Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 455
Status: Offline
Wysłany: 28-02-2010, 17:45
Angerer - Hjelmeset 1 @ 1,58 betgun 7/10
Angerer prezentuje sie na Igrzyskach b. dobrze.W biegu na 15 km stylem dow. byl na 7 m. , a na 30km zmiennym 2 -gi.Przyznam ze malo sprawdzilem rywala, na Olimpiadzie wystapil tylko w sztafevie 4x10km wystapil na drugiej zmianie stylem klas. , stracil do Olssona 30sek i tu sie troszke obawiam , bo Szwed pobiegl kapitalnie.Hjelmeset moze sie specjalizowac w dlugich dystansach , niemniej stawiam na bedacego w dobrej formie niemca, tym bardziej ze rywal liczy sobie juz 38lat, wiec tez moze byc mu ciezko rywalizowac z mlodszymi przeciwnikami.
Ostatnio zmieniony przez wasp 08-03-2010, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Coz pare razy zarzekalem sie ze juz chyba na dobre odpuszcze granie na Kena(gdy mnie zawodzil), jednak sentyment do tego gracza , jak rowniez okolicznosci sprawiaja ze raz jeszcze sprobuje.A jakiez to okolicznosci? Otoz Ken jeszcze 2-3 sezony temu to scisla Swiatowa czolowka pozycje w rankingu 2-4 ! Owszem rankingi nie graja , tym bardziej ze teraz Ken jest na 44 pozycji sklasyfikowany a rywal na ...22m.Jednka juz w rankingu prowizorycznym Ken jest na 29m. a rywal na 38.Joe Swail to dosc dobry gracz ale bez blysku, nic wielkiego nie zwojowal w swojej dlugiej juz karierze.Owszem kilka mies. temu dotarl jesli sie nie myle do finalu(!) chyba dosc szczesliwie , ale tam doznal sromotnej kleski i od tego czasu jego wystepy to rownia pochyla , pasmo slabych wynikow.Doherty tez ostatnio nie blyszczal ale wczoraj(?) pokonal niby slabego J.White'a 10-3 .Moze sama wygrana to zadna sensacja , ale wynik wskazuje ze juz jest zdeterminowany do lepszych wynikow.Sa to kwale do MS wiec bardzo duzo pkt do zdobycia i nie chce mi sie wierzyc by odpuscil taka szanse poprawienia swej pozycji i wizerunku.Jesli wiec tak bedzie to Swail nie ma czego szukac, zostanie odprawiony z kwitkiem do domu.
Ostatnio zmieniony przez wasp 08-03-2010, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 08-03-2010, 18:50
Domachowska - Rus 1 @ 1,72 bet365 5/10 godz.rozp.21:30 7/10
Skoro zaufalem Doherty'emu to i naszej dziewczynie zaufam.Musze przyznac ze nie widzialem az tak duzo jej spotkan , ale w pamieci mam jej przegrany pojedynek z V.Williams kilka lat temu w Australii.Mimo porazki grala tam kapitalnie.Co sie dzieje z ta dziewczyna , az serce boli jak czlowiek widzi ze ktos ma talent, a tak go roztrwania Szkoda ze nie ma jej kto pokierowac , moze przydalby sie dobry psycholog , trener, no chyba ze sama tego nie chce i wszystkie dobre rady odrzuca?Ta dziewczyna ma wsszystko czego potrzeba do do wygrywania w kobiecym tenisie , no moze procz ....rozumu i myslenia na korcie np. rywalka jest juz 'wyrzucona' kilka metrow po za kortem i zamiast tylko przebic na druga strone , to laduje z calej sily kilka m. za kort lub w siatke - rece opadaja.Ja jednak w tym pojedynku wierze w Marte, jesli rywalka gra silno i na wymiane to raczej nasza wygra , ale jesli Rus bedzie grala zmiennie tj. silno i zaraz skroty to bedzie ciezko.Stawiam jednak na Domachowska , na hardzie nie jest taka zla , a rywalka raczej nikogo 'godnego' nie pokonala - tylko slabsze zawodniczki a tez z takimi przegrywala na tej nawierzchni.Jestem jednak dobrej mysli i licze na win Marty!!!
