Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Private Picks » "joker"
"joker"
Autor Wiadomość
+wasp

Nr Użytkownika: 155

Status: Offline

Wysłany: 18-01-2010, 19:43   

O.Rogowska+1,5s. - S.Cirstea 1 @ 2,04 unibet 5/10 <plus> 1(2,5)-2

Musze przyznac ze typ zapozyczylem od mojego kumpla, po przeanalizowaniu mysle ze jest szansa na taki wariant , nie wykluczajac nawet sensacji w postaci zwyciestwa przedstawicielki gospodarzy@3,5! Patrzylem na osiagniecia rumunki na hardzie i bez szalu- z jednym wyjatkiem w ub. roku w L.Angeles - spiasala sie tam wybornie.Nie umniejszam jej osiagniecia , ale byl to turniej 'pomiedzy" Wimbledonem , a U.S Open, wiec wyniki troszke sensacyjne , gdyz pokonala tam : nasza Isie , Wozniacki, Lisicki, a te chyba nie zagraly tam na 100%.Rozmyslalem typ na hc gemowy +4,5@1,83 bet365 jednak ostateczna decyzja: Olivia +1,5 seta.
Ostatnio zmieniony przez wasp 20-01-2010, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 20-01-2010, 18:54   

Polska - Szwecja 54,5 over @ 2,0 unibet 4/10 p.reczna godz 20.30 <minus> 27-24=51

Linia dosc wysoka i sam nie wiem jak ten typ uzasadnic , bardziej stawiam na czuja.Chyba licze ze szwedzi po wczorajszej (swojej) porazce musza ruszyc na naszych z duzym animuszem, wiedza ze porazka praktycznie wyklucza ich z dalszej fazy ME .To chyba dobra taktyka na Polske , bo wczoraj jak Niemcy przyspieszyli , to nasza przewaga topniala w oczach.W dodatku wybornie bronili wczoraj Szmal i bramkarz niemiecki stad dosc niski wynik 27-25 .Dzisiaj juz tak nie musi byc , a mysle ze bedzie szybki i obfitujacy w bramki mecz.Typ ryzykowny jednak , stad stawka tylko 4j.W kwalifikacjach obie ekipy spotkaly sie i w Szwecji bylo 27-24 w Polsce 32-32, wiec moze byc roznie , ale uwazam ze blizej bedzie 'wariantu' polskiego.

ps. szkoda tego typu i dosc ladnego kursu , ale Szwedzi zawiedli , na dodatek kapitalnie bronil nasz bramkarz .Mimo tego byla szansa na over , przestrzelone karne i pudla rywali w sytuacjach klarownych , no coz.
Ostatnio zmieniony przez wasp 21-01-2010, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 21-01-2010, 16:13   

K.Doherty - Xiao Guo Dong 1 @ 1,5 unibet 8/10 snooker godz. 17.00 <plus> 5-1

Malo czasu , wiec brak opisu ale mimo slabvszej ostatnio dyspozycji Dohertego - roznica klasy - tak mysle

ps. przepraszam , wiem ze typ na strone glowna nalezy podac na min. godzine przed spotkaniem , ale pozno wrocilem z pracy.
Ostatnio zmieniony przez wasp 21-01-2010, 19:35, w całości zmieniany 2 razy  

+wasp

Wysłany: 24-01-2010, 11:00   

Slowenia - Czechy -typ( Czechy 30,5 under) @ 1,85 <minus> 37 bramek
Beck - Medvetseva 1 @ 1,4 - Biathlon pan godz. 12:50 :wazne: zwrot

buk-milenium
ako - 2.33
stawka 7/10

Mecz pilkarzy recznych Slowenii z Czechami 'opisalem" w dziale pilka reczna, z tym ze w milenium jest wyzsza linia.Natomiast troszke obawiam sie o Beck, ale forma biegowa ostatnio zwyzkuje.W sprincie na strzelnicy zanotowala az 3 pudla , rywalka tylko 2 ale to niemka wygrala roznica 26 sek. i z taka przewaga wystartuje do dzisiejszego biegu.Licze ze Beck na strzelnicy sie poprawi , a przewaga uzyskana w sprincie wystarczy by dobiec do mety przed rosjanka- oby !

