Szczerze to straciłem zaufanie do biało-czerwonych po ostatnich blamażach w Estonii. Jednakże dostrzegłem pewną prawidłowość, początek meczu w ich wykonaniu wygląda zazwyczaj dość przyzwoicie. Nie oszukujmy się, takie drużyny jak Portoryko podopieczni Lozano powinni 'łykać' jako przystawkę. Przecież my chcemy awansować do IO i coś osiągnąć w olimpijskim turnieju! W sumie przyjąłem argument tłumaczący beznadziejną postawę Polaków w meczach z Czarnogórą i Estonią, a mianowicie, że Lozano szczyt formy szykuje właśnie na turniej kwalifikacyjny do IO. Zaufam jeszcze raz naszym. Kursy @1.2-1.3 w ogóle mi nie przypadają do gust, stąd nieco inne rozwiązanie.
Polska - Portoryko Punkty w 1. Secie – Handicap -2.5 (1) @1.90 unibet
Ja takze nie wyobrazam sobie zebysmy nie awansowali...Widze tutaj wszystkie 3 mecze wygrane i to na dodatek dosyc pewnie. Dzisiaj nie powinni miec problemow z wygraniem z reprezentacja Portoryko. Dlatego kurs @1.3 mozna spokojnie dodac do jakiegos comba. Poza tym mysle ze handi -1.5 tez powinno wejsc. Chlopaki pewnie beda chcieli sie zrehabilitowac za ostatnia porazke...Wiec do boju Polacy !
o 6 godzinie czasu polskiego odbedzie sie mecz Argentyna z Korea. W tym meczu widze zwyciestwo Argentyny. Przed tym turniejem widzialem ze Argentyna sprawila nie raz niespodzianke w sparingach, jak dobrze pamietam to pokonala Serbie bez najlepszego swojego doswiadczonego zawodnika Milijkovica. Korea nie nalezy do zespolow z wyzszej polki, maja niskich zawodnikow a swoje braki nadrabiaja ambicja, ale to jest za malo...Natomiast Wlosi rozpoczna te eliminacje od meczu z gospodarzem. Japonia to podobna druzyna do Korei a Wlochy...nie ukrywajmy ze jest faworytem tego turnieju i nie powinno byc niespodzianki.
Argentyna 3-1 Wlochy 3-2
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 31-05-2008, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
O tym meczu nawet nie ma co pisac, bo chyba kazdy ogladal wczoraj Polske Wkoncu doczekalismy sie dobrego meczu w wykonaniu "naszych". Zagrali dobry mecz przeciwko dobrej druzynie a dzisiaj znowu przyjdzie im sie zmierzyl z kelnerami co pewnie prezentuja podobny poziom do Czarnogory ale jak to sie mowi "czlowiek uczy sie na bledach" i drugiego bledu nie popelnia, przystapia do meczu w pelni skoncentrowani od poczatku do konca.
Polska 3-0
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 31-05-2008, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
Lekko sprobuje na Puerto Rico Podobnie kursy przedstawiaja sie jak wczoraj w meczu Polska - Portoryko. Dla mnie powinny byc calkiem inaczej i kolo takiego kursu nie mozna przejsc obojetnie...Portugalia nie jest taka dobra zeby tak samo faworyzowac jak Polske. Polska jest zdecydowanie lepsza od Portugal a wczoraj zagrala wspanialy mecz, jednoczesnie Soto nie istanial. Nie wierze zeby drugi raz pod rzad mial taki sam dzien. Dzisiaj przewiduje ze bedzie nie do zatrzymania i Portugalii latwo nie bedzie. Teraz zalezy od samych Portorykanczykow jak sie pozbieraja po wczorajszej porazce i czy beda nadal wierzyc w awans...
