Dwie ekipy, które nie najlepiej zaczęły ten sezon po rozegranych dwóch spotkaniach mają po jednym zwycięstwie ale grają słabo. popełniają wiele błędów, wiele nie celnych rzutów. W pinnacle jest dość ciekawa linia 153 gdzie w innych bukach już jest po 149. Myślę że tą linię będzie im bardzo ciężko przeskoczyć. Przeglądając statystyki i ostatnie spotkania tych drużyn akcje wyprowadzane są dosyć wolno przez obie ekipy, do tego dochodzi słaba skuteczność. Myślę, ze under 153 to dobre rozwiązanie.
I na koniec spotkanie które najbardziej mnie zdziwiło a mianowicie chodzi o kurs wystawiony na Eagelo, który wynosi 4,89. Eagelo znakomicie rozpoczęło ten nowy sezon podobnie zresztą jak Panellinios mają na koncie po 3 zwycięstwa ale nie wydaje mi się że aż tak pewny jest typ na Panellinios skoro Eagelo gra również bardzo dobrze według mnie typ jest do grania i warto spróbować. Skourthopoulos wykonał sporo dobrej roboty z tym zespołem, myślę że mogą być w tym roku dość wysoko.
PAOK słabo zaczął ten nowy sezon przegrali 3 z 3 spotkań dwóm spotkaniom się nie dziwię bo grali z PAO i OLY ale trzecie spotkanie z Marousii przegrane aż 13 pkt to coś musi być nie tak w tym zespole widać, że są w dołku mam nadzieję, że Larissa będzie w stanie to wykorzystać jak do tej pory na koncie mają jedno zwycięstwo w ostatniej kolejce pokonali Rethimno i sądzę, że tym samym przełamali złą passę. Larissa jak na razie gra lepiej mądrze w ataku (chociaż mogliby popracować trochę na celnością) i skutecznie w obronie. Gamebookers oferuje nam handicap +7,5 na gości myślę, że powinno to wystarczyć na PAOK.
Dziś Larissa zagra z Olympiacosem i według mnie nie jest bez szans zespół jest zgrany pozyskali paru świetnych graczy i są w stanie powalczyć z OLY. Larissa poprawiła trochę skuteczność w ostatnim spotkaniu pokazali że potrafią dobrze radzić sobie na obwodzie na deskach również w wielkim stopniu nie ulegają swoim dzisiejszym rywalom. Bronić potrafią i nie powiem robią to całkiem nieźle sprawiają wiele problemów swoim przeciwnikom. Buki oferują nam hcp +8 nie skorzystam tak jak pisałem wyżej Larissa jest w stanie wygrać z OLY grają na własnej hali a więc szanse Larissy są trochę zwiększone do tego kurs kusi 6,6 wystawiony przez pinakle.
W ósmej koleje Greckiej ligi A1 dojdzie do spotkania pomiędzy liderującym w lidze Panathinaikosem a Egaelo. Panathinaikos jak do tej pory niepokonany w lidze ma na swoim koncie 7 zwycięstw natomiast Egaelo uplasowało się na 5 miejscu z bilansem 5-2. Panathinaikos to silny zespół bardzo dobrze grający w ofensywie na wysokiej skuteczności Batiste to zawodnik którego bardzo ciężko powstrzymać kiedy już się znajdzie pod koszem, na rozegraniu Jaskievicius pozyskany z Golden State, który bardzo dobrze potrafi operować piłką oprócz nich jest też Spanoulis i Diamantidis zawodnicy którzy potrafią zaskoczyć rzutem z dystansu. Egaelo w tym sezonie dobrze się spisuje Jaaber i Nikolaidis w wysokiej formie zresztą cały zespół prezentuje bardzo dobrze. W pinnacle została wystawiona linia na to spotkanie 156 uważam, że w obecnej formie zespoły te są w stanie ją przeskoczyć. Grają szybki basket na wysokiej skuteczności spodziewam się pkt tak w granicach 160-170. Co jeszcze do tego spotkania pinnacle chyba trochę przesadza z handicapem na drużynę gości +19 to moim zdaniem o wiele za dużo i myślę, że Egaelo + hcp to dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę iż Panathinaikos w czwartek rozegrał zacięte spotkanie w eurolidze o na pewno kosztowało ich trochę sił.