ps. gdy nie wystartowala Beck , odebralem to jako zly omen i sprawdzilo sie.Oczywiscie do Czechow nie moge miec pretensji ze pojechali tak Slowencow , ale po tych drugich spodziewalem sie zupelnie innej gry :( jednym slowem ....kleska !
Ostatnio zmieniony przez wasp 25-01-2010, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 30-01-2010, 08:20   

S.Williams - J.Henin ile min. bedzie trwal mecz? 100,5 over @ 1,86 unibet7/10 <plus> 127

Zaczne od tego ze mam ogromny szacunek dla obu pan wystepujacych dzisiaj w finale.Henin , bo kiedys byla (jest) nr.1 kobiecego tenisa, bo byla maszynka do wygrywania i za to ze wrocila do tenisa po tak dlugiej przerwie i odnosi nadal sukcesy, bo tak mozna nazwac miejsce w dzis. finale , bez wzgledu jakim wynikiem sie zakonczy.Co zas sie tyczy do Sereny , to od mojej osoby ...mega szacun.Kilka lat temu , gdy po dluzszej przerwie zobaczylem ja ponownie bylem zdumiony.Jej nadwaga nie dawala wiekszych szans na dalsze odnoszenie sukcesow, jakze sie mylilem.Inna sprawa to jej charakter i chec wygrywania.Nie moge w zadnym wypadku zliczyc ile to meczy przegranych ....wygrala.Jednym slowem mocna psychika i wola walki do ostatniej pilki meczu.Trudno wskazac faworytke tego spotkania , ale jesli mialbym wybierac , to jednak S.Williams,chociaz jak wpomnialem obie panie darze wielkim szacunkiem i niech wygra tenis i lepsza tego dnia zawodniczka.Co do typu , to mam nadzieje ze wreszcie final bedzie trwal na poziomie na jaki wszyscy licza i najlepiej 3 sety, mysle ze nawet w 2-ch setach jest mozliwy over 100,5 min. jednak to troszke typ..."wynalazek' wiec nie daje go do dzialu tenisowego , tam glos zabieraja eksperci , a ja tenisem sie interesuje raczej jako widz.
Ostatnio zmieniony przez wasp 30-01-2010, 11:56, w całości zmieniany 2 razy  

+wasp

Wysłany: 04-02-2010, 05:47   

Monfils - Ouanna+5,5 gema 2 @ 1.8 betako <plus> 6-4 , 7-5

To taki typ na czuja , moze 2-ch francuzow nie zrobi sobie krzywdy.Myslalem o hc 1,5 seta na Ouanne @ 2,7, ostatecznie ten na gemy moze lepszy wariant.Prosze wybaczyc, ze bez opisu , ale pisze przed praca(godz. 5.45) i nawet nie wiem czy to zagram.Traktuje to jako sprawdzenie sie czy dam rade cos wyszukac z tenisa od czasu do czasu.

Typ tylko oznaczylem , by wiedziec jaki wynik , ale nie gralem tego , nie mialem czasu (praca)
Ostatnio zmieniony przez wasp 04-02-2010, 21:32, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 11-02-2010, 19:40   

Friedl/Skoch - Kubot/Marach 1 @ 2.75 5/10 bet365 <minus> 0-2

Typ w obliczu dobrej ostatnio gry pary Kubot/Marach troszke ryzykowny,ale...licze na 'zmeczenie materialu'.Kubot zagra wczesniej w singlu z Montanesem i uwazam ze troszke zdrowia zostawi na korcie.Rywale tj. Friedl/Skoch to nie jakies tam ulomki , w prawdzie ostatnie 2 mecze przegrali z Kubotami , ale byly to b. wyrownane boje w ktorych decydowaly tb. raz 10-12 i 8-10 dla Kubotow , mysle ze jest szansa na wygrana tym razem rywali.Kurs b. dobry i mysle ze wart ryzyka.
Ostatnio zmieniony przez wasp 14-02-2010, 14:01, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 14-02-2010, 14:27   