ps. po chwili i po zastanowieniu , postanowilem bardziej zaufac Marcie z 5j na 7/10
Ostatnio zmieniony przez wasp 08-03-2010, 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13-03-2010, 12:20
Niemcy - Australia 1 @ 2.95 bet365 6/10 hokej na trawie 1-2
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie sportu , ale uwazam ze jak na mecz finalowy decydujacy ktora ekipa bedzie Mistrzem Swiata , to kurs warty gry.Nasi zach. sasiedzi to finalista ME a takze finalista Olimpijski z Pekinu w dodatku na tym turnieju przentuja sie wybornie.W walce o final zdecydowanie pokonali rowniez dobrze do tej pory grajacych anglikow.Wynik Australii tez budzi szacunek pokonali Holendrow 2-1 ale po ciezkim boju.Zwrocic jednak nalezy, ze chyba pomaranczowi nie trafili z forma na ten turniej, gdyz cudem awansowali do polfinalow , po porazce z korea 1-2 i tylko lepszym bilansem bramkowym wygrali batalie z azjatami.Stawiam wiec w tym pojedynku na Niemcow i ich zelazna taktyke jak to u nich w innych dyscyplinach bywa.
Ostatnio zmieniony przez wasp 15-03-2010, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Typ za minimalna stawke , gdyz to spotkanie towarzyskie , w dodatku poczatek sezonu itd.Po kursach widac ze duzo ludzi gra na wilki poczatkowo hc byl 3,5 teraz 4,5 i kurs na gosci przy hc 2.0.Mysle ze goscie nie sa bez szans , wczoraj w inauguracyjnym sezon turnieju goscie w osobach barker , Kennett i Schlein spisali sie dosc przyzwoicie , jesli do ich formy 'dostroi' sie Harris moze to byc wyrownany bardzo mecz.Wczoraj Lindgren pojechal super (3m) ale juz Tai Woffinden bez rewelacji , by nie napisac - slabo.Dzisiaj pewqnie juz lepiej zapunktuje , ale jest tez mozliwosc ze ze sprzetem jeszcze nie jest przygotowany na 100%.Typ bardziej dla lepszego sledzenia live i stawka tez niska , bo jak wspomnialem to poczatek sezonu , w dodatku mecz towarzyski, wiec nie ma co szalec.
Ostatnio zmieniony przez wasp 16-03-2010, 05:48, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 18-03-2010, 16:24
Liverpool - Lille+1 1 @ 2,15 dzisiaj
Jankovic - Kleybanova 1 @ 1,69 dzisiaj
Auxerre - Le Mans+1 @ 2,45 pojutrze? 2-1(2-2)
Philippoussis - J.McEnroe 2 @ 2,01 zwrot
buk-tipsport
ako-16.1
stawka 3/10
Ostatnio nic nie idzie , ale jestem dobrej mysli , bo sezon zuzlowy tuz - tuz i mysle ze wyjde na prosta.dzisiaj postanowilem sie zabawic za drobne i skusilem sie na takiego szalenca.Zaczne od srodka tj. od Auxerre , typ tez zobaczylem 2 dni temu i na hc-1 na gospodarzy kurs wynosil 2,6 , wczoraj spadl na 2,5 a dzisiaj juz tylko 2,45.Nie wiem czy wejdzie , bo gospodarze malo strzelaja , ale goscie za to b. duzo bramek traca, a po ostatnim remisie Auxerre 1-1 z dobrymi przeciwnikami , chyba teraz sie bardziej zmobilizuja ze slabeuszem, ktory w b. waznym meczu u siebie przegral 0-1 tez broniaca sie przed spadkiem druzyna , wiec mysle ze jest szansa.Liverpool mimo iz nie blyszczy to jesli tylko zechca sa w stanie odrobic minimalna strate z pierwszego meczu(0-1) z nawiazka i jestem raczej o ten typ spokojny.Najbardziej obawiam sie o tenis.Jankovic juz tyle razy robila numery , ale moze tym razem , gdy malo ludzi juz ja obstawia, wbrew wszystkiemu pokona - dobra badz co badz Kleybanova.Ogladalem urywki meczu Kleybanovej w poprzedniej rundzie , grala wspaniale , ale widac bylo juz oznaki wielkiego zmeczenia i to nie tylko tego turnieju , ale skumulowania z poprzednich meczy , a bylo tego troszke.Tak wiec ryzyk-fizyk.Ostatni typ to 'emeryt' J.McEnroe.Rywal duzo mlodszy , ale mecz rozgrywany bedzie(jutro 23-cia cos tam) na clayu.Przyznam szczerze, nie zadalem sobie nawet trudy i nie sprawdzilem jak pogrywal stary , dobry John na tej nawierzchni , ale rywal dawno nie gral a i wyniki chyba nie tak dobre , do tego ciagle Mark byl nekany kontuzjami.McEnroe to emeryt jak wspomnialem , ale o wielkim sercu do walki, nawet w pokazowkach za wszelka cene chce wygrywac i wiem ze tak bedzie i tym razem , a czy wygra , to juz czas pokaze.Mnie sie typ i kurs podoba , wiec za drobne sprobuje takiego wariata.
