Juz dzisiaj rusza Liga Mistrzow...Tylko nasi przedstawiciele graja jutro mecze. Skra zagra u siebie z niemieckim Friedrischafen natomiast Czestochowa zagra na wyjezdzie w Fenerbahce Stambul gdzie wystepuje byly zawodnik Czewy Brook Billings, takze kolejka zapowiada sie ciekawie i zapraszam do dyskusji
Dziwi mnie kurs na Piacenze, gdzie moim zdaniem sa zdecydowanym faworytem, ale widze ze buki netowe powoli reaguja i kursy spadaja na nich gdzie obecnie wynosi 1.6 a w stsie jeszcze mozna zlapac 1.81. Druzyne wloska mielismy okazje ogladac w Polsce gdzie byli bardzo blisko sprawienia niespodzianki i wygrania poprzedniej edycji Ligi Mistrzow. Dopiero we finale ulegli zespolowi rosyjskiemu 2-3. Pomiedzy liga francuska a wloska dzieli przepasc a jak liga wloska jest mocna tego nie trzeba mowic. Paris Volley jak narazie nie za dobrze sobie radzi w lidze gdzie zajmuje dopiero czwarta pozycje, mowie dopiero bo tam nie ma mocnych zespolow, licza sie moze tylko cztery a oni wlasnie sa najslabsi z tej "czworki" jak narazie. Niby nazwiska nie graja, ale w Paryzu nie ma zadnej gwiazdy natomiast w zespole jest w czym wybierac...Licze na zwyciestwo Piacenzy
W drugim spotkaniu zdecydowanym faworytem spotkania jest zespol rosyjski. W grecji co roku Koniczynki walcza o mistrzostwo z Iraklisem i tylko te dwa zespoly sie licza takze o poziomie tej ligi nie ma co mowic. Natomiast rosyjska liga jest porownywana do wloskiej bo bardzo duze pieniadze tam sa...i coraz wiecej gwiazd tam przychodzi grac. Iskra w tej mocnej lidze jak narazie jest na pierwszym miejscu. Mysle ze Giba i koledzy spokojnie ograja ekipe z Grecji
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 13-11-2008, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Normalnie szok...Jak zobaczylem te kursy to od razu mi sie widzi to samo co z Piacenza. W naziemnych mamy kursy po rowno natomiast w baw widze wiekszy kurs. To jest pierwsza kolejka Ligi Mistrzow wiec buki zle dobieraja te kursy a my musimy korzystac z nich. Uwazam ze jutro tez beda lecialy kursy w dol na Noliko bo dla mnie sa faworytem i to o wiele bardziej niz wskazuja kursy. Dla mnie kurs powinien byc max 1.6. Noliko Maaseik co roku wygrywa swoja lige i jak narazie jest podobnie bo na piec meczy ma komplet zwyciestw i tylko dwa sety stracone, a przewage bedzie mial jeszcze wieksza z meczu na mecz nad pozostalymi. Natomiast Ceske zajmuja dopiero czwarta pozycje w swojej slabej lidze...gdzie poziom nie jest wysoki. W zespole wystepuja tylko trzech zagranicznych: dwoch Slowakow oraz jeden Argentynczyk a reprezentacja Czech nie nalezy do tych mocniejszych, poza tym najlepsi gracze graja zagranica natomiast w Noliko szesciu zagranicznych, ktory slynie z tego ze duzo zagranicznych zawodnikow sciaga. Dwie druzyny awansuja z grupy do kolejnej fazy wiec Noliko musi wygrywac takie mecze jak te bo pierwsze miejsce jest zarezerwowane dla Dynamo Moskwy