Bjoerndalen - Ustiugov 1 @ 1,3 <minus> o 1 sek. :(
Landertinger - Berger 1 @ 1.5 <plus>
USA - Chiny 9,5 over @ 1,85 (hokej- kobiety) <plus>
Chiny - W.Brytania 1 @ 1,35 (curling) <minus> 4-5 :(

buk- Betako
ako-4.38
stawka 7/10

Passe ostatnio mam tragiczna i nic nie moge lepszego wymyslec na te chwile.Wczoraj np. Bailly (typ ze str. glownej) przegrala 2 sek. do rosjanki mimo iz biegala 2 karne rundy :( ale trudno , musze sie pozbierac, bo katastrofa totalna.Typ na hokej kobiecy zapozyczylem , z tym ze jeden z typerow daje na -hc na USA , ja zdecydowalem sie na over.Nie zmienia to faktu , jak juz zaznaczylem ze to nie moj pomysl , ale podoba mi sie jego typ.Tym bardziej ze od lat w hok. kobiecym dominuja ; Kanada i USA.Kanadyjki pokonaly slowaczki az 18-0(?) wiec mysle ze zawodniczki USA tez pokaza skuteczna gre.Co do biatlonu , to mysle ze postawilem na faworytow i mam nadzieje ze sie nie zawiode.Rozmyslalem grac przeciw Bergerowi w tipsporcie , tam duzo zdarzen , ale ostatecznie wybralem Landertingera, bo jesli cos austriak spudluje na strzelnicy , to moze Bergera i tak przescignac, a rywale z "tipsportu' niekoniecznie.Co do curlingu , to chinki jak przystalo na MS raczej nie zastosuja taryfy ulgowej, a rywalki nawet w ME nie odnosza zadnych sukcesow, tak wiec jesli dzisiaj dopisze szczescie , to do srody jakos sie wytrzyma na wynik ostatniego zdarzenia.

USA - Chiny 9,5 over @ 1,727 sb 10/10 hokej kobiet godz. rozp.21:00 <plus>

Jak juz wyzej napisalem jest to typ zapozyczony , tylko przeze mnie 'zmodyfikowany' tj. rozniacy sie tym ze nie gram na USA z minosowym hc , a wybralem over meczowy 9,5 gola.Spodobal mi sie typ ,a po wyniku glownego i najwiekszego rywala - Kanady ze slowacja 18-0 mysle ze w korespondencyjnym pojedynku , tez hokeistki USA beda chcialy pokazac swa sile.W takim meczu idzie poprawic sobie samopoczucie , a takze bilans strzelonych bramek do swego CV itd.
Ostatnio zmieniony przez wasp 18-02-2010, 18:26, w całości zmieniany 2 razy  

+wasp

Wysłany: 17-02-2010, 18:45   

Kanada -5,5 - Szwecja 1 @ 1,65 10/10 unibet hokej pan godz.23;30 <plus> 12-1

Kanada w pierwszym meczu rozgromila Slowacje 18-0 , Szwecja wygrala ze Szwajcaria 3-0 .Nie sugeruje sie jednak tymi wynikami , gdyz czesto bywa ze druzyny sie 'wystrzelaly'.Wiec co mnie sklania do takiej decyzji?Wynik z MS z ub. roku, impreza odbywala sie z Finlandii , praktycznie skandynawki graly u siebie, a mimo to ulegly 0-7.
http://wapedia.mobi/pl/Mi...biet_2009/Elita
Moze w innym przypadku , gdyby turniej byl rozgrywany w innym miejscu, nie gralbym tego , ale to sport narodowy Kanady , gdzie duza wage przywiazuja do wyniku , goli , asyst itp.Mysle wiec ze mecz bedzie do jednej bramki mimo iz Szwecja, Finlandia to 3-4 sila na swiecie , to tak naprawde w hokeja kobiecego gra wiele nacji ale na najwyzszym podium staja Kanadyjki , badz zawodniczki USA.
Ostatnio zmieniony przez wasp 18-02-2010, 18:27, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 18-02-2010, 18:21   