ps nie mam czasu wiecej pisac , bo wlasnie szykuje - przepalam , maszyne na zuzel ...bum , bum , bummmm
Ostatnio zmieniony przez wasp 23-03-2010, 15:38, w całości zmieniany 1 raz
Moze sie to wydawac przegieciem grac przeciw tak dobrej parze jak Petrova/ Stosur, ale intuicja mi podpowiada ze moze dojsc do sporej sensacji.Kurs na Mattek/Yan wyborny , by odpasc , a przy tym nikt nie bedzie mial pretensji gdyz w/w zawodniczki prezentuja sie super.Mattek/Yan nie bez problemu ale pokonaly super debel Llagostera/Mart.Sanchez (w rankingu 6-5m)i widac ze sa w dobrej dyspozycji.Moze tez jakims czynnikiem na minus Stosur bedzie jej dzisiejszy wystep w singlu.Gra o 20-ej a wczoraj o tej porze podczas meczu Jankovic- Kleyba. byl dosc duzy upal (ponad 30 stopni), wiec przy przeciagajacym sie meczu z Jankovic - Stosur moze stracic duzo sil i ochoty na gre w deblu.Oczywiscie tak byc nie musi , ale jest to mozliwe do tego dobra forma rywalek i kurs , mysle ze warto sprobowac.
Ostatnio zmieniony przez wasp 23-03-2010, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-03-2010, 10:31
Skofterud - Kristoffersen 1 @ 1,65 tobet 10/10 bieg posc. pan g.13:30
Wczoraj w beigu zmiennym 5km, stylem klas + 5 km. styl. dow Kristoffersen wyprzedzila Skofterud o 2 sek. Dzisiaj jest bieg poscigowy na 10 km st. dow ale jesli dobrze mysle , a chyba tak to Skofterud wyruszy z 24 z przewaga nad Kristoffersen ok 32 sek ! Mam nadzieje ze nic nie pomylilem bo skoro Justyna wyruszy druga ze strata 50 sek. do Bjergen to tu jest laczna klasyfikacja, wiec inne rezultaty sie licza niz z wczorajszego biegu laczonego
u gory jest tabela po biegu laczonym a u dolu tabela wg. ktorej dzisiaj wystartuja wiec mam nadzieje ze aktualna jest tabela startu ktora teraz zamieszcze
http://www.fis-ski.com/uk...CC&raceid=16258
i tylko mam nadzieje ze nic tym razem nie ...'zrypalem' ups sorry
ps. teraz tak na spokojnie sprobuje to opisac poprawnie, bo troszke zamieszalem.Otoz mysle ze do dzis. biegu wystartuja panie wg. klasyfikacji generalnej , a nie po wczorajszym biegu laczonym , a jesli tak to Skofterud wyruszy z 24 m. z przewaga nad Kristoffersen 32sek. Oczywiscie i to nie gwarantuje ze Skofterud wygra, ale biorac pod uwage wczorajsze czasy(tylko 2 sek straty Skoft. do Krist. ), to taka przewaga na starcie wydaje sie dosc pewna i oby tak tez bylo na mecie!
TRAGEDIA - czas sie podac do dymisji
Ostatnio zmieniony przez wasp 21-03-2010, 14:00, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 22-03-2010, 18:46
K.Kasprzak 9,5 over @ 1.8 exp. 6/10
Proctor - Robson+3,5 2 @ 2.1 exp. 5/10
Wolves - Lakeside+8,5 2 @ 1.9 exp. 3/10
Stawiam dzisiaj na dosc wyrownany mecz, za sprawa kapitalnie jezdzacego K.K mimo iz w ub. roku nie robil na tym torze szalu, jesli sie nie myle to zdobywal w barwach Belle Vue po 8 pkt. ale wowczas mieli swiatowa forme Lindgren i Karlsson, wiec o pkt bylo b. trudno.Wilki w pierwszym meczu pokonaly Coventry w sumie minimalnie i widac ze jeszcze nie wszyscy jezdcy tej ekipy sa w optymalnej formie.Owsem i trudno wyczuc w jakiej formie beda przyjezdni ale wlasnie licze ze duga linia spisze sie ok i ze rezerwy beda punktowac.Proctor zdobyl na coventry 7 pkt , ale dzisiaj juz chyba tylu nie stuknie, licze na max 5 pkt a ze Robson to tez nie jakis bolek to te 2-3 pkt tez zrobi + hc3,5 wiec nie powinno byc zle.
ps mam tragiczna passe wiec tych typow nie daje na str. glowna, musze to wszystko przeczekac.