Nie widze w tych meczach zadnej niespodzianki...Cel Skry jest jasny: Final Four. W tym roku maja ciezka grupe i kazdy mecz bedzie sie liczyl a jutro beda mieli okazje zagrac z najslabsza druzyna w tej grupie. Niemcy co prawda dwa lata temu wygrali Lige Mistrzow ale po tym zespole co wygrywal nic nie zostalo...prawie wszyscy odeszli do lepszych zespolow, najwiecej do Wloch oraz trener. Skra nie po to wydawala tyle kasy i jeszcze bardziej sie wzmacniala zeby odpasc w fazie grupowej. W lidze widac jak narazie ze sa poza zasiegiem i pewnie znowu zdobeda Mistrzostwo...Nie beda mogli zagrac Antiga, Mozdzonek oraz Heikkinen, ale bez nich grali ostatnie mecze takze nie bedzie problemu z zastapieniem tych zawodnikow. Bardzo dobrze gra sie Skrze u siebie gdzie moze liczyc na doping kibicow i to oni sa "7" zawodnikiem takze juz jest jakas przewaga dla mnie pewne zwyciestwo Skry
W drugim meczu niestety gramy przeciwko Polakom...Z tego zespolu co zdobywal v-ce mistrzostwo kraju nic nie zostalo...cala siodemka odeszla a przyszli nowi mlodzi gracze. Jak trudno bedzie im grac w lidze moglismy zobaczyc w ostatnich meczach co prawda podniesli sie z 2-0 na 3-2 ale na mnie to nie robi wrazenia. Dla tych mlodych zawodnikow bedzie to jakies doswiadczenie Europejskie Puchary i jak przegraja to nic sie nie stanie. Natomiast Fenerbahce calkiem inaczej to traktuje wkoncu zdobyli Mistrzostwo i ich celem jest wyjscie z grupy. Najciekawsze bedzie to ze w Fenerbahce gra byly zawodnik Czestochowy Brook Billings, ktory byl bardzo waznym zawodnikiem. Na dodatek w Turcji gra Vladimir Grbic i o tym zawodniku chyba nie musze pisac bo kazdy powinien go znac
Panathinaikos Ateny - Skra Bełchatów Typ 2 (!) Kurs 2,50
Moim zdaniem dzisiaj Skra gra o wszytsko.Jeśli nie wygra raczej pożegna się z LM. Mecze z Iskrą , Skra zapewne przegra więc swoich szans powinna szukać w meczach z PAO i wyjazdowym z VFB Freidrishaven. W drużynie mistrza Polski może już wystąpić Stephan Antiga ale jego występ nie jest do końca pewny. Zagra zapewne także Mariusz Wlazły. Na rozegraniu Skry po nieudanych występach zagra Falasca który powinien udowodnić swoją klasę i poprowadzić zespół do zwycięstwa. Po dwóch ciosach dla Mistrza Polski muszą dzisiaj wygrać (przegrana z VFB 0-3 i Jastrzebskim Węglem 2-3) . Przyszedł czas na zwycięstwo. w Drużynie PAO gra pięciu obcokrajowców Gerić , były przyjmujący Olsztyna Andrae , Herpe , Depestele , Agamez oraz reprezentanci Grecjii :Stefanou, Pantaleon, Lampas, Chatziantoniou , którzy mi osobiście nie są dobzre znani. w drużynie PAO nie ma już reprezentantów Brazyli Dante Amarala ,Marcelinho . więc siła ataku jest niższa niż rok temu. Ja dzisiaj stawiam na Skre. Chociaż , że mnie już dwa razy zawiedli i przegrałem przez nich to dzisiaj stawiam na ich wygrana . Jak to się mówi do trzech razy sztuka ! więc FORZA SKRA . Pokażcie siłe polskiej siatkówki !!!
