawie, chociaż może z meczu na mecz będzie lepiej. Obie drużyny mają już za sobą pierwsze spotkania. Koszykarze z Koeln przegrali na wyjezdzie z Ludwigsburgiem (70-83). Warto zauważyć 40 minut spędzonych na parkiecie przez McElroya (12p 6z). Ma tak być co tydzień? :crazy: Jeżeli tak, to Immanuel wysiądzie w połowie sezonu. W dzisiejszym spotkaniu nie zagra Curtis Sumpter (33 minuty w pierwszym meczu, 5p 2z). Smoki w swoim pierwszym meczu uległy na własnej hali z głównym pretendentem do tytułu Albą Berlin (72-78).
Reasumując, obie ekipy prezentują podobny poziom, dlatego 2.45 to trochę za dużo. Próbujemy!
68-69
Ostatnio zmieniony przez pettersen 16-10-2007, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
A więc tak EnBW poczyniło znaczne postępy już w tamtym sezonie wyglądali na dosyć mocnych. Natomiast w tym sezonie uważam, że są drugą drużyną po Albie która ma szansę sięgnąć po tytuł w tym sezonie. Ludwigsburg to dobra drużyna kupili paru bardzo dobrych graczy ,którzy już w meczu inauguracyjnym przeciwko Braunschweig pokazali się niezłej strony. Ulm według mnie kolejny sezon zakończą w środku tabeli nie zrobili żadnego kroku aby wspiąć się wyżej nie pozyskali także żadnego wartościowego gracza. Zawodnicy EnBW są bardzo dobrzy rzutowo grają na wysokim procencie, Ulm ma spore problemy z rzutami z dystansu nie najlepiej wyglądają również rzuty wolne z którymi mają również duże kłopoty. Walka na tablicach według mnie powinna się zarysowywać przewaga EnBW mają bardziej doświadczonych graczy i powinni sobie poradzić na deskach podobnie, lepiej prezentuje się ekipa Ludwigsburgu. Podsumowując liczę na dość wysokie zwycięstwo drużyny przyjezdnej a co najmniej pkt ;-)
Nr Użytkownika: 556 Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 1
Wysłany: 12-10-2007, 20:32
Gratuluje pettersen dobrego typu. Przebieg meczu bardzo wyrównany. Na 2 min. 37 sek do końca smoki prowadziły 65- 62 później 2 skuteczne akcje gospodarzy i zrobiło się 66-65 dla kolonii. 1 sek 71 setnych Koln- Artland 68-67, akcja gości, faul Raivio (chyba) 2 rzuty 2 CELNE I smoki wygrywają 69-68!!!!!! Emocji nie da się opisać. Wielkie dzięki za typ.
Dziś o godzinie 21:15 zagrają wyżej wymienione drużyny. EnBW w ostatnich dwóch kolejkach bardzo słabo się zaprezentowali przegrali dwa spotkania w tym jedno na własnej hali z o wiele słabszym od siebie zespołem. Ludwigsburg to zespół który na pewno będzie się liczył w kwalifikacji końcowej i nie mogą sobie pozwolić na kolejne wpadki, uważam że dziś się pozbierają i są w stanie wygrać z ekipą gospodarzy. EnBW jest bardzo dobrze wyszkolone rzutowo grają na wysokiej skuteczności ponad 60% liczę na to że w dzisiejszym spotkaniu ta skuteczność również nie zawiedzie. Co do Eisbären Bremerhaven to ekipa, którą jak się przyciśnie popełnia masę błędów, co mam nadzieję EnBW wykorzysta. Ludwigsburg ogólnie to lepsza drużyna lepiej poukładana. Sądzę, że powinni dać radę ekipie gospodarzy.
Ostatnie spotkania drużyn:
EnBW Ludwigsburg : Köln 99ers W 83-70,
ratiopharm Ulm : EnBW Ludwigsburg L 89-88,
EnBW Ludwigsburg : TBB Trier L 75-90,
Telekom Baskets Bonn : Eisbären Bremerhaven L 77-67,
Eisbären Bremerhaven : WALTER Tigers Tübingen L 62-72,
New Yorker Phantoms Braunschweig : Eisbären Bremerhaven W 72-91,
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 01-11-2007, 15:03
A ja dzis lekko Ulm 2/10 za 3.40 , totomix bo wszedzie w sieci kursy sa 2.55-2.70 roznica spora, Koln to inna druzyna niz rok temu, najlepszi odeszli, zostalo 2-3 wartosicowych graczy, jeden dobry anbyt, strasnzie malo. Ulm nie wydawalo sie, ze bedzie druzyna godna uwagi ale skoro pokonali Albe to cos grac potrafia, troche strzelam ciemno, roznice kursow i troche szczescia aby to weszlo.