Portugalia 3-1
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 31-05-2008, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Algieria dzisiaj bardzo mila niespodzianke zrobila wygrywajac z Iranem...na dodatek przegrywajac 0-2. Niestety mialem okazje tylko ogladac koncowke ale ladnie sie prezentowali...Natomiast o drugim zespole nic nie wiem tylko tyle ze pewnie skonczy ten turniej bez zwyciestwa. Dzisiaj wszystkie sety przegrali do 14 z Australia wiec nie widze innej mozliwosci jak zwyciestwo Algierii. Wlochy wlasnie sie bardzo meczyly z Japonia...w sumie to juz nie wierzylem w ich zwyciestwo tak jak kazdy z 17-24 wygrac spotkanie...szacunek Jutro juz nie powinni miec takich problemow bo Korea jest slabsza od Japonii i wygrac pewnie 3-0. Bo tak naprawde dzisiaj tez powinno sie zakonczyc 3-0 tylko te koncowki nie potrzebnie przegrali w drugim i trzecim secie. Wydawalo mi sie ze chcieli wygrac te spotkanie na stojaco.
Algieria 3-0 Wlochy 3-0
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 01-06-2008, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Chyba duzo ludzi ogladalo ten mecz Japonii z Wlochami...Stawka byla by o wiele wieksza gdyby ten mecz wygrali albo przegrali wczesniej Bo teraz zalezy tylko od nich jak sie pozbieraja po tym czwartym secie gdzie juz wszyscy widzieli zwyciestwo Japonii...Bylaby to niezla niespodzianka ale trzeba zapomniec i walczyc dalej, bo nadal maja szanse awansowac. Trzeba wygrac pozostale spotkania (przyp. awansuje jedna druzyna + jedna azjatycka) takze jest o co walczyc a z tych wszystkich meczy co zobaczylem to Japonia powinna wygrac. Nie ma tutaj mowy o zmeczeniu bo zarowno Japonia jak i Iran graly pojedynek piecio setowy. Iran podobnie przegral frajersko bo mial 2-0 i chyba 19-16. Nawet trener Gajic nie pomoze jak nie ma zawodnikow
Japonia 3-1
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 01-06-2008, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Wlasnie wpadla mi w oko linia jaka jest na mecz Polska - Indonezja...121,5 wiec obliczajac ze Polacy wygraja 3-0 i zeby nie weszlo...to wszystkie sety Polacy musieli by wygrac do 15 Nie wydaje mi sie zeby az taki pogrom bylby dzisiaj...Mozna lekko sprobowac wiec over 121,5 @1.85 3/10
Wlochy - Australia (1) + Iran - Tajlandia (1) + Japonia - Korea (1) @1.62 8/10
Z tych trzech meczy wydaje sie najmniej pewne Wlochy, bo Australia to nieobliczalna druzyna i tak naprawde nie wiem nic o niej bo nie mialem okazji jeszcze jej ogladac ale juz jutro o godzinie 6:30 bede mial pierwsza okazje Jak narazie miala slabszych przeciwnikow wiec ciezko powiedziec, teraz czeka ich prawdziwy sprawdzian. Wlochy powinny wygrac wszystkie pozostale mecze bo jak narazie to Australia jest przed nimi majac lepsze male punkty. Jak Yudin jest tam jednym z lepszych zawodnikow to widze marne szanse przeciwko Wlochom Kolejne spotkanie po nim ktore odbedzie sie to Iran - Tajlandia. Jak narazie sa to najslabsze zespoly tego turnieju ale mysle ze Gajic nie bedzie chcial sie skompromitowac przegrywajac z najslabsza druzyna ktora bedzie miala problem z wygraniem seta i zajmujac ostatnie miejsce...Ostatnie mecze jak zwykle graja Japonczycy tym razem ich przeciwnikiem beda koledzy z Azji i tutaj moze sie rozegrac bezposrednia walka o awans, bowiem zwyciezca tego meczu raczej zapewni sobie awans (mam tu na mysli oczywiscie Japonie), ktora bardzo dobrze gra na tym turnieju no i oczywiscie kibice + sedziowie sa za nimi
