Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna  
  Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir
Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir
Autor Wiadomość
ski 

Nr Użytkownika: 34

Status: Offline

Wysłany: 07-01-2008, 11:29   Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir

Awans do Pekinu, otrzymuje tylko i wyłącznie zwycięzca tego turnieju

Oficjalna strona http://skroc.pl/ab83

ski 

Wysłany: 07-01-2008, 12:04   

Kilka słów odnośnie dzisiejszych meczów:

14:30 Włochy-Holandia

Niewątpliwie faworytem tego meczu jest ekipa Włoch. Kurs oferowany na zwycięstwo Włochów w tym meczu jest dla mnie dziwnie niski ok. 1,4 biorąc pod uwagę absencję dwóch niezwykle ważnych ogniw - rozgrywającego Meoniego oraz Feia. Dodając do tego brak Tencatiego oraz Perazzoli śmiem wątpić w łatwe zwycięstwo Włochów. Owszem Holandia to drużyna przeciętna, ale nie zapominajmy, że to turniej i porażka na początku turnieju nie świadczy o tym że się już nic nie osiągnie. NO BET po takim kursie

17:00 Turcja-Finlandia

Patrząc na umiejętności to faworytem tego spotkania jest drużyna Finlandii. Ja odpuszczam to spotkanie, gdyż nauczyłem się już NIGDY nie grać przeciwko gospodarzom pierwszego spotkania. Kebaby mogą liczyć na swoja fanatyczna publiczność, która na pewno będzie sprzymierzeńcem. NO BET

No i wreszcie pojedynek który mnie dziś interesuje :)

19:30 Polska-Hiszpania 1 @1,75 3/10

Polacy wyjdą na to spotkanie w mocno okrojonym składzie. Absencję Wlazłego, Kadziewicza, Szymańskiego to spore straty, ale ja liczę na powrót kapitana i ducha drużyny Piotra Gruszki.Powrotów do kadry jest więcej bo Murek i Gierczyński grali już kiedyś w niej. Poziom naszej rodzinnej siatkówki to jeden z lepszych w Europie. W pamięci mam ostatnie zwycięstwo AZS Częstochowa z naszpikowaną gwiazdami Iskrą Odincowo. Owszem Hiszpanie to sensacyjni Mistrzowie Starego Kontynetu, ale dziś atmosfera nie jest już taka wspaniała jak była. Zespół opuścił bodajże największa gwiazda - trener Andrea Anastasi. W niedawnym Pucharze Świata przegrali z Portoryko. Kurs na Polskę mimo osłabienia jest wart ryzyka. Polacy to taki naród, że mimo przeciwności losu potrafią się spręzyć i udowodnić swoją klasę. Dlatego dziś wygodnie siadam przed TV włączam Eurosport i do boju Polsko

Slawek_kk 

Nr Użytkownika: 11

Wysłany: 07-01-2008, 13:06   

dla mnie dzisiaj wszystkie mecze no bet...Jezeli musialbym obstawiac to: Hiszpania :) Ale to sa pierwsze mecze i trzeba przyjrzec sie temu turniejowi kto w jakiej jest formie. Ja niestety nie bede mogl bo brak czasu :( Takze nie pomoge nikomu...Pozdrawiam

mura 

Nr Użytkownika: 36

Wysłany: 07-01-2008, 13:42   

a ja dziś spokojnie gram sobie Hiszpanów bo uważam że kurs na nich to spore value.
skąd te kursy? być może dlatego że jesteśmy wicemistrzami świata.

ale trzymajmy się faktów. ostatnio gramy bardzo słabo jak na nasze możliwości. rozumiem że patriotyzm i wiara w cudowne odrodzenie ale odstawmy emocje na bok,
brak graczy - właściwie trzonu będzie widoczny. gracze których dziś nie będzie w naszej ekipie niejednokrotnie decydowali o obliczu meczu.

