Wiek: 23 Nr Użytkownika: 365 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 313
Status: Offline
Wysłany: 24-10-2007, 15:30 Euroleague 2007/2008
vs.
Meczem z Zagrzebiu rozpocznie się środowa runda Euroligi. Skład Cibony został mocno zmieniony. Z drużyny odeszli wartościowi koszykarze (Kus, Wright, Bader, Wisniewski). Patrząc na wyniki w lidze adriatyckiej, można się domyślać, że Cibona nie jest jeszcze w optymalnej formie. Natomiast gracze Efesu w tym sezonie grają bez swojej gwiazdy Haislipa, który wzmocnił Malage. Dużym plusem jest ściągnięcie Scottiego Penna, który wraz z Drew Nicholasem będzie nękał rywali. W moim przekonaniu to Turcy, których trenuje "świeżo upieczony" mistrz europy David Baltt, są faworytem tej rywalizacji.
Zauważyłem jeszcze, że Betway ma trochę zaniżoną linię. Myślę, że warto sprobować overa. W obu ekipach znajdzie się kilku lepszych, bądź gorszych snajperów.
typ: over 147,5
kurs: 1.91
stawka: 4/10
buk: Betway
93-85
vs.
Najlepsza włoska ekipa, Siena zagra z Olimpią. W Lega A, podopieczni Simone Pianigianiego miażdżą każdego. Uważam, że w pierwszym spotkaniu na własnej hali postarają się o efektowne zwycięstwo. Na pewno są w stanie rzucić ~85 punktów. Dlatego próbuję overa w Unibecie.
24.10.07 20:30
typ: Montepaschi Siena over 83,5
kurs: 1.90
stawka: 5/10
buk: Unibet
80
cdn...
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 18:02, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 24-10-2007, 15:32
a tak z ciekawych informacji, to:
* już było pisane, ale warto przypomnieć o zmianie trenera w Milano
* Lietuvos zagra bez Eidsona w meczu przeciwko Armani
* Simas Jasaitis (Tau) nie zagra w Grecji
* zwiększają się szanse na zwycięstwo Partizana, po informacji o kontuzji Basile
* niedzielne spotkanie w lidze greckiej pomiędzy Pao i Rethymno, niespodziewanie skończyło się wynikiem 90-81, trzeba zaznaczyć, że koniczynki grały bez Mike Batiste i Vujanica
* Ibrahim Kultuay (Fenerbhce Ulker) występ w czwartkowym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania
moim zdaniem zmiany personalne w obu klubach byly dosyc znaczne ale wyraznie lepiej wypadaja w tej klasyfkacji goscie
poczatek sezonu, moze oba timy jeszcze nie do konca zgrane i nie w najwyzszej formie ale trener i nazwiska graczy sugerują że to goscie sa faworytami i mysle ze skwapliwie wykorzystaja swoje wieksze doswiadczenie i wygraja, typ polecam rowniezze wzgledu na ladny kurs
_________________ "Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego. Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie?"
Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Wysłany: 31-10-2007, 12:38
Dzis widze tylko dwa spotkania ciekawe. Problemow nie powinna miec Unicaja Malaga ale kurs nie rozpieszcza 1.22 za to -8 pkt. to juz ryzyko pozbawione sensu. Takze mecz ewentualnie na ako, sklad Malagi jest wreszcie dobrzy, juz nie ma dziwnych strzlecow antyzepsolowych, za to jest cholernie madry Cabezaz czy swietny defensor Jimenez, uwazam, ze bedzie im ciezko w tym roku w ACB i E-Lidze bowiem nie jest to bardzo szeroka kadra ale zespol jest dobrze zrobiony a to moze owocowac.
Drugi mecz ktory mnie zainteresowal to Roanne z Partizanem. Zespol z Belgradu cholernie oslabiony, przeciez odszedl Perovic Predrag oraz swietny amerykanin Cummings Vonteego a to najlepsi gracze Parizana, mysle, ze wyjazdy beda meic bardzo slabe, zazwyczaj oni duzo lepsi w domu. Stawka jednak nie za duzo a powodow jest kilka. Po 1 nieobliczalnosc eruoligi, po 2 francuzki kosz i najbardziej powalona liga swiata w ktorej kazdy wygrywa z kazdym i jest to norma od dawna po 3 to druzyna bez gwiazd druzyna moze moze miec problemy z koncowkami druzyna ktora wymieszala sobie amerykanow i francuzow najczesiej afrykanskich a to mieszanka ktora niekoniecznie skutkuje, liga jest slaba i tam mistrzem co roku moze byc kto inny, chociaz trzeba przyznac, ze u siebie Roanne raczej spisuje sie bardzo dobrze ale ja im nie ufam na tyle aby grac mocno, wiec 3/10 starczy.
Jeszcze jedno warto 2/10 na Trefl Sopot, kurs 3.30 to za wysoki jak na szanse oby druzyn, personalnie Prokom nei jest gorszy, juz rok temu zrobil kilka niespodzianek, nie zdziwi mnie wygrana podopiecznych Kijewskiego.
Wysłany: 31-10-2007, 17:12
vs.