Wiek: 23 Nr Użytkownika: 365 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 313
Status: Offline
Wysłany: 16-12-2007, 14:54
vs
typ: UNDER 149,5
kurs: 1.90
stawka: 7/10
buk: VCBET
Grecka liga to twarda obrona, stąd też ten typ. Aris większość akcji gra po ~20 sekund. Uważam, że dzisiaj będzie podobnie. Zresztą w Grecji mówi się, że będzie to zacięty pojedynek. Koszykarze Arisu chcą podtrzymać zwycięską passę w lidze. Dimitris Tsaldaris (Aris) mówi, wiemy że dzisiejsze spotkanie będzie trudne, ponieważ Panellinios to ambitna drużyna. Dodaje, że liczy na wsparcie kibiców. Moim zdaniem szykuje się ciężki do oglądania mecz.
W 11 kolejce ligi Greckiej A1 dojdzie do spotkania Olympiady z Larissą. Olympiada obecnie słabo się spisuje grają chaotycznie popełniając wiele błędów z obroną również nie jest najlepiej dość często dają zdobywać przeciwnikom łatwe punkty. Natomiast Larissa powoli łapie formę, w niezłej formie KOUBOURAS, TSIARAS, BATIS, ARIGBABU i Lamarr GREER. Batis + Tsiaras całkiem dobrze spisują się na obwodzie potrafią zaskoczyć przeciwnika rzutem z dystansu. Arigbabu całkiem dobrze spisywał się grając w Albie Berlin i tutaj również można na nim polegać jest solidnym zawodnikiem. I Lamarr Greer przyszedł do Larissy z BC Kijów i również nieźle sobie w Grecji radzi, niezła skuteczność rzutów zarówno za 2 pkt jak i za 3 pkt. Tak jak już pisałem wyżej Olympiada gra dość słabo w lidze zajmują trzecie miejsce od końca z bilansem 2-8. Obecnie zanotowali 3 porażki z rzędu ostatnio przegrywając z Marousii 74-58. Natomiast Larissa pnie się w górę w ligowej tabeli ostatnio pokonali wysoko zajmujące 5 miejsce w lidze Eagelo. Według mnie dobrym roziwązaniem będzie typ na Larissę +1,5 wystawiony przez pinnacle, powinni powiększyć dziś swoją serię zwycięstw.
Dziś wieczorem dojdzie do spotkania pomiędzy vice liderem a liderem Greckiej ligi A1. Według mnie dobrym rozwiązaniem w tym spotkaniu będzie over 149,5 oferowany przez pinnacle. Obie ekipy są w dobrej formie i całkiem nieźle sobie radzą w lidze a także poza nią. Panathinaikos zagra dziś na wyjeździe ale mimo to spotkanie na prawdę może być zacięte. Panathinaikos w tym sezonie w lidze nie przegrał jeszcze żadnego z 15 spotkań natomiast Olymppiacos uległ dwukrotnie najpierw Panathinaikosowi i ostatnio kolejkę wstecz PAOKowi 81-80. Co do overa po odejściu Gresona i przyjściu na jego miejsce Giannakis'a Olympiacos gra trochę wolniejszego kosza ale linia 149,5 według mnie jest zdecydowanie za niska nie taka linia na drużyny tej klasy. Pao jak i Olympiacos grają dość szybko i na niezłej skuteczności. Jest również wielu zawodników, którzy potrafią rzucić celnie z dystansu a są to między innymi Olympiacos: Greer, Woods, Macijauska, Bourousis, Panathinaikos: Spanoulis, Diamantidis, Jaskievicius na centrze również nie brakuje świetnych zawodników Batiste i Jackson potrafią doskonale poruszać się pod koszem i wykorzystywać błędy rywala.. Over 149,5 to powinno być dobre rozwiązanie. Mecz powinien być wyrównany co sprzyja wynikom overowym.
2 spotkanie w pierwszej rundzie PO w greckiej lidze ESAKE. W pierwszym pojedynku rozegranym w Salonikach niespodziewanie górą okazali sie gospodarze dzisiejszego meczu pokonując graczy z Salonik 72 - 61. Pierwsza runda toczy sie do 2 wygranych wiec ewentualna przegrana przekresla szanse Arisu. Watpie by dzisiaj zagrali tak jak ostatnio i dzisiaj licze na ich wygrana. Ostatnio kapitalne zawody rozegral Milisavlievic ktory rzucil 27 pkt. Dzisiaj napewno dostanie odpowiedni plaster i nie bedzie mogl tak szalec. Nie wyobrazam sobie dalszej rundy PO bez Arisu i wierze ze podolaja zadaniu. Maroussi jeszcze kilka sezonow temu bylo w czolowce ligi greckiej, ale wlasnie o to chodzi ze bylo...
