Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » CEV Indesit European Championships 2009 - Men
CEV Indesit European Championships 2009 - Men
Autor Wiadomość
ulatek 

Nr Użytkownika: 1302

Status: Offline

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 26-08-2009, 22:49   CEV Indesit European Championships 2009 - Men

CEV Indesit European Championships 2009 - Men

Pool A: Turkey, Germany, France, Poland (in Izmir)
Pool B: Russia, Finland, Estonia, Netherlands (in Istanbul)
Pool C: Spain, Greece, Slovakia, Slovenia (in Izmir)
Pool D: Serbia, Italy, Bulgaria, Czech Republic (in Istanbul)

ZAPRASZAM DO PODAWANIA ANALIZ I WSZELAKICH PRZEMYSLEN ZWIAZANYCH Z TURNIEJEM!!!
Ostatnio zmieniony przez ulatek 26-08-2009, 22:58, w całości zmieniany 20 razy  

Slawek_kk 

Nr Użytkownika: 11

Wysłany: 02-09-2009, 20:59   

cieszy mnie ten optymizm...ale tak latwe spotkanie Polakow to nie bedzie jak ostatnio 3-0 w Polsce. Wtedy Francuzi rezerwami grali i prawie ze sie nie przykladali. Jutro juz bedzie calkiem inaczej i mocna para przyjmujacych Antiga-Samica bedzie bardzo grozna...Oczywiscie mam nadzieje ze Polska wygra ale Francuzi powinni spokojnie ugrac tego jednego seta. Szkoda ze Polacy nie maja dobrego atakujacego i tutaj wlasnie upatruje szanse dla Francuzow. Jarosz dobrze prezentowal sie w Lidze Swiatowej ale w ostatnim turnieju juz mu tak dobrze nie szlo, no a Gruszka jakos mnie nie przekonuje, ktory z koniecznosci musi wystepowac na pozycji atakujacego.

Drugim spotkaniem ktore wpadlo mi w oko to Serbia...Moze i ostatnio slabiej spisywali sie, w sparingach dwa razy po 3-2 z Grecja i w Memoriale w Polsce...ale nie mozna zapominac ich gry w finale Ligi Swiatowej gdzie mieli zwyciestwo na wyciagniecie reki...Niesamowity Milijkovic ktory potrafi sam wygrac caly mecz, a Bulgaria ? Niby jest Kazijski i Nikolov, ale nie do konca mnie przekonuja...Moga byc grozni na tych Mistrzostwach ale mysle ze Serbia to za wysokie progi, ktorzy sa glownymi faworytami do koncowego zwyciestwa kto wie czy nawet nie wiekszymi od Rosji ?

O Rosji chyba nie trzeba nic pisac...Powinno byc latwo i przyjemnie 3-0 ale wole sie zabezpieczyc tym jednym setem, bo czasami sie zdarza moment rozluznienia

Podsumowujac:
Serbia + Francja+2.5 + Rosja -1.5 @1.97 unibet

I na kilka dni zaklad:
Rosja wygra grupe 1.25

Oczywiscie typy beda grane stala stawka 10j. Zobaczymy jak wyjde na koniec turnieju :)

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 03-09-2009, 02:44   

Cytat:
Polska-Francja 1 1.50 <plus>

unibet

Juz dzis rozpoczynaja sie ME siatkarzy w Turcji w ktorych licze na dobry wystep Polakow.W naszej kadrze brak w prawdzie Wlazlego,Swiderskiego i Winiarskiego ale sklad ktory powolal Castellani jest dosc mocny a duzym plusem jest to iz zawodnicy sa zgrani ze soba i mogli sie ograc w Lidze Swiatowej.Jezeli chodzi o Francozow to nie jest to druzyna tak silna jak kiedys.Wielkim oslabieniem jest brak dwoch zawodnikow Pujola oraz Le Marrca ktorych zastapia zawodnicy malo ograni w reprezentacji.Wlasnie brak tych zawodnikow spowoduje moim zdaniem brak zgrania i przewage naszej reprezentacji pod siatka.W druzynie Francji sa wprawdze Samika i Antiga i na pewno beda to grozni zawodnicy ale sa to gracze dobrze znani Polskiej druzynie i sadze ze nie powinno byc problemu z ich zatrzymaniem w dzisiejszym spotkaniu
Ostatnio zmieniony przez ulatek 06-09-2009, 23:24, w całości zmieniany 1 raz  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 03-09-2009, 02:51   