uważam że Polska nie jest zgrana, przygotowania to za mało by dobrze scementować zespół, złożony tak trochę ''na cito''.

przewaga Hiszpanów tkwi w ich zgraniu, rozumieją się znakomicie.
poziom motywacji, zaangażowania można przy analizach można pominąć bo każdy przyjechał do Turcji wygrac.

brak trenera - ok, ale czy to znaczy że nowy jest słaby? wciąż mam w pamięci Hiszpanię z ME i mimo że potem grali słabiej i cięzko oczekiwać takiej formy, to jest to bardzo dobra drużyna, której nie można lekceważyc. na osłabioną Polskę może to wystarczyć

zobaczymy, to 1 dzień turnieju, ale myśle że warto sprobować naszych rywali

ciekaw jestem kto ma być katem Hiszpanów. musiałby ktoś mieć przysłowiowy dzień konia, a i tak łatwo nie będzie bo blok i przyjęcia Hiszpania mają dobre. czy Guma naprawde wszystko zakuma? :D komu co i jak grać? nie mamy strzelby by wbijać piłkę w parkiet

Rodriguez + Falasca? oj Igła trzymaj się dziś bo będzie ciężko

mura 

Nr Użytkownika: 36

Wysłany: 08-01-2008, 11:53   

krótko treściwie i owczym pędem.

Serbia, bo:

Finowie wczoraj się męczyli ze słabymi kebabami, Serbija full skład i walka na całego o Pekin. bez szans suomi

Szwaby, bo:

Turki to leszcze :] niemiecka siatka na fali wznoszącej, pełen skład, są po prostu lepsi, nawet lodziki sędziów gospodarzom nie pomogą

Makarony, bo:

mają od nas lepszego trenera, lepszy skład, lepszą psychikę i wieksze doświadczenie. mobilka pełna oni wiedzą że Turcja to dla nich przepustka na Pekin i zrobią wszystko by zmieść tu w pył naszych

donzamerro 

Nr Użytkownika: 124

Wysłany: 08-01-2008, 12:59   

mura napisał/a:
krótko treściwie i owczym pędem.

Serbia, bo:

Finowie wczoraj się męczyli ze słabymi kebabami, Serbija full skład i walka na całego o Pekin. bez szans suomi

Szwaby, bo:

Turki to leszcze :] niemiecka siatka na fali wznoszącej, pełen skład, są po prostu lepsi, nawet lodziki sędziów gospodarzom nie pomogą

Makarony, bo:

mają od nas lepszego trenera, lepszy skład, lepszą psychikę i wieksze doświadczenie. mobilka pełna oni wiedzą że Turcja to dla nich przepustka na Pekin i zrobią wszystko by zmieść tu w pył naszych

zgadzam się z Toba mura co do tych trzech typkow, ale nie zagram ostatniego z jasnego powodu ;) nie mógłbym kibicować Włochom ogladając mecz. Niemcy + Serbia na dzisiaj bardzo dobry dubel, tak tez gram ;)

Zamer

ski 

Wysłany: 08-01-2008, 14:05   

To i ja się wypowiem krótko zwięźle i na temat:

Polska @3,30 Pinnacle 1/10
- bo wczoraj przegraliśmy wygrany mecz i dziś będziemy jeszcze bardziej zmotywowani do zwycięstwa.
- bo makarony wczoraj też nic wielkiego nie pokazali
- bo nigdy nie stawiam przeciwko naszym

Finów @3,60 Betfair 1/10
- bo nie widziałem jeszcze serbów na tym turnieju.
- bo wczoraj rzeczywiście nie pokazali nic wielkiego w meczu z gospodarzami, ale suomi to drużyna turniejowa rozkręca się z każdym meczem.
- bo kurs zachęca do grania

Niemcy @1,81 Betfair (Rozpiska: 3-0 @3,5 i 3-1 @3,75) 3/10
- bo Turcy to najsłabsza drużyna turnieju
- bo dla gebelsów to mecz derbowy :)
- bo poziom siatkówki za drugą strona odry bardzo się podniósł i jest o niebo lepszy od siatkówki tureckiej