i wynik :
Panathinaikos 0 - 3 Skra Bełchatów
Dzisiaj PAO było bez szans z mistrzem Polski. Bełchatowianie zdecydowanie lepsi w bloku, ataku , serwisie . Falasca zdecydowanie odbudował zdanie na swój temat grając świetne zawody. Dobry serwis i kilka bloków a przede wszytskim świetne rozegranie. Swietnie w przyjęciu spisywal się Bąkiewicz , swoje takze zrobił w ataku . Dawid Murek świetny w ataku . Zdowbyl najwiecej punktów. Wynik 3-0 jak najbardziej sprawiedliwy. Skra pozostaje w LM xD . Ciekawy kurs 2,50 Oby tak dalej xD
Ostatnio zmieniony przez ChrisseQ 13-11-2008, 18:30, w całości zmieniany 3 razy
Bardzo ladny kurs mamy na druzyne z Rosji a to tylko dzieki Skrze Belchatow, ktora w meczu z Niemcami wyszla jakas sparalizowana i nie podjela w ogole walki. Nic specjalnego nie pokazala, wystaczylo ze Skra by zagrala na swoim poziomie i wynik bylby odwrotny no ale jesli buki wystawily taki kurs to tylko trzeba korzystac. Friedrichshafen w swojej lidze jest na pierwszym miejscu, ale to wcale nie dziwi bo co roku zdobywaja mistrzostwo, nie maja za bardzo z kim rywalizowac. W przed ostatniej kolejce u siebie z Generali Haching meczyli sie i wygrali dopiero po tie-breaku, takze ten wynik mowi ze wcale tacy dobrzy nie sa. Natomiast Rosjanie lideruja narazie w drugiej najsilniejszej lidze zaraz po wloskiej, jezeli nie najmocniejszej, bo zdania sa podzielone. Moim zdaniem druzyny rosyjskie w tym roku zdominuja Lige Mistrzow, maja w niej trzy zespoly i kazda powinna dojsc bardzo daleko. Iskra pokonala na wyjezdzie Dynamo Moskwa oraz u siebie Zenit czyli widac ze obecnie jest najlepsza druzyna takze nie powinna miec problemow z ograniem zdecydowanie slabszego zespolu. Niemcy w tym spotkaniu maksymalnie ugraja jednego seta
Dzisiaj mamy tylko jedno spotkanie w Lidze Mistrzow i akurat zagra w nim Polski zespol. W tym meczu nie jest skazany z gory na porazke co mialo miejsce w dwoch poprzednich meczach. Wczoraj tak patrzylem na rozklad gier i myslalem o zwyciestwie Czestochowy spodziewajac sie kursow po rowno czyli 1.85 - 1.85 a tutaj na handi wystawili nam taki kurs wiec trzeba z tego skorzystac. W pierwszym meczu Czestochowy wcale nie bylo tak latwo Fenerbahce jak wskazuja sety i wynik 3-0 bo w trakcie meczu do 20 pkt prowadzila rownorzedna walke a nawet prowadzac w kilku momentach ale przegrywala koncowki i to znaczaco. W drugim meczu u siebie juz bardzo przyzwoicie wygladala ta gra i byla nawet szansa wygrania z Iraklisem Saloniki, ale ostatecznie po walce ulegli 2-3. CSKA jak narazie zdobyla tylko jeden set u siebie z Fenerbahce. Poza tym byli bardzo blisko ugrania seta w Grecji gdzie nawiazali walke tylko w pierwszym secie przegrywajac 32-34. Czestochowa jest to bardzo nieobliczalny zespol ktory potrafi z kazdym wygrac jak i przegrac. Ostatnie spotkanie jedna jak i druga druzyna wygrala swoj mecz ligowy 3-0. Tylko tym sie rozni ze w Bulgarii za bardzo nie ma z kim rywalizowac CSKA Sofia. Trener Radoslaw Panas uwaza ze sa to dwie podobne druzyny bo tak samo gra tam kilku mlodych i niebliczalnych zawodnikow. Tak na prawde czeka ich bardzo ciezki tydzien bo maja malo czasu na regeneracje. Nie dawno grali mecz ligowy z Bydgoszcza na szczescie nie kosztowalo ich duzo sil, dzisiaj zagraja mecz w Lidze Mistrzow a w piatek kolejny ligowy z Jadarem Radom, ale to jest podobny zespol do Bydgoszczy takze nie powinno byc problemow. Dzisiaj jest to mecz ostatniej szansy, kto dzisiaj przegra pozegna sie z Liga Mistrzow a kto wygra