Ostatnio zmieniony przez wasp 23-03-2010, 15:37, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 27-03-2010, 12:44
Poznan - Wroclaw-4,5 2 @ 1,9 tobet 8/10 mecz odwolany
Mysle ze Wroclaw z tym skladem , a mimo iz to mecz sparingowy - nie zostawia zludzen kto jezdzi w ekstralidze a , kto klase nizej. Mysle ze taki hc jest spokojnie do przeskoczenia, jesli nawet liderzy przyjezdnych beda testowali sprzet to prestiz - wygra.
Ostatnio zmieniony przez wasp 27-03-2010, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 28-03-2010, 10:46
D.Balinski - A.Shields 1 @ 1,7 (1.53 po odl.pod.) milenium 8/10 typ anulowany po spadku kursu na 1.55 9 pkt-3 pkt
Damian od poczatku sezonu w jazdach kontrolnych,sparingu prezentuje wyborna forme, to ulubieniec Leszczynskich fanow i mysle ze bedzie dzisiaj sie bardzo staral w tak doborowej stawce udowodnic ze ub. sezon to wypadek przy pracy.Adam Shields w sparingu spisal sie poprawnie , z tego co pamietam nie przyjechal ostatni , ale tez nie wygrywal biwegow , jesli mnie pamiec nie myli to przyjezdzal na 3 pozycjach , wiec ciulal po jednym punkcie.Slabo wychodzil spod tasmy , a dzisiaj to lkucz do wygrywania biegow.Sam wypowiadal sie ze musi poprawic refleks na starcie.To chyba zbyt krotki okres minal by tak nagle to zmienic, tym bardziej ze w Anglii tez jakiegos szalu nie robi.
ps. kurs po odliczeniu podatku troszke marny , ale chyba osobiscie skusze sie i zapozycze 2 typy od NBA-ejka i zagram dubla 2.48 + D.Balinskiego1.7 co po odliczeniu wyjdzie 3.79.Ja jestem 'noga' w tancu z gwiazdami , wiec trudno mi sie wypowiadac , ale NBA radzi sobie w tym temacie b. dobrze to moze sie uda cos ustrzelic u ziemniaka.
Postanowilem zrezygnowac i odpuszczam ten typ , gdyz minelo kilka chwil a kurs juz spadl na 1.55 to mam ich w nosie.Wiec usuwam ze strony glownej i tu anuluje.To zuzel, gdzie bywaja wykluczenia , upadki, defekty , wiec jak ryzykowac to po wyzszych kursach.Pzdr.
ps wynik wpisalem dla formalnosci , szkoda ze nie wykorzystalem dzisiaj szansy, bo myslalem jeszcze nad typem E.Sajfutdinov- Jonsson 1 @ 1,85 .Szwed dopiero zaczyna sezon (zapomnialem ze chorowal w ub.tygodniu), podzczas gdy Emil juz od kilkunastu dni sciga sie badz to w sparingach , czy tez w anglii.W dodatku Adreas bronil tytulu z ub. roku a to nie czesto sie udaje.Zal ze nie napisalem tej mysli , moze chociaz ktos by skorzystal , no trudno. Z drugiej strony to turnieje i roznie to wyglada u zawodnikow np. Jagus ma po 2-ch biegach 0,0 pktMoze jeszcze bedzie dobrze, moze juz nawet jutro , mecz w Anglii, bedzie na co popatrzec polsat sport
Ostatnio zmieniony przez wasp 28-03-2010, 17:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 03-04-2010, 00:19
Ding - Allen+1,5 1 @ 1.909 sb 6/10 snooker 6-2
Chinczyk od kilku mies. sygnalizuje zwyzke formy , a to Swiatowej klasy gracz.Po zwyciestwie kilka lat temu na wlasnych 'smieciach' pozniej mial regres formy, w dodatku jakos po ..."macoszemu' traktowal wystepu u siebie, bardziej zalezalo mu na dobrych wystepach w Angllii.Teraz wyglada to calkiem inaczej, sledzac jego wyniki widac ze zeszla z niego presja , badz to gra przed wlasna publicznoscia bardzo go motywuje.Stawiam wiec w tym meczu na pewna wygrana Dinga, jest calkiem realna szansa by zagrac w finale i moze nawet wygrac te zawody?