Cytat:
Niemcy-Turcja 1 1.25 <plus>

unibet

W tym spotkaniu zdecydowanym faworytem sa dla mnie Niemcy.Zwyciezcy tegorocznej Ligi Europejskiej maja bardzo dobry i wyrownany sklad no i dobrego fachowca na lawce czyli trenera Lozano.Tacy zawodnicy jak Tischer czy Schöps powinni byc gwarancja dobrego spotkania z gospodarzami turnieju ktorzy taka naprawde sa slaba druzyna i jedyny plus jaki stoi po ich stronie to wlasne sciany ktore moim zdaniem nie pomoga im ani w spotkaniu z Niemcami ani w meczach z Polska i Francja.
Ostatnio zmieniony przez ulatek 06-09-2009, 23:24, w całości zmieniany 2 razy  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 03-09-2009, 03:08   

Cytat:
Serbia-Bulgaria 1 1.50
<minus>
unibet

Bulgaria jest druzyna nieobliczalna ale zarowno bardzo chimeryczna.Praktycznie na kazdej pozycji ustepuje zawodnikom z druzyny Serbii.Maja oni wprawdzie takich graczy jak Kaziyski i Nikolov od ktorych bedzie zalezala w glownej mierze ich gra ale wiecej atutow stoi po stronie Serbow ktorzy na takie imprezy potrafia sie sprezyc i pokazac siatkowke w najlepszym wykonaniu.Fenomenalny Grbic czy Miljkovic pokaza moim zdnaiem na co ich tak naprawde stac i udowodnia ze final tegorocznej Ligi Swiatowej nie byl w ich wykonaniu przypadkiem a i apetyt na zloty medal w tegorocznych ME mysle ze maja spory.Duzym atutem Serbow jest rowniez to iz graja oni juz w takim skladzie ponad 2 lata wiec sa ze soba zgrani i wiedza na co stac kazdego z nich.Bulgarzy nie moga powiedziec tego samego o sobie poniewaz ich sklad zmienil sie w tym roku i widac to bylo w tegorocznej Lidze Swiatowej.Zgranie w tym wypadku bedzie atutem Serbow ktorzy powinni odrzucic Bulgarow od siatki i wykorzystac ich wlasne bledy.Licze tutaj tak jak juz wczesniej wspomnialem na dobra gre Grbica czyli mozgu zespolu oraz swietne ataki Miljkovica który jest jednym z najlepszych atakujących na świecie
Ostatnio zmieniony przez ulatek 06-09-2009, 23:25, w całości zmieniany 3 razy  

Slawek_kk 

Nr Użytkownika: 11

Wysłany: 06-09-2009, 10:48   

Serbia - Wlochy 1 + Francja - Turcja 1 @2.02

Bardzo ciekawy mecz o 14, ktory bedzie decydowal w dalszej fazie rozgrywek. Mimo ze awansuja 3 zespoly to druzyna ktora przegra nie bedzie sie juz liczyla. Serbia jak narazie sprawia wrazenie lepszej druzyny, ktora niespodziewanie? przegrala w pierwszym meczu po walce 2-3 z Bulgaria (jak narazie to czarny kon). O Serbii nie ma co sie powtarzac bo juz pisalem troche o niej przed meczem z Bulgaria...a Wlosi ? Co z tego ze maja najsilniejsza lige jak nie maja tak dobrej reprezentacji...dlaczego? Bo wystepuja w niej glownie gracze z innych panstw. W Memoriale Huberta Wagnera lepsi byli Wlosi 3-2...ale nie ma co patrzyc na ten turniej bo to byl towarzyski. Dzisiaj mysle ze Serbowie pokaza na co ich stac i pewnie wygraja.