ma nadal szanse na awans do kolejnej rundy. Cel taki wlasnie ma Czestochowa a dokladnie przynajmniej wygrac dwa spotkania z Bulgarami. Uwazam ze jest bardzo mozliwe gdyz w Sofii nie ma zadnych gwiazd. Poza tym maja wielkie problemy zdrowotne. Libero Salparow mial sie poddac operacji kolana, ale postanowil zagrac z Czestochowa na blokadzie wiec watpie zeby zagral na 100 procent. Oprocz niego nie dawno lekarze postawili na nogi doswiadczonego gracza Hiszpanskiego 38-letniego Rafaela Pasqual, ktory ma zagrac w dzisiejszym spotkaniu, ale ma pomoc druzynie tylko w przyjeciu bo atakowac nie moze ze wzgledu na problemy ze sciegnem Achillesa. Na problemy takze narzekal Georgi Walow, natomiast w Czestochowie nie ma takiego problemu i wszyscy sa zdrowi. Uwazam ze bedzie to najlepszy mecz Smilena Mljakow gdyz bardzo dobrze czuje sie na tej hali, bo wystepowal kiedys w CSKA Sofia a w sumie to zaczynal tam kariere. Ja widze znacznie wiecej atutow po stronie Czestochowy i uwazam ze stac ich spokojnie na ugranie dwoch setow a nawet calego spotkania. Poczatek meczu o 16:30
W oby dwoch druzynach nie ma wielkich nazwisk. Druzyna z Belgradu sklada sie z samych Serbow, nie ma ani jednego zawodnika zagranicznego. Jak wiemy reprezentacja Serbii jest bardzo dobra i nalezy do czolowki tylko...ci najlepsi gracze wyjezdzaja z kraju i graja zagranica. Moge sie mylic, ale patrzac na sklad to nie widze ani jednego reprezentanta Serbii. Natomiast reprezentacja Belgii juz nie jest taka dobra, ale sklad Roeselare sklada sie glownie z zagranicznych zawodnikow, ktorzy tworza bardzo zgrana druzyne. Co roku Knack wystepuje w Lidze Mistrzow i to nie najgorzej, bo rok temu wystepowal w grupie z Jastrzebskim Weglem i Treviso. Z tej grupy udalo im sie awansowac wygrywajac ostatni mecz w Jastrzebskim 3-1. Pozniej trafili na silny Panathinaikos i odpadli, ale u siebie wygrali 3-2. Najwiekszym atutem tej druzyny jest wlasna hala, gdzie wygrywaja wiekszosci meczow, gorzej na wyjazdach, ale dzisiaj zmierza sie wlasnie na wlasnym parkiecie. Crvena Zvezda wydaje mi sie ze jest debiutantem w Lidze Mistrzow i watpie zeby udalo im sie wygrac jakis mecz w grupie. Rok temu byla inna druzyna z tego panstwa Vojovodina Novy Sad, ktora przegrala wszystkie mecze ugrywajac tylko dwa sety ! Tak na prawde to z tego panstwa druzyny sa bardzo slabe. W tej grupie sytuacja sie przedstawia tak ze Belgowie maja zwyciestwo i porazke. Wygrali pierwszy mecz u siebie 3-0 z Mallorca i przegrywajac we Wloszech 1-3 z Macerata natomiast Serbowie ulegali dwa razy po 1-3. Ostatnio wlasnie przegrali z Mallorca 3-1 wiec jakby tak patrzyc to powinno byc 3-0 bez problemu, ale jak to sie mowi mecz meczowi nie rowny. Na koniec chcialbym przedstawic sytuacje obydwoch druzyn w lidze. Roeselare zajmuje 3 pozycje, co roku walcza z Noliko Maaseik o Mistrzostwo i przegrywaja, teraz widze ze jeszcze jedna druzyna sie dolaczyla wiec tak na prawde trzy druzyny walcza o mistrzostwo, bo pomiedzy nimi a reszta druzyn dzieli przepasc. Ostatnio wygrali w lidze dwa razy po 3-0 wiec dzisiaj czas na kolejne zwyciestwo 3-0. Natomiast Crvena zajmuje 2 miejsce, ostatni mecz wygrali u siebie 3-2, ale nie ma co patrzyc na te wyniki bo ta liga jest strasznie slaba, jeszcze gorsza od belgijskiej. Mozna spokojnie grac zwyciestwo Belgow w tym meczu jezeli ktos potrzebuje do combo. Ja dzisiaj zagram troche odwazniej i z handicapem. Nie lubie grac minusowych, wole plusowe handicapy ale dzisiaj zrobie wyjatek.