Wlochy 3-0 Iran 3-1 Japonia 3-1
Ostatnio zmieniony przez Slawek_kk 03-06-2008, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
Wlasnie ogladam mecz Iranu i to jest po prostu zal.pl Jak oni moga sie tak meczyc z druzyna ktora miala by problemy z utrzymaniem sie w lidze Serii B w Polsce...Tego ja nie rozumiem. Wogole podejscie trenera do tego meczu jest dziwne ktory myslal ze sam sie wygra wystawiajac rezerwy. Argentyna dzisiaj wygrala z Algieria bez zadnych problemow ktora prezentuje bardzo zblizony poziom do Iranu. Trzeba grac jak najszybciej ten mecz bo pewnie kursy spadna po meczu Iran - Tajlandia
Korea - Algieria (1) + Japonia - Australia (1) @2.25
Na jutrzejszy poranek proponuje taki dubelek Najpierw o godzinie 8:30 rozpocznie sie mecz Korei gdzie dla mnie zdecydowanym faworytem jest Korea. Z meczu na mecz prezentuje sie coraz lepiej, na poczatku turnieju mieli troche pecha przegrywajac z Argentyna ale juz wczoraj pokonali Australie i niby jeszcze jakas tam szanse maja ale to nie o to chodzi...Maja pewnie w planach wygrac pozostale trzy mecze i mysle ze tego dokonaja. Wczoraj zdecydowanie byli lepsi od Australii i wygrali zasluzenie, przeszkadzajac troche w awansie AUS. Algierczycy na tym turnieju nic nie pokazuja, udalo im sie wygrac z Iranem i Tajlandia ale to sa najslabsze druzyny tego turnieju. Dla mnie Korea wygra 3-0/3-1.
W drugim meczu juz moze byc ciezej ale Japonczycy graja niesamowita siatkowke...Na kazdy mecz chce mi sie patrzyc w ich wykonaniu. Najbardziej to mi sie podobal mecz z Korea gdzie moglismy zobaczyc mnostwo niemozliwych obron...Australia akurat pod tym wzgledem nie ma szans bo praktycznie sami drewniani zawodnicy tam graja Oczywiscie mecz meczowi nie rowny ale jak nie pokonali Korei to jak to maja zrobic z Japonia ktora jest jeszcze lepsza ?
trzeba kontynuowac dobra serie tak wiec wybralem najpewniejszy kupon na dzien dzisiejszy...
Australia + Korea + Niemki @1.95
Australia to jest nieobliczalna druzyna ktora potrafi zagrac dobry mecz a na drugi dzien bardzo slaby i taka forme wlasnie prezentuja na tym turnieju. Z tej reprezentacji prawie wszyscy graja w Europejskich druzynach, dlatego nie poradzili sobie z szybka gra Azjatycka a jutro zagraja na zakonczenie z Iranem ktory gra podobna siatkowke do nich czyli silowa. Duzo latwiej bedzie im sie gralo wlasnie z takim przeciwnikiem i pewnie ten ostatni mecz beda chcieli wygrac. Dzisiaj pokonali dosyc latwo Algierie ktora jest prawie taka sama jak Iran
Korei to nie trzeba opisywac bo zagraja z najslabsza druzyna tego turnieju. Tak jak pisalem wczesniej po meczu z Australia ze mieli za zadanie wygrac pozostale mecze, wygrali z dobrymi przeciwnikami to szkoda by bylo nie wygrac z Tajlandia
No i perelka na godzine 13 to Niemki z turnieju Masters...Przygladam sie temu turniejowi od poczatku i tak jak pisalem wczoraj Holenderki beda mialy problem z ugraniem seta i po meczu z Niemkami mysle ze to sie nie zmieni. Bo Niemki na tym turnieju bardzo dobrze sie prezentuja, wczoraj byly bliskie pokonania faworytek czyli Kubanek gdzie rozniesli je w pierwszym secie pokonujac do 13 a nastepnie w drugim secie prowadzily 23-20...na szczescie moje Kubanki podniosly sie i zwyciezyly 3-1...