Rosja - W.Brytania 1 @ 2,5 bet365 5/10 curling pan godz.23:00 <minus> 3-10

Uwazam ze w tym pojedynku rosjanki nie sa bez szans na win w tym spotkaniu.(osobiscie zagralem jeszcze na rosjanki z hc+1,5 @ 1,8 w milenium , ale wiecej zdarzen)Mysle ze moze to byc b. wyrownane spotkanie.Buki sugeruja sie chyba wynikiem z chinkami zawodniczek W.Bryt. i niska porazka ze Szwedkami 4-6.Ja ogladalem to pierwsze wymienione spotkanie i musze stwierdzic ze poziom byl niski , glownie za sprawa azjatek.Przy wyniku 1-3 chinki spartolily sprawe , gdyz mogly na luzie doprowadzic do remisu wygrywajac ta partie 2-0 ale zle skosna zagrala bo wybila kamien rywalek, ale swoj kamien tez wyladowal za polem pkt.Ogolnie to chinki zawiodly , a ze sa obecnymi Mistrzyniami Swiata to taki wynik robi wrazenie.Co do Rosjanek to pierwsze spotkanie przegraly , ale z dobra ekipa Niemek 9-5, ale juz w nastepnym meczu dosc gladko rozprawily sie z mocna ekipa Danii 9-3(?) lub 8-3 nie chce mi sie juz sprawdzac dokladnie.Nie jest to typ jakis bankier , ale mysle ze warto sprobowac po chyba calkiem dobrym kursie.
Ostatnio zmieniony przez wasp 23-02-2010, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 23-02-2010, 17:44   

Szwajcaria - Niemcy 1 @ 1.55 sb 10/10 curling pan godz. 18;00 <plus> 4-2

Bez opisu , bo malo czasu , ale Szwajcarki rozkrecaja sie po 3 porazkach na poczatku(minimalnych i to z potegami curlingu), teraz graja jak z nut.
Ostatnio zmieniony przez wasp 23-02-2010, 21:54, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 24-02-2010, 12:10   

Szwecja - Chiny 1 @ 2.1 unibet 6/10 curling pan jutro godz.18;00 <plus> 9-4

Dzieki A.Norberg , E.Lund (jesli sie nie myle to siostry) , jak ktos gdzies napisal - polubilem czajniki na lodzie hehe.Kibicuje od dawna tej sympatycznej i utytuowanej ekipie.
http://wapedia.mobi/pl/Mi...biet_w_curlingu
Ekipa 'Trzech Koron' broni zlota z Turynu, jak rowneiz to multi medalista ME kobiet.Owszem statystyki nie graja i nie liczy sie to co bylo , a tylko stan obecny.Niemniej za ekipa Szwedek przemawia fakt ze graja juz b. dlugo(nie na tyle by zabraklo motywacji, wciaz sa mlode jak na curling) praktycznie w tym samym skladzie, bo do w/w siostr nalezy dodac C.Lindahl.Skad wiec taki kurs na szwedki?Mysle ze po sukcesach azjatek w MS 2008-2009 gdzie zdobyly V-ce i Mistrzostwo Swiata pokonujac w ub. roku w finale wlasnie repr.Szwecji 8-6.Tak na dobra sprawqe to azjatki licza sie wlasnie w kobiecym curlingu od 2-ch lat.Nie chce umniejszac wspanialych osiagniec chinek , ale odnosze wrazenie ze moze rywalki troszke,zlekcewazyly przeciwniczki , moze tez potrzebny byl powiew czegos nowego na lodzie.Kilka dni temu w meczu grupowym Szwedki pokonaly Chinki 6-4 , niemniej az tak do tego rezultatu nie przywiozuje wagi .W moim przekonaniu moze w tym spotkaniu zadecydowac wieksza rutyna i doswiadczenie skandynawek, bo chinki mimo sukcesow z MS to wciaz bardzo mloda ekipa, a tu sie liczy wieksze doswiadzczenie, gra taktyczna itd.
Ostatnio zmieniony przez wasp 25-02-2010, 21:29, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 24-02-2010, 19:37   

Kanada - Czechy sztaf.panow 4x10km. 1 @ 1.55 unibet 6/10 godz.20:15 <minus> 7-3m.

