Nr Użytkownika: 46 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 1539
Status: Offline
Wysłany: 28-11-2007, 11:29 Eliminacje IO
Szombathely /Wegry/
Grupa A: Wegry Finlandia Estonia
Grupa B: Belgia Polska Dania
Catania /Italia/
Grupa A: Wlochy Chorwacja Czarnogora
Grupa B: Holandia Grecja Rumunia
Evora - /Portugalia/
Grupa A: Portugalia Czechy Niemcy
Grupa B: Francja Slowacja Szwecja
Dzis zagraja:
Dania - Beliga
Slowacja - Szwecja
Czechy - Portugalia
Holandia - Rumunia
Finlandia - Estonia
Wlochy - Czarnogora
Pogrubilem mecze interesujace. Portugalia jest lepsza od Czechow, gra u siebie kurs 1.65 niezly, trzeba wziac pod uwage, ze w grupie sa jeszcze Niemcy a to duzo trudniejszy przeciwnik, jesli dzis Portugalia na dzien dobry wtopi bedzie im ciezko cokolwiek zwojowac. Finowie w najsilniejszym skladzie, 4 miejsce na ME, swietny zespol, zrobili ogramne postepy, 1.15 lub -1.5 seta ja nie szaleje bo to pierwszy mecz dopiero.
Nr Użytkownika: 3 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2031
Wysłany: 28-11-2007, 12:33
Fajnie ze zalozyles temat o eliminacjach olimpijskych sly
Jestem mile zaskoczony tym ze dwa mecze, ktore gram dzisiaj w swojej progresji to te o których akurat pisal sly czyli własnie Portugalia i Finlandia Kursy z sts odpowiednio 1.7 i 1.2 .
Finow nie trzeba komentowac zrobili ogromne postepy co udowodnili w mistrzostwach europy wygrywajac np. z Polską 3-0 ! ....powalczyli nawet z Rosja jednal ulegli po zacietym boju (Rosja vs Finlandia 3 : 2 22:25 28:26 22:25 25:16 15:8 ) wiec ze slabą Estonią powinni sobie poradzic bez problemu.
Portugalia w tym roku grala z Czechami w lidze europejskiej i dwa razy wygrala Czechy - Portugalia 1:3 23-25, 25-22, 14-25, 21-25 , Czechy - Portugalia 0:3 22-25, 22-25, 20-25 - jak widac zwyciestwa dosc gladkie a jak pisal sly Portugalia gra u siebie wiec to dodatkowy atut.
Nr Użytkownika: 93 Dołączył: 07 Kwi 2007 Posty: 42 Skąd: mam wiedzieć
Wysłany: 28-11-2007, 16:06
Tak dla sprostowania to Portugalia grala w tym roku z Czechami 4 razy 3xwygrana (2x na wyjezdzie, 1x u siebie). Przegrala Portugalia u siebie gladko 3-0, ale w nastepnym meczu wygrala 3-2. Tez czekalam na ten mecz i stawiam na Portugalie Sly nie lubi Portugalcow co juz kiedys pisal heh Na bwin jest kurs 1,85 i go biore... Za 30 min sie zaczyna wiec jazda Portugalia !!!
Wysłany: 29-11-2007, 11:38
Niemcy - Czechy 1 1.55 /sts/
Stawiam na Niemcow z kilku powodow, duzo lepsza druzyna, budowana od jakiegos czasu, lada chwila moze byc w czolowce swiatowej, opinia moze troche na wyrost optyistyczna ale mnie ta druzyna przekonuje do siebie. Portugalia wczoraj zagrala slaby mecz, mimo to wygrali 3-2 wiec czym czesi maja pokonac sasiadow? Jedynym atutem jest to, ze rozegrlai tu juz jedno spotkanie i w pierwszym secie beda sie czuc lepiej, potem wszystko sie wyrowna i powinni dojsc do glosu Niemcy, 3-1 najbardziej realny wynik ale 3-0 mnie nie zdziwi chociaz Niemcy maja przestoje jak kazdy zespol z po za scislej czolowki.
