Nr Użytkownika: 155 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 557
Status: Offline
Wysłany: 02-03-2008, 01:59 "joker"
Witam.
"Wejscie' na strone glowna zajmuje mi 2-3 s. ale napisac cos sensownego to juz dramat Mam na imie Rysiek & rico vel wasp.Interesuje sie tenisem , snookerem i....zuzlem.Pierwsza zwym. dyscyplin ma wielu swietnych znawcow, wiec tu sporadycznie moge podac jakies sensowne typy, ale w 2-ch pozostalych bede sie staral utrrzymac dobry 'fason' i nie zrobic blamazu, mysle ze jesli chodzi o speedwey, to postaram sie by strona Vendetta byla w czolowce najlepszych stron tego tematu!
szacunek: wasp
ps. Pewnie nie wytrzymam 2-ch tyg. do rozpoczecia EL (zuzel), wiec jakis typek z tenisa moze sie tu pojawic , ale.....sa tu lepsi "goscie" tej dyscypliny wiec moje ewent. typy nalezy traktowac z przymrozeniem oka
Oba deble spotkaly sie nie tak dawno w Rotterdamie i wygrala para...Kohls./Youz. 6-3, 6-4 Jednak Rotterdam jest miastem bardziej ....rozpustnym ,( chyba 'trawka' legalna , alkohol , kobitki hehe- zartuje troszke sobie) od Dubaju- wiec chcieli w Holandii dluzej "posiedziec".Tak juz calkiem serio , to Damm / Vizner b. dobry debel , czolowka swiatowa i licze ze dzisiaj zrewanzuja sie rywalom, moze tez + czynnikiem okazac sie ze obaj odpadli juz z singli, to i morale juz nie takie wielkie by grac debla na 100%.Typ troszke na czuja , ale bardzo wierze w jego powodzenie!
Ogladalem kilka miesiecy temu w akcji L.Wenbo i musze powiedziec ze mlody chinczyk mi zaimponowal, jest to diamencik, ale...potrzebuje jeszcze duzo szlifow by zamienic sie w brylant.Przegral wowczas ten pojedynek z Greenem, wiec z zawodnikiem zblizonym umiejetnosciami do jutrzejszego rywala.Chinczyk potrafi ladnie wbijac bile z dystansu , ale brakuje mu doswiadczenia i ogrania jak rowniez slabo gra taktycznie, czesto sie 'podpala" do wbicia , zamiast sie dobrze 'odstwic', co powinien wykorzystac zawodnik tak doswiadczony jak McCulloch.Graja do 10-ciu wygranych frejmow , wiec o przypadku nie powinno byc mowy i wygrac powinien lepszy- mam nadzieje ze bedzie nim rutyniarz McCulloch.
Cope zostal okrzykniety wielkim talentem , moze i jest talentem, ale do takich mlodych graczy jak: Ding , N.Robertson czy tez R.Day jeszcze duzo mu brakuje.Owszem potrafi z hukiem wbijac bile przez caly stol, ale nie posiada jeszcze takich technik jak wyzej wymienieni gracze.W tym pojedynku szanse oceniam 50/50 bowiem F.O;Brien to juz zawodnik bardzo ograny z duzym doswiadczeniem, potrafi spowalniac gre czym mlodego gracza moze wyprowadzic z rownowagi.Cope to 'goraca' glowa lubi szybka i dynamiczna gre i jesli zlapie rytm to moze ten mecz wygrac , ja jednak licze ze Fergal latwo skory nie sprzeda i jesli przegra to po wyrownanej walce, chociaz licze tu na niespodzianke.
Wysłany: 07-03-2008, 20:06
Iourieva - Ponza 1 @ 1,6 bwin 8/10
Iourievej bardzo zalezalo na dobrym wystepie przed wlasna publicznoscia (zrezygnowala z wystepow w Korei)- w sprincie sie nie udalo , zanotowala 2 pudla i do 'czystej' na strzelnicy Ponzy stracila tylko 5s.Mam nadzieje ze rosjanka jutro spisze sie duzo lepiej podczas strzelania i po dobrm biegu na mecie wyprzedzi wloszke.Z panow myslalem zagrac na Makoveev - Moravec 1 , ale kurs w unibecie spadl z 1,62 , wiec odpuszczam ten typ.
ps. Przyznam ze nie spodziewalem sie tak fatalnej postawy rosjanki na strzelnicy(az 5 pudel), a Ponza tylko 2pudla.
Ostatnio zmieniony przez wasp 09-03-2008, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 07-03-2008, 20:18
A.Roddick - F.Lopez czy dojdzie w meczu do TB - NIE @ 2,47 bwin 6/10 6-7,6-4,6-2
Stawiam w tym meczu na Roddicka, ale kurs na jego win jest mizerny, a jesli nie zrobi walka i zawalczy tak by chciec wygrac , to mysle ze przy takim serwisie jak w ostatnich 2-ch meczach