Przyznam ze biegi narciarskie to dyscyplina jak dla mnie troszke egzotyczna, ale spogladalem na wyniki i ekipa Kanady ma b. wyrownana druzyne:
http://www.vancouver2010....cm830101VY.html

Oczywiscie to inny dystans, inaczej zestawieni zawodnicy:

styl klas.Kershaw + Harvey(Kanada) - Jaks+Bauer(Czechy)

styl dow.Babikov+Grey (Kanada) - Magal+Koukal(Czechy)

Ekipa naszych pol. sasiadow procz wysmienitego Bauera i Koukala ma solidengo Jaksa ale tez z tego co udalo mi sie przegladnac - jedna 'dziure' w postaci Magala.Wiec przy tak wyrownanej ekipie 'gospodarzy" uwazam ze mozna postawic na bardziej solidna ekipe "Klonowego Liscia'
Ostatnio zmieniony przez wasp 25-02-2010, 21:30, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 25-02-2010, 21:47   

Szwajcaria+1,5 - Chiny 1 @ 1,55 tobet 6/10 curling pan jutro godz.18:00 <minus>

Ekipe Szwajcarii mysle ze mozna porownac do ekipy Szwedzkiej, no moze minimalnie im ustepuje.Po dosc slabym poczatku turnieju 3 porazki z rzedu , ale minimalne i z faworytkami tj. Ekipami;Kanady(4-5) , Szwecji(7-8) i ...Chin(6-8) - pozniej nastapilo pasmo zwyciestw az do dzisiaj w walce o final ulegly ale tez minimalnie ekipie Kanady(5-6).Chinki natomiast dosc gladko polegy ze Szwedkami w walce o final (4-9).Mysle ze te wyniki troszke ...'zamazuja' mozliwosci ebu druzyn.tj. uwazam ze Chinki sa troszke zbyt faworyzowane , natomiast Szwajcarki niedoceniane!Niby wynik bezposrednigo meczu w grupie wygraly Chinki 8-6 ale byl to dosc wyrownany mecz ,a wynik rozstrzygnal sie w 5-ej partii wygrany przez azjatki az 4-0.W walce o medal brazowy juz tak byc nie musi i w moim odczuciu Mirjam Ott zrobi wszystko by przejsc do historii - zdobyc medal na kolejnych Igrzyskach.Jak juz zaznaczylem uwazam ze mecz wygra Szwajcaria @ 2,1 ale asekuracyjnie stawiam na nie z hc+1,5 jesli bedzie to wyrownany mecz, wszystko sie moze zdarzyc.
Ostatnio zmieniony przez wasp 28-02-2010, 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

+wasp

Wysłany: 28-02-2010, 17:27   

Legkov - Harvey 1 @ 1.9 tobet 7/10 <plus>

Filbrich - Rickardsson 1 @ 1.8 7/10 <minus>

Zle sie dzieje z moim typowaniem ostatnio , czas najwyzszy cos zmienic.Na rosjanina stawiam , gdyz zaprezentowal sie b. dobrze na dystansie 30km stylem zmiennym , otarl sie o podium , ostatecznie zabraklo 1.2 sek.W dodatku ma 26 lat wiec juz jakies doswiadczenie , pewnie wie jak rozlozyc sily na tak dlugim dystancie.Rywal to 21-no latek i moze troszke przeszarzowac z silami na poczatku biegu.Podobna sprawa z drugim typem na niemca, dosc dobra , solidna forma na 30km zmiennym byl 6-ty ze strata tylko 13.6 sek do zwyciezcy.Rywal byl 23 strata 2min.22 sek.Oczywiscie to zadna wyrocznia , bo to zupelnie bedzie inny dystans i tylko stylem klasycznym , ale licze na solidnosc niemiecka w tym biegu.
Ostatnio zmieniony przez wasp 08-03-2010, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Private Picks » "joker"