Artland super ofensywna drużyna są w formie grają ba bardzo wysokiej skuteczności, świetnie na obwodzie akcje wyprowadzane są szybko. Artland średnio po rozegraniu 5 spotkań rzuca 83,8 pkt na mecz natomiast Oldenburg 73,5 na mecz. Oldenburg również ekipa która potrafi skutecznie grać w ataku i również są w niezłej formie zapowiada się ciekawe spotkanie. Linia 144,5 wystawiona przez gamebookers wydaje się być trochę zaniżona uważam, że drużyny są w stanie ją przeskoczyć tak jak już pisałem obie ekipy grają na niezłej skuteczności Artland 72% za 2, 45% za 3 natomiast Oldenburg trochę gorzej 59,4% za 2 i 36,5 za 3 a więc nie jest źle. Sądzę, że over w tym spotkaniu to dobre rozwiązanie.
Wysłany: 10-11-2007, 11:28
TBB Trier - Koln 1 2.15
Podobna sytuacja jak w meczu wczorajszym, Koln to tylko nazwa, wszyscy sensowni gracze odeszli. Nie ma w druzynie takich graczy jak Mallet, Burrell, Strasser, Greer, Sljivancanin, Talts i Gorgat. 5-6 powaznych ubytkow a przyszedl tylko Nikagbatse (ale to gracz duzo slabszy niz ci co odeszli) , Keselj, Bjelica, w sumie to 2 graczy za 6, na upartego trzech. Trier bilans ma identyczny 2-5 ale trzeba dodac, ze 5 meczow grali na wyjezdzie. Niektorzy w TBB zawodza jak Taylor ale niezle gra Jackson, Green bardzo duzo pkt, podobnie Gillingham oraz Coleman, wchodzi powoli do gry Cage i Almanson. Jesli zaskoczy Taylor to jest w zasadzie 7 niezlych grajkow, potencjal podobny jak Koln, wcale Trier nie musi dolowac, rok temu zaskakiwali troche wynikami, dzis maja duza szanse wygrac a kurs ponad dwa ciekawy.
Kolejne spotkanie to Odenburg - Gissen z BBL tak samo jak w poprzednim spotkaniu skłaniam sie ku overowi i linia również wynosi 153,5. Gissen znane jest z tego iż słabo broni i ich główną siłą jest atak uważam, że dziś będzie podobnie bo nie sądzę że w ciągu paru dni nauczyli się bronić. Oldenburg obecnie można powiedzieć że jest w formie i myślę, że dziś obie ekipy sobie trochę porzucają. Grają na wysokiej skuteczności Oldenburg 61% za 2 i 35,5% za 5 natomiast Gissen 50% za 2 i 39% za 3 jeśli dziś taką skuteczność by utrzymali myślę, że nie powinno być żadnych problemów z przekroczeniem tej linii.
EnBW zagra dziś z Skyliners bet365 oferuje nam handicap -5,5 na gospodarzy i myślę, że to dobry wybór. EnBW na własnej hali mocne i powinni dać radę te handi pokryć. Po dość słabym początku powoli wracają do formy grają na niezłej skuteczności. Są mocni na deskach i powinni to wykorzystać. Skyliners przyciśnięci się gubią popełniają sporo błędów. Poza tym EnBW potrafi świetnie bronić i ciężko będzie przedrzeć się przez tą obronę Gościom. Liczę na to że EnBW w dzisiejszym spotkaniu pokażą się z jak najlepszej strony. Bo nie wydaje mi się żeby satysfakcjonowało ich 12 miejsce w lidze a wiem że stać ich na wiele więcej.
Wysłany: 25-11-2007, 12:56
Eisbaren - Ulm 1 1.31 pinn
Zdecydowanie najlepszy mecz dog rania dzis z niemieckiej ligi. Eisbaren 8 w tabeli, Ulm 9 mecz sasiadow w tabeli a wedlug mnie oba zespoly koszykarsko dzieli przepasc. Gospodarze maja nawet 8 graczy na poziomie wysokim, bardzo podoba mi sie gra Janusasa, kiedys gral w Polpaku ale Polpak oddal najwiecej dobrych graczy po sezonah lub z testow wiec to jest pewnego rodzaju norma. Najwazniejsze, ze od 2 meczow jest Matt Haryasz, bardzo dobry grajek swietny strzelec. Ulm to tylko pierwsza 5 kazdy gra powyzej 30 minut, nie wiem jak oni wygrali z ALBA ale milit farta sie na jakis czas tym meczem wyczerpal. Haryasza nie ma kto zatrzymac, potezny AMerykanin bedzie rzadzil pod koszem, ponadto w granicach 10 oczek rzuca Funk, Brown, Timermanis, Guinn a jest jeszcze Adams i Jonusas o ktorym pisalem wyzej, wygrana plus kilka punktow bez problemow ale handi 7 to juz na styk sie wydaje.
Artland -4,5 dla mnie typ dnia największą uwagę przywiązuję do tego zakładu. Artland w świetniej formie porażają wszystkich skutecznością 70% za 2 i 45 za 3. Dziś zagrają z Skyliners choć Dragons na wyjeździe uważam, że nie powinni mieć problemów z wkręceniem handicapu. Skylines ile w miarę dobrze radzi sobie w rzutach z pół dystansu to na obwodzie prawie nie istnieją. Artland znakomicie gra w ofensywie co już nie raz udowodnili ale w obronie w cale gorzej nie jest pokazali to w meczu z Bambergiem gdzie potrafili wybronić bardzo ważne akcje, które zaważyły o zwycięstwie.