wynik 3-0
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 11-12-2008, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
Tym razem krotko i na temat...Noliko co roku wystepuje w LM i przewaznie wychodzilo z grupy. Rok temu przydarzyla im sie wpadka i nie wyszli a mieli tez w grupie Dynamo Moskwa. Teraz teoretycznie maja latwiejsza grupe bo poza Dynamo Moskwa nie powinien im nikt zagrozic. Pierwszy krok do tego awansu zrobili wygrywajac w pierwszym meczu z Czechami na wyjezdzie. Dzisiaj moga uczynic drugi krok pokonujac grozniejszego rywala o awans. Portugalczycy to debiutuja w tym roku ogolnie jezeli chodzi o druzyne z tej ligi jak sobie przypominam to nigdy nie bylo druzyny z Portugalii w Lidze Mistrzow. Portugalczycy w drugim meczu LM strasznie sie meczyli z Czechami wygrywajac dopiero po tb czyli 3-2 u siebie ! Czyli jak widac prezentuja podobny poziom do Ceskie Budejovice a Noliko w pierwszym meczu wygralo 3-1 u nich. W lidze Noliko jak zawsze prowadzi tylko teraz o dziwo ma minimalna przewage i na 9 meczy tylko doznalo raz porazke. Poza tym stracili tylko 5 setow. Natomiast nie moglem znalezc jak Vitoria stoi w lidze...ale na to nawet nie ma co patrzyc bo to jest straszny niski poziom tej ligi. Jedyna gwiazda tej druzyny to Hugo Gaspar, ktory mial wystepy w Serie A w Sisley Treviso i postanowil wrocic do swojego kraju. Noliko to juz od lat sprowadza zagranicznych zawodnikow bo ciezko o takich w swoim kraju. Moj typ: 1-3
Mi sie wydaje ze Zenit wygra bo:
- zenit skonczyl lige i dzisiaj zagraja ostatni mecz w tym roku
- trener sie wypowiada jak bardzo wazny to jest mecz i bardzo im zalezy na wygraniu, bo wciaz nie moga byc pewni awansu
- piacenze czeka w weekend ciezki mecz z liderem Macerata
- nie polecial do Rosji kapitan Zlatanov z powodu kontuzji, ktory w meczu z Zenitem zdobyl 19 pkt !
- Federico Boschi z Piacenzy takze zostal w kraju bo nie dostal visy
Oprocz tego Iskra wezmie rewanz i pewnie dzisiaj wygra.