Slawek_kk 

Nr Użytkownika: 11

Wysłany: 08-01-2008, 16:30   

ja dzisiaj Wlochy + Niemcy ;)

moim zdaniem znowu Polska wroci do domu bez zwyciestwa tak jak to mialo miejsce na ME

ski 

Wysłany: 09-01-2008, 10:15   

Krótka analiza dzisiejszych spotkań:

SERBIA-NIEMCY H(0-1,5) @1,70 Totomix @2/10( Prawdopodobne, że zakład ten zagram rozpiską 3-0 i 3-1 w Betfair tylko czekam, aż kursy się ustabilizują)

- bo to co wczoraj pokazali Serbowie z Finami wystarczy na pewno na słabszych Niemców
- bo Niemcy to przynajmniej 3 klasy niżej niż Serbowie
- bo kurs zachęca do gry

POLSKA-HOLANDIA

Te spotkanie odpuszczam bo kurs na zwycięstwo Polski jest strasznie mały @1,40, a nie wydaje mi się, że Oranje nam łatwo odpuszczą. Jest dla nich mecz o być albo nie, dlatego pozostanie mi tylko kibicować naszym bez emocji ze stawianiem, jak to miało miejsce wczoraj.

WŁOCHY-HISZPANIA @3.00 betfair 1/10

Tu liczę na niespodziankę i zwycięstwo Hiszpanów. Dziś rano na Betfair szło złapać kurs @3.00 na to zdarzenie, aktualnie jest mniej ale proponuje poczekać do początku meczu napewno wzrośnie do ponad @3.00. Powodów jest kilka:

- widać co oznacza brak dwóch niezwykle ważnych ogniw Włochów - rozgrywającego Meoniego oraz Feia.
- Włochom nigdy nie grało się dobrze z nożem na gardle
- Hiszpanie to solidna drużyna na co nie wskazują kursy wystawione przez bukmacherów.

kris 

Nr Użytkownika: 93

Wysłany: 09-01-2008, 11:37   

Nie lubie pisac analiz wiec podziele sie tylko przemysleniami :P

Wlochy - Hiszpania
Typ: 1 1,60

Mecz wygrac musza obydwie druzyny, poniewaz jak my wygramy z Holandia (a Wlosi i Hiszpanie zakladaja ze tak bedzie) to przegrany dzisiejszego meczu odpada. Po obejrzeniu meczow tych druzyn musze stwierdzic, ze daje wieksze szanse Wlochom. Prawie wszyscy Wlosi serwuja z wyskoku mocna zagrywke. Gdy my gralismy z Hiszpanami to tylko Murek i Plinski serwowali mocno, co sprawialo olbrzymie klopoty Hiszpanom. W Hiszpanii to tylko Falasca mocno serwuje. Rodriguez slabo zaczal ten turniej i nie sadze zeby Wlosi dali mu sie
rozegrac.

Zapomnialem jeszcze dodac, ze Wlochow trenuje nie kto inny jak tworca sukcesow Hiszpanow i ma kazdego z nich rozpracowanego w 100% :)

Serbia - Niemcy

Typ: 1 1,40
Po wczorajszym pokaze w wykonaniu hitlerowcow nie mam najmniejszych watpliwosci ktora druzyna jest lepsza...

Holandia - Polska
Typ: 2 1,35

Jestesmy lepsi w kazdym elemencie gry wiec mysle ze dzisiaj izi win...

ski 

Wysłany: 10-01-2008, 10:57   

No i znów krótko jak ja dziś to widzę

Wczoraj zawiedli mnie Serbowie, mniej Polacy za to udało się ustrzelić Hiszpanów. Dziś pozytywnie nastawiony postanowiłem posłać coś takiego.