+13 przed 4kw i wszystko rozwonili, dopiero po dogrywce przechylajac szale wygranej na swoja strone. UFFF:)
Najciekawsza para sposrod wszystkich par finałowych w Europie. Dominacja tych druzyn w Grecji jest niepodważalna. Dzisiaj czas na spotkanie nr 3. Dotychczas wygrywali gospodarze, jednak lepsze wrazenie sprawiaja gracze Olympiakosu. W pierwszym meczu przegrali minimalnie koncowke i ostatecznie zostali pokonani 4 pkt. Drugi mecz to juz zupelnie inna historia - praktycznie cale spotkanie pod kontrola podopiecznyc Yannakisa. W obu druzynach az roi sie od gwiazd. Kadrowo obie druzyny bardzo silne. Druzyna Panathinaikosu poniosła sromotną porażke w Eurolidze, majac ogromne ambicje polegli na wczesnym etapie rozgrywek. Co innego druzyna Olympiakosu. Pomimo kłopotow na poczatku sezonu i na poczatku tego roku, zatrudnili Yannakisa, ktory diametralnie odmienil oblicze zespolu. Odkad przyszedl charyzmatyczny coach, Olympiakos prezentuje sie tylko lepiej. Ktos, patrzac w wyniki z PO, moze powiedziec ze ledwo co przeszli Maroussi, jednak Maroussi to bardzo silna ekipa w tegorocznych PO. Ale o tym w osobnym watku. Wracajac do dzisiejszej pary to osobiscie uwazam ze Olympiakos jest niedoceniany przez bukmacherow. Wyceniajac ich dzisiejsza wygrana @ 3.00 uwazam ze napewno warto zagrać to (0.5/10) . Panathinaikos mimo ze ma kapitalnych zawodnikow w kadrze, niestety nie gra dla mnie jakos wyjatkowo przekonywujaco. Ogladajac kilka meczy Panathinaikosu - zauwazylem ze maja bardzo czeste jak na ich mozliwosci i umiejetnosci, przestoje w grze. O ile w meczach z Panioniosem, wystarczylo troche podkrecic tempo gry, przytrzymac defense'a i uzyskac 15+ pkt przewagi. Mysle ze Yannakis nie pozwoli na takie cos, nie pozwoli odjechac rywalom. Do dyspozycji ma wszystko to co najlepsze obecnie, dlatego też do standardowego handi 6pkt, dorzucam 4 pkt na korzysc Olympiakosu i gram to w dublu z Maroussi +7.5 pkt. O tym meczu niżej.
Zynio [Usunięty]
Nr Użytkownika: -1
Status: Offline
Wysłany: 29-05-2008, 15:08
Panionios - Maroussi (+9) 2 @ 1.50 6/10 Bet365 89 - 82 - także pierwotny handi +7.5 bylby pokryty.
Spotkania o brąz greckiej ESAKE league. Maroussi to rewelacja tegorocznych PO. W pierwszej rundzie oprawili faworyzowany wówczas Aris. Później po bardzo wyrownanej rywalizacji okazali sie minimalnie gorsi od Olympiakosu. Teraz w spotkaniach z Panioniosem nie daja wiekszych szans rywalowi. Prowadzą 2-0 i do brązu wystarczy im jedna wygrana. Biorac pod uwage aktualna dyspozycje obu druzyn, szczegolnie kapitalna forme graczy gosci, uwazam ze dosc dobrze wyglada ten typ. W obecnej rywalizacji juz raz pokonali rywali na ich parkiecie. Dzisiaj kurs wystawiony na wygraną gosci to 2.65 (1/10) . Mysle ze warto to zagrać, ze wzgledu na to że mobilizacja napewno wieksza w druzynie Maroussi a nizeli w obozie Panioniosu. A że jak wspomnialem forma po stronie gosci, tym bardziej. Nie bede zdziwiony jesli dzisiaj ta rywalizacja dobiegnie konca.