Druga kolejka euroligowych zmagań. Obie ekipy nie znalazły do tej pory pogromcy w swoich ligach. Mimo, iż będzie to bardzo trudne spotkanie dla włochów, to nie stoją oni na straconej pozycji. Drużyna została wzmocniona i to poważnie. Bukmacherzy oferują nam plusowe spready, ja to kupuję! Znalazłem także ciekawą opcję w fonbecie, over 69 punktów Siena. Uważam, że Montepaschi ma na tyle mocnych graczy podkoszowych, że są w stanie wykręcić taki wynik (dodam, że Unibet ma 70,5 po kursie @1.5).
typ: +10,5 Siena
kurs: 1.85
stawka: 8/10
buk: fonbet
typ: over 69,5 Siena
kurs: 1.85
stawka: 8/10
buk: fonbet
74-70
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 31-10-2007, 17:14
vs.
Spodziewam się szybkiej gry. Litwini znani są z zabójczych kontrataków. Uważam, że Sopocianie dostosują się do stylu gry rywala i wielce prawdopodobne, że będzie over. Ponadto gram over punktowy na naszego snajpera Milana. Na pewno tak jak w pierwszym spotkaniu z CSKA będzie on wiele rzucał, a linia 21 jest do zaakceptowania.
typ: over 160,5
stawka: 5/10
buk: vcbet
154
typ: over 21,5 Milan Gurović
stawka: 7/10
buk: unibet
20
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Siena nie jest wcale słaba i na pewno ma dziś szanse aby wygrać. Montepaschi duże wzmocnienia Lavrinovic, Iliewski oprócz tego jest przecież jeszcze Kaukenas i McIntyre. Co do CSKA jeśli przeciwnik się dobrze broni to CSKA ma takie same problemy jak każdy inny zespół można było to zauważyć w spotkaniu z Prokomem w I kwarcie. Handiap +10 pinnacle myślę, że to dobre rozwiązanie a również są w stanie powalczyć o zwycięstwo.
Siena +10 @1,9 74-70
Ostatnio zmieniony przez Policeman 01-11-2007, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-11-2007, 11:29
vs
typ: -6,5 OLYMPIAKOS
kurs: 1.88
stawka: 7/10
buk: UNIBET
Grecy w znakomitej formie. Mimo tego, że słabiej grają na wyjazdach, uważam że - hcp są w stanie wykręcić. Olimpija to drużyna składająca się głównie z młodych graczy. Natomiast w Oly od początku sezonu dobrze prezentują się Woods, Greer, Macijauskas, Bourousis czy Jackson, wspierani doświadczonym izraelskim szkoleniowcem Pini Gershonem. Wygrana w pierwszej kolejce euroligi z Tau, oraz gładkie wyjazdowe zwycięstwo w meczu z Arisem robią wrażenie. Dlatego dzisiaj próbuję takiej opcji.
87-78
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Tau mimo iż bez Fernandeza powinni dać radę La Forteza są zespołem o wiele lepszym, skuteczniejszym lepiej grają na deskach. Tau bardzo dobry obwód i do tego zagrają dziś na własnej hali, sądzę, że nie powinni mieć dziś za dużo problemów nawet żeby zrobi hcp. Forteza na przeciw Tau to przeciętny klub grali ze sobą 2 razy i dwa spotkania wygrało Tau różnicą około 20 oczek. Prigioni, Rakovevic, Planinic, Teletovic i oczywiście Spliter bardzo dobrzy zawodnicy dziś na pewno pokażą swoją klasę po ostatniej porażce z Oly i nie dadzą szans Bologni w dzisiejszym spotkaniu.
Tau -12 @1,9 pinnacle 98-71
Ostatnio zmieniony przez Policeman 02-11-2007, 00:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 01-11-2007, 17:24
vs
typ: OVER 163,5
kurs: 1.83
stawka: 9/10
buk: BET365
Niepodważalnym faworytem tego spotkania jest ekipa z Baskonii. Włosi zagrają bez Spencera, a to duże osłabienie. Można spróbować jakiegoś minusowego spreada, ale ja wybieram over punktowy. W obu ekipach znajdziemy super snajperów. Zarówno Tau jak Virtus grają bardzo szybki basket. Tacy koszykarze jak Igor Rakocevic, Mirza Teletović, Tiago Splitter, Zoran Planinic (wszyscy Tau) czy Alan Anderson (Virtus) potrafią rzucić 25 punktów w 40 minut, dlatego over w tym pojedynku jest dobrym rozwiązaniem.
98-71
Ostatnio zmieniony przez pettersen 21-11-2007, 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 05-11-2007, 17:51
Tak rzuciłem okiem na ofertę i cholernie zdziwił mnie kurs na Efes. Niby grają na ciężkim terenie w Tel Avivie ale obecne Maccabi to nie ta ekipa z lat poprzednich. Zmiana trenera, straty zawodników.
pod dużym znakiem zapytania stoi występ Nicoli Vujcica, któremu odnowiła się kontuzja w niedzielnym spotkaniu ligowym, ale decyzja co do jego gry zostanie podjęta jutro
Real to Real na wyjeździe również bardzo mocni dziś zagrają Brose, które w Eurolidze cienko się spisuje rozegrali 2 spotkania i oba przegrali. Real to Reyes, Hervelle, Smith, Mumbru, Tunceri jeszcze wielu innych zawodników, bardzo równy zespół do tego świetne zgranie. Handicap wystawiony przez pinnacle -6,5 wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Brose to zespół który swoją grę podporządkowuje obronie ale Real ma na tyle ogranych i doświadczonych zawodników, że moim zdaniem poradzi sobie z niemiecką obroną. Brose popełnia sporo błędów co według mnie Real na pewno wykorzysta.