Francja zdecydowanie lepsza od Turcji, ktora okazala sie druga liga jak nie trzecia w Europie...jeszcze daleko im do czolowki. Polacy wczoraj im pokazali miejsce w szeregu. Francuzi musza te spotkanie wygrac i miec jakies zwyciestwo w dalszej fazie, bo jak przegraja to wtedy beda liczyly sie male punkty i wtedy moze awansowac Turcja...Mysle ze nie beda kombinowac i liczyc ile im punktow badz setow jest potrzebnych do awansu tylko podejda do tego spotkania normalnie i wygraja.

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 06-09-2009, 23:47   

Cytat:
Dzis dzien przerwy ale od wtorku druga faza grupowa ME, kursow jeszcze nie ma ale wiadomo kto z kim zagra a wiec moje przemyslenia na ten pierwszy dzien drugiej fazy grupowej:

Niemcy-Grecja 1 1.50 <plus>

Wiekszosc bedzie widziala w tym meczu jako faworytow zespol Grekow ale nie ja.Wygrali wprawdzie swoje 3 mecze ale nie oszukumy sie ze grupa ty byla latwa bo najpierw pokonali slabych Hiszpanow potem fartownie Slowakow ktorzy przegrali wygrany mecz i na koniec autsiderow czyli Slowencow.Tutaj zadanie bedzie juz o wiele trudniejsze i mimo ze Niemcy graja praktycznie o pietruszke to na pewno sie latwo nie podadza i beda walczyc w kazdym meczu.Grekom nie mozna pozwolic zaczac grac bo wtedy wpadaja w rytm a tak to popelniaja duzo bledow i sa jak najbardziej do ogrania a ja tutaj widze cos takiego jak Niemcy win

Rosja-Serbia over 188.5 2.0 <minus>

Prze ME w takim spotkaniu postawilbym zdecydowanie na Serbow ale teraz juz nie.W tym meczu praktycznie moze zdarzyc sie wszystko.Gra Serbow zalezy od Grbica i jego pomyslu na gre a niestety Serb nie jest w optymalnej formie na tym turnieju i jezeli zagra dobrze to Serbia moze wygrac tak jak to bylo dzis z Wlochami,jezeli zle to przegraja to spotkanie.Rosja jak to Rosja jak zawsze nieobliczalna i gra tak jakby jej sie nie chcialo ale wygrywa.Dla mnie tutaj over punktowy zapewne wystawiony przez buki w okolicach 185.5 pkt

Holandia-Wlochy 2 1.42 <minus>

Wlosi przed ME zapowiadali ze przyjechali do Turcji po medal.1 faza totalnie nie udana.Zwyciestwo ze slabiutkimi Czechami za ktore z reszta zadnych punktow nie przeniosa do tej 2 fazy w zwiazku z przepisami CEV sprawia ze te mistrzostwa sa dla nich przegrane ale wypadaloby powalczyc o honor i zmazac plame po tych raczej kompromitujacych porazkach z Bulgaria i Serbia.Holendrzy graja poprawnie na tym turnieju
ale mieli duza latwiejsza grupe niz Wlosi bo pokonali slabiutka Estonie i Finow ktorzy nie maja tutaj dobrej formy.Z Rosja tez powalczyli ale to tylko dlatego ze Ruscy prowadzac 2-0 w setach uznali ze mecz juz wygrali i olali sprawe bo gdyby nie to skonczyloby sie 3-0 dla Rosji.W tym spotkaniu jednak potencjal bedzie stal po stronie Wlochow i licze ze to wlasnie oni wygraja to spotkanie.Wiec typ na zwyciestwo Wlochow