Typuję Skre dlatego , że powinni wygrać. Jeśli ugraja tylko seta będą mieli zapewniony awans, ale myśle , że Skra wygra ten mecz. Skra w pełnym skłądzie . Napewno nie odpusci
Panathinaikos - Iskra Typ 2 @ 1,80
Iskra ? Zespól ten jeśli nie wygra pożegna się z LM , a to będzie porażka dla całego zespołu . Mecz będzie zaciety , ale to Iskra ma lepszy i silniejszy zespół. Kurs na Iskrę troche przesadzony ale warto brac póki nie spada
Częstochowa - Fenerbace Typ 1 @ 1,50
Dlaczego Czewa? Nasi grają o awans. a Fenerbace to zostawie bez komenatarza . Sporo razy sie na niech przejechałem. W meczu z Iraklisem pokonali pokazali "klase" przegrywajac seta 25-7 ;o są słąbi i tyle , a polski młody głodny sukseców zespół wygra ten mecz i awansuje to kolejnej rundy
- Dynamo przechodzi jakiś kryzys formy i to dość poważny , ledwo co wygrali pierwszy mecz 3-2
- w drużynie Dynama dzieje się coś dziwnego : kontuzji jakiejś doznał Wołkow(opuścił już 3 mecze Dynama) a jeżeli zagra to na pewno nie będzie w 100% dyspozycji.
- Jurij Biereżkij ( kapitan Dynama) także coś w dziwnej formie.
- wynik pierwszego meczu 3-2 i te "dwa!!" bardzo ważne sety ugrane w Moskwie stawiają Polaków w bardzo dobrej sytuacji przed rewanżem . Wystarczy wygrać 3-1 i Skra w kolejnej rundzie:).
- Skra zagra najprawdopodobniej w pełnym składzie
- kolejnym argumentem za Skrą jest ostatnio bardzo słabe przyjęcie Rosjan
- następnym korzystnym argumentem jest własna hala i tysiące kibiców
- Dynamo może ponękać Bełchatowian zagrywką blokiem ale myślę , że i z tym damy sobie radę
- kurs zachęcający i trzeba być za polakami i w ich wierzyć ja jestem kibicem Skry, ale nie dla tego stawiam na ich wygrana:) wg mnie są teraz w lepszej formie niż Dynamo
- i na koniec : w Łodzi już pokonaliśmy Iskrę 3-0 i dlaczego by tego nie powtórzyć ?
Typ na DW to wg mnie 3-1 oczywiście dla Skry
_________________ Volleyball 4ever !
FORZA SKRA BEŁCHATÓW !!
VAMOS RAFA NADAL
Ostatnio zmieniony przez ChrisseQ 16-02-2009, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
Typ dla ludzi o mocnych nerwach lubiących ryzyko !!!
- AZS bardzo dobrze zagrał w meczu z Coprą : ) wynik 3-2 na wyjeździe to znakomity wynik.
- AZS to bardzo Młody zespół głodny sukcesów i widać, że chcą zajśc daleko i sprawiać niespodzianki
- AZS ma mecze znakomite i beznadziejne i tak na przemian . znakomity we Włoszech beznadziejny w Bydgoszczy. Nadszedł czas na znakomity ; ) więc myślę ze jakimś cudem wygraja
- Piacenza gra jakoś tak dziwnie :O przegrywa to co ma wygrać :O prowadzi wieloma pkt a później przegrywa.
- Pamiętam jak AZS wyeliminował Iskrę rok temu … to mi siedzi w pamięci i myślę, że w sórde tez wyeliminują znakomitą Piacenzę : )
- Włoski zespół to nie to co rok temu. Chociaż skład i tak maja znakomity
- W końcu nie nazwa gra a zawodnicy. Czewa podbudowana zwycięstwem i kibicami na hali wyeliminuje Coprę i znajdzie się w kolejnej rundzie
- w Czewie bardzo liczę na Fabiana Drzyzgę , atomowy serwis i zbicia Bartmana (w końcu to najlepiej zbijający w meczu gwiazd PLS ) oraz cały zespół Częstochowy .
- Wg mnie będzie to ciężki mecz i ktoś wygra nieznacznie więc polecam zagrać HC na Częstochowę kursy na pewno będą wysokie;)