V.Williams - K.Clijsters 2 @ 1.87 tobet 10/10 0-2
Spradycznie obstawiam tenisa, ale czuje ten typ .Kim gra wysmienicie, spotykala sie z bardziej wymagajacymi rywalkami i procz pojedynku z Juju wygrywala gladko.Skoro w ub. roku w finale pokonala siostre , to nie widze przeszkod , by teraz nie ograla , chyba slabszej mimo wszystko Venus.Co wazne , Kim gra praktycznie bez wiekszej presji, a to tez duzy plus.
Ostatnio zmieniony przez wasp 03-04-2010, 19:46, w całości zmieniany 2 razy
Obie moje faworytki wracaja do swojej dobrej dyspozycji zarowno w grze singlowej jak i widac ze wspolne wystepy w deblu sprawiaja im wiele radosci , gdyz to juz jest drugi final.W poprzednim tj. w Indian Wells sie nie udalo, przegraly w finale z dosc solidnym deblem Peschke/Srebotnik 6-4, 2-6, 10-5 to w drugim finale z rzedu raczej juz tego nie odpuszcza i trudno mi sobie wyobrazic by nie zagraly na 100%, zawsze to lepiej uniesc trofeum do gory niz stac obok i przygladac sie jak rywalki to czynia.Penneta to swietna singlistka i deblistka, ale juz do jej partnerki nie mam takiego przekonania i mam nadzieje to klucz do zwyciestwa Nadii i Samathy.Jednak to debel , final i ...kobiety , stad stawka tylko 4 j. ale jestem dobrej mysli.
Ostatnio zmieniony przez wasp 18-04-2010, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 18-04-2010, 13:45
A.Carter - J.Cope 1 @ 1.68 tobet 6/10 snooker
A.Carter-1,5 - J.Cope+1,5 1 @ 2.1 sbet 3/10
M.King-1,5 - S.Davis 1 @ 1.72 bet365 6/10 snooker
Stawiam w obu pojedynkach na zawodnikow w tym sezonie prezentujacych sie o niebo lepiej niz ich rywale.Cope to zawodnik ambitny , ale nie moze pochwalic sie tak wspanialymi technikami uderzen, odstawnych itd. jak jego rywal.Wyniki tez w tym sezonie przecietne.Co sie tyczy drugiej pary to gram przeciw legendzie snookera i jednego z moich ulubionych graczy.Jednak czas robi swoje i juz sama gra taktyczna nie wygrywa sie meczy , tu trzeba grac ofensywnie , duzo wbijac , a w tym elemencie Steve juz nie jest tak dobry jak przed laty.Moze i King to nie rewelacja, niemniej gra solidnie i jesli przegrywa to z wyzej notowanymi rywalami, wiec prezentuje sie solidnie , tzn. nie miewa wpadek i oby tak zostalo po tym spotkaniu.
Ostatnio zmieniony przez wasp 08-05-2010, 18:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 03-06-2010, 13:12
Unibax Torun WIN @ 1.9 tobet 10/10 godz. 14.00
Jest to final Mistrz. Polski Par Klubowych, ktory za niespelna godzine rozpocznie sie na torze w Toruniu.Na dobra sprawe beda sie liczyly 3 ekipy tj. Torun (Jagus, Miedziak) Leszno(Kolodziej , Balinski) i Tarnow(Ulamek, Kasprzak).Mysle ze tym razem gospodarze nie zmarnuja szansy, na zdobycie trofeum, jak to mialo miejsce w ub. roku podczas IMP.Z tej wymienionej trojki najgrozniejsi beda Leszcynianie , ale mysle ze zadyszki dostanie lider tj. Kolodziej, niby ostatnio szaleje (mecz w Tarnowie), ale nie mial tam godnych rywali i znal doskonale ten tor.Co prawda wywalczyl w Toruniu braz IMP, ale dzisiaj mysle bedzie musial uznac wyzszosc gospodarzy.Co do pary Tarnowa , to Seba nie jest w takiej formie jak w ub. roku , a o formie K.K, a raczej podejsciu do wykonywania zawodu zuzlowca w lidze polskiej, nie ma co sie rozpisywac- jednym slowem ma to w ...tyle i tyle w temacie.
Ostatnio zmieniony przez wasp 07-06-2010, 22:41, w całości zmieniany 2 razy