Polska-Hiszpania 1 (-1.5 seta) 1.50 <minus>

Gramy dobrze na tych ME i oczekuje pewnej wygranej w meczu z Hiszpania ktorej zawodnicy zachowuja sie jak wilekie gwiazdy a po prostu nimi nie sa bo potencjal tej druzyny jest maly.Lubia sie poklocic a bracia Falasca to moze byli dobzi ale kilka lat temu.Jezeli Polacy zagraja spokojnie,bez glupich bledow wypunktujemy Hiszpanow jak male dzieci.Duzo bedzie zalezalo od Gruszki i Kurka.Tego pierwszego tylko i wylacznie dlatego iz popelnia on duzo bledow i wali pilki nie wiadomo gdzie wiec zaby tych glupich bledow bylo z jego strony jak najmniej.Jezeli chodiz o Bartka to gra fenomenalny turniej i jego forma bedzie miala decydujace znaczenie.Jak zagra tak jak dotychczas to o atak martwic sie nie musimy.Moj typ to bedzie zwyciestwo Polski

Finlandia-Bulgaria 2 (-1.5 seta) 1.35 <plus>

Finowie graja slabo na tym turnieju i szans z Bulgaria ktora wedlug mnie zdobedzie tutaj medal szans nie maja zadnych.Bardzo podoba mi sie gra Bulgarii graja mocno ofensywnie,dobrze w przyjeciu i widac ze trafili z forma na ten turniej.Ich siatkowka to radosna gra i walka o kazdy punkt.Grupe mieli najtrudniejsza ze wszytskich 4 i mimo to zagrali swietnie odprawiajac bez problemu Wlochow i Serbow.Kazinskiy gra tez fenomenalne zawody i przypomina w 100% tego zawodnika sprzed kilku lat i z takim graczem na czele Bulgarzy pokonaja pewnie Finow

Francja-Slowacja 1 1.20 <plus>

Spodziewalem sie duzo gorszej gry Francuzow w tych ME bo jak wiadomo graja tu oni bez dwoch waznych zawodnikow pierwszego zespolu Le Tallca i Pujola ale mimo to spisuja sie poprawnie i raczej bym ich nie lekcewazyl w dalszej czesci imprezy.Samika i Antiga tez graja swoje co bardzo dobrze widac i sa pewnymi punktami swojej druzyny.Slowacy mnie zawiedli juz nie chodzi nawet o przegrana przez nich kase ale o fakt ze graja strasznie chimerycznie.Potencjal druzyny duzy ale chyba jakis problem z glowami maja bo przestoje w grze maja straszne co pokazali zarowno w meczach z Grecja jak i Hiszpania.Myslalem ze w tym turnieju zajda duzo dalej ale z tego co widze ten turniej moga sobie zapisac na duzy minus.Nie watpie ze w meczu z Francja powalcza ale sadze ze wynik moze byc podobny do tego sprzed kilku tygodni w ramach eliminacji do MS czyli w okolicach 3-1 dla Francuzow.Stad tez moj typ na zwyciestwo Francji

To sa moje takie ogolne przemyslenia jak tylko pojawia sie kursy to uloze jakies kupony i oczywisice zapodam na forum
Ostatnio zmieniony przez ulatek 08-09-2009, 21:39, w całości zmieniany 15 razy  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 07-09-2009, 23:43   

Cytat:
Z powyzszych typow (opisanych wczoraj) gram grubo taki dubelek:

Polska-Hiszpania 1 (-1.5 seta) 1.50 <minus> + Francja-Slowacja 1 1.20 <plus> = AKO 1.80 :nok:

Pozostale typy ktore opisalem wyzej tez moim zdaniem sa godne zagrania i jeszcze moze uloze z nich jakis kolejny kupon

Zapraszam do czytania analiz i podawania swoich przemyslen bo poki co to widze ze tylko kolega Slawek wykazuje zainteresowanie a wiadomo im wiecej analiz i typow tym lepiej dla nas i calego forum

Jestem bardzo ale to bardzoooo wkur. na Polaczkow ktorzy frajersko przegrali 4 seta prowadzac 14-9 zenada
Ostatnio zmieniony przez ulatek 08-09-2009, 21:41, w całości zmieniany 6 razy  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 08-09-2009, 23:20   

Cytat:
Unibet wystawil kursy na jutro i poki co w oko wpadly mi 3 takie zdarzenia:

Grecja-Francja 1 (+2.5 seta) 1.35 <plus>

Ogladalem dzis mecz Francuzow i musze stanowczo stwierdzic ze maja oni straszne przestoje w grze i rozdaja w pewnych momentach punkty na wszytskie strony.Dzisiaj Grekow na ziemie sprowadzil Lozano wraz ze swoja druzyna pokazujac Grekom ze jeszcze duzo musza popracowac nad swoimi umjejetnosciami bo niektorzy mysleli juz powoli ze zdobeda tu zloto.Mimo to jutro spodziewam sie innego spotkania w wykonaniu Grekow ktorzy na pewno zostali sprowadzeni na ziemie i powinni zagrac juz bardziej skupieni a jak Francja stanie w miejscu jak dzis to jednego seta na pewno ugraja

Slowacja-Polska over 135.5 pkt 1.42 <plus>

Jestem zly na Polske wiec powiem tylko tak.Narzekali nasi na 2 dni przerwy ze zadlugo a to teraz by sie przydalo te 2 dni odpoczac po tak wyczerpujacym spotkaniu i mysle ze jutro swiezosci u nas nie zobaczymy, wygrac zapewne wygramy ale Slowacy walcza ogolnie na tych ME nie sa chlopczykami do bicia,jak najbardziej stac ich na ugranie seta a w moim typie wynik 25-20,25-20,25-21 tez mnie zadawala.Nie sadze ze wygramy ten mecz wysoko w punktach bo jak Kurek zagra tak jak dzis + Bartman dzieki ktoremu zaprzepascilismy to wysokie prowadzenie w czwartym secie (i dorzuce jeszcze Gruszke ktory zagra ladnie 1 na 6 pilek) to na pewno Slowacy jutro beda w stanie cos tam z nami ugrac

Serbia-Finlandia 1 (-1.5 seta) 1.42 <plus>

Ok ktos powie Serbia o nic nie gra wiec nie musi wcale wygrac z Finlandia a moje zdanie jest zupelnie inne.Serbowie walcza jeszcze o co?o honor bo zupelnie inne byly oczekiwania postawione tej druzynie przed ME a teraz zostaje im walka o miejsca 5-8 co jest totalna porazka tego zespolu na tych ME.A wiadomo jak sie podrazni ambicje to wtedy mimo ze juz nie gra sie o cos bardzo waznego to i tak wychodzi sie zmobilizowanym na 200% i gra sie swietnie zeby pokazac innym ze ma sie te przyslowiowe "jaja".Tego jutro oczekuje od Serbow czyli pewnego zwyciestwa nad slabo przygotowana do tego turnieju Finlandia ktora przestala dobrze grac po Lidze Swiatowej.Mysle ze dzis zobaczymy bardzo wkurzony duet Grbic-Milijnkovic ktory rozniesie Finow
Ostatnio zmieniony przez ulatek 10-09-2009, 11:34, w całości zmieniany 3 razy  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 10-09-2009, 12:01   

Cytat:
Niemcy-Slowacja 2 (+2.5 seta) 1.55 <plus>

Nie wiem czemu buki tak strasznie w tym meczu faworyzuja ekipe Lozano.Szans na awans nie ma juz zadnych, miejsce w pierwszej czworce pewne (zwalniajace z eliminacji do nastepnych ME) wiec mysle ze Niemcy nie podejda do tego spotkania na 100%.Po za tym w zadnym spotkaniu na tym turnieju Niemcy nie wygrali spotkania do 0 i dzis sadze ze tez tak sie nie stanie bo Slowacy to nie chlopczyki do bicia co udowodnili we wczorajszym meczu z Polakami.Mysle ze stac ich na wygranie chocby tego 1 seta a kto wie moze powalcza o koncowy sukces
Ostatnio zmieniony przez ulatek 10-09-2009, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 10-09-2009, 14:23   