Finlandia - Niemcy 3-0 @9,00 Prof 1/10

Niemcom do awansu według moich obliczeń wystarcza 1 set. Finowie żeby być pewni awansu muszą wygrać 3-0 lub liczyć na porażkę Serbów z Turcją (nierealne). Chodź na turnieju Suomi nie prezentują zbyt wysokiej formy, to uważam iż jest szansa żeby to osiągnąć. Liczę tu na zmęczenie drużyny Niemiec po wczorajszej batalii z Serbami. Finowie mieli dzień odpoczynku i liczę na ich świeżość.

Turcja - Serbia 2 0-3 @2,00 Prof 2/10

Turcja to najsłabsza drużyna tego turnieju, a Serbowie będą podraźnieni po wczorajszej wpadce z Niemcami. Liczę tu na szybkie 3-0 bez rozmów i bez ceregieli. Poziomów nie ma co porównywać.

No i Hiszpania - Holandia

Ten mecz pozwolę sobie po typować po meczu Niemcy - Finlandia. Bo w razie zwycięstwa Niemiec na co nie liczę Niemcy zajmują 1 pozycję i na pewno Hiszpanie nie będą chcieli w półfinale trafić na Serbów i dają wygrać Holendrom. Jeśli natomiast Finowie wygrają 3-0 wtedy Serbia zajmuje 1 miejsce w grupie i myślę że Hiszpanie nie odpuszczą.

Zrobiłem sobie siatkarskie podsumowanie i narazie wygląda to tak (kiepsko):

Polska - Hiszpania 1 @1,75 3/10 <minus> -3j
Polska - Włochy 1 @3,30 Pinnacle 1/10 <plus> +2,3j
Serbia - Finlandia 2 @3,60 Betfair 1/10 <minus> -1j
Niemcy - Turcja (Rozpiska: 3-0 i 3-1 ) <minus> 3/10 -3j
Serbia - Niemcy (Rozpiska: 3-0 i 3-1 ) <minus> -2j
Włochy - Hiszpania @3.00 betfair 1/10 <plus> +2j

ogólnie <minus> -4,7 j

Liczę, że dziś się to zmieni na <plus>

sly

Nr Użytkownika: 46

Wysłany: 10-01-2008, 11:12   

Serbia to zwykle patalachy, nie zdziwie sie jak Turcy wygraja. W meczu z Niemcami grali jak rowni, Tanik swietnie serwuje, maja troche monotonny atak ale wygrac moga. Serbia zawod na calej linii.

1 set Turcja 2.87 2/10

mafia66 

Nr Użytkownika: 449

Wysłany: 10-01-2008, 12:28   

A ja uważa ze Hiszpania opuści i zostawią siły na półfinał wtedy wchodzą Holendrzy a teoretycznie silniejsi Polacy i makarony pakują walizki. Wątpię żeby Hiszpanie marnowali siły kiedy już są pewni awansu. Holendrzy wyjdą zmotywowani na ten mecz zwycięstwo daje im w końcu awans.

Hiszpania - Holandia 2 1.55 Bwin

ski 

Wysłany: 10-01-2008, 16:16   

Hiszpania - Holandia 1 @2,63 bet365 2/10

Gdy drużyna jest w formie to jej sie tego nie przerywa. Owszem Holandia musi wygrać ale na pewno nie posiada takich zawodników jak Hiszpania. Kurs wydaje mi sie nie adekwatny do możliwości i liczę że dziś będzie wszystko czyste. Chodzi mi po głowie tez rezultat 1-3 do holandii bo taki też daje 1 miejsce w grupie Espany, ale myślę że z Serbami lepiej spotkać się w finale niż w półfinale. Dodatkowym aspektem jest też iż w razie porażki Holandii my awansujemy do półfinału i będę temu kibicował.

p.s. Finlandia 3-0 <wygrana> :respect: <plus>
http://skroc.pl/f301

Forum bukmacherskie , Typy bukmacherskie Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Siatkówka » Kwalifikacje - IO 2008 - Izmir