Relacja z Polska - Dania i zapowiedź meczu Polska - Belgia
Przed meczem niby Dania, drużyna do bicia, nikt nie znany oprócz Petersena, a tak to jakieś pionki. Są mecze, których nie wolno przegrać, są drużyny którym po prostu nie wypada ulec. I Dania właśnie należy do takich. Na pewno zaskoczyła mnie drużyna Duńska pozytywnie swoją grą. Oglądając ten mecz czułem się tak jakbym oglądał mecz z Pucharu świata w stylu: Korea - Tunezja. Obie drużyny prezentowały niski poziom, no ale chyba wygrało doświadczenie i technika Polaczków. Wlazły nie w formie, nie wiem czy zmienił on taktyke serwisu, tzn. slabego, ale żeby wchodził czy co jest. Bo w całym meczu z jego strony nie widziałem żadnej bomby z serwisu, a z tego Mariusz słynie. Jedynie co podobało mi się we wczorajszym meczu to: blok, który funkcjonował bardzo dobrze, a także obrona, Igła w formie (hehe Resovia) i bronił znakomicie wczoraj. Ataki hmmm... mało piłek kończących, wszystko to takie nieharmonijne. To nie jest to, dla mnie Polska to wielka niewiadoma, niby z wypowiedzi siatkarzy, którzy są spokojni do awans do Pekinu. Oczywiście ja jako Polak także chce aby awansowali, ale tak spokojny jak nasi siatkarze to nie jestem. Dzisiaj Polacy zmierzą się z Belgią. Na pewno czeka ich bardzo trudny mecz. Przed mistrzostwami Europy Belgie także traktowaliśmy troche z takim dystansem, a jak to się skończyło to wszyscy pamiętamy. Oczywiście ta sensacyjna porażka w Moskwie dosyć dawno. Belgia to nie Dania i powinno być znacznie trudniej, zespół bardzo dobry, większość Belgów gra w solidnych klubach w swoim kraju, takich jak Roeselare i Maaseik, w lidze francuskiej występuje najskuteczniejszy Kristof Hoho, a w rosyjskiej Frank Depestele. W Szombathely też nie mają nic do stracenia. Nikt nie liczy na ich olimpijski awans, więc zagrają bez presji. Dla mnie ten 1.20 ja bym tego nie ruszał, niby Polska, ale ja to zostawiam w spokoju
Wysłany: 01-12-2007, 13:26
Czechow nie powinno byc w weekendowych zmaganaich, gdy nie zenuajca poswata niemiec nie awansowaliby, graja bardzo slabo i w pojedynku z francja weldug mnie sa bez wiekszych szans. Czekalem specjalnie jak zagraja Francuzi ostatni mecz bo doszly mnie sluchy ze moga nawet przegrac ale trojkolorowi gladko wygrali i udowodnili ze beda walczyc o IO, w lidze swiatowej prezentowali sie calkiem dobrze, czesi sa slabi o conajmniej klase.
Dzisiejszy final to juz mecz o pietruche. Awans mamy pewny my jak i Finowie. Nie zagra Wlazly i Zagumny wiec dla mnie no bet. Chcialem grac ale po tym wszystkim odpuszczam... odpuszczam...
Nr Użytkownika: 960 Dołączył: 04 Sty 2008 Posty: 2
Wysłany: 04-01-2008, 20:25
Mam pytanie do Was, nie mam Eurosportu, a chciałabym ogladac . Nie wiecie czy na którejś stronie Eurosportu będzie można ogladac przez net czy moze ze strony soccer-live. pl ?
Wysłany: 04-01-2008, 20:40
Na stronie eurosportu wersj francuzka jest wiele meczow live ktore sa na antenie a czasem nawet te ktore nie sa w ramowce a maja kamery wiec tam trzeba szukac, po prawej stronie, czerwony znaczek bialy napis.