Cytat:
Francja-Hiszpania 1 1.20 <plus>

No coz jest to mecz ktorzy Francuzi musza wygrac i ktory pozwoli im spokojnie awansowac do 1/2 finalu.Musza wygrac rowniez z tego powodu ze pozniej o 19 Grecy graja z Polska i gdyby wygrali ten mecz a Francuzi przegrali swoj z Hiszpania to awansowali dalej by Grecy wiec mobilizacji po stronie Francuzow na pewno dzis nie zabraknie.Samica i Antiga powinni zapewnic dzis swojej druzynie pewny awans tym bardziej ze Hiszpanie graja o pietruche a to jest taki typ druzyny ktora do meczow bez stawki nie umie sie przygotowac psychicznie i zwyczajnie olewa sprawe.Do tego dochodzi slaba forma Hiszpanow ktorzy dzis przegraja z Francja
Ostatnio zmieniony przez ulatek 10-09-2009, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 10-09-2009, 17:32   

Cytat:
Polska-Grecja 1 1.35 <plus>

Grajcie grajcie grajcie tyle powiem.Polacy walcza o 1 miejsce i unikniecie w polfinale Rosjan.Grecy wychodza bez 3 podstawowych zawodnikow nasi mieli wyjsc rezerwami ale wychodza podstawowa 5 i wiadomo o co walcza.Grecy moim zdnaiem beda zregnowani i Polacy powinni pewnie wygrac i zajac 1 miejsce w grupie
Ostatnio zmieniony przez ulatek 10-09-2009, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 10-09-2009, 22:08   

Mam nadzieje ze ktos skorzystal z tych typow i ze ktos tu zaglada

Pozdrawiam
:D

L0k0 

Nr Użytkownika: 17

Wysłany: 11-09-2009, 05:08   

ulatek napisał/a:
Mam nadzieje ze ktos skorzystal z tych typow i ze ktos tu zaglada

Pozdrawiam
:D

Spoko spoko ;-)

ulatek 

Ostrzeżeń:
 1/6/6
Wysłany: 12-09-2009, 13:15   

Cytat:
Polska-Bulgaria 2 1.72 <minus>

No coz w bukmacherce nie ma sentymentow i ja dzis uwazam ze Polacy ten mecz przegraja.Nasza gra zalezy od Zagumnego i Kurka.Jezeli ci zawodnicy sa w slabszej dyspozycji to kazdy dobrze wie jak wtedy gramy.Oczekiwania w Polsce sa wielkie i cieszymy sie tym ze pokonalismy Bulgarow dwukrotnie w meczach towarzyskich przed ME,ale co z tego?jak dla mnie nic bo druzyny wtedy dopiero budowaly forme i byly w zupelnie innym etapie przygotowan.Niektorzy sadza rowniez ze porazka z Rosja 0-3 wplynie negatywnie na Bulgarow a jak dla mnie bedzie odwrotnie podziala to pozytywnie na druzyne Nikolova i Kazinyskiego.Kolejna sprawa do druzyny z ktorymi mieryzlismy sie dotychczasz.Nie ma co sie oszukiwac ale Niemcy czy Hiszpania to nie druzyny takiego pokroju jak Serbia czy Wlochy a nawet Holandia.Jedyna mocna druzyna w anszej grupie byli Francuzi z ktorymi gralismy w meczu otwarcia i wygralismy ale kto wie co by bylo gdybysmy spotkali sie z Francja w pozniejszej fazie rozgrywek mysle ze nie bylo by juz tak latwo bo Francuzi rozkrecali z meczu na mecz podobnie jak rozkrecala sie Rosja ktora pokonala Bulgarow w ostatnim meczu grupy.Niby latwe 3-0 ale ciekawe co by bylo gdyby Bulgarzy walczyli np. o awans czy tez bylo by tal latwo??i czy Polacy pokonali by Francuzow grajac z nimi tez w ostatniej kolejce??Jezeli tylko Bulgarzy odrzuca nas od siatki to mysle ze wygraja z nami spokojnie bo to druzyna klasy swiatowej i jesli do tego dojda nasze bledy indywidualne i presja ktora na pewno nasi odczuwaja to bedzie final Bulgaria-Rosja
Ostatnio zmieniony przez ulatek 12-09-2009, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » CEV Indesit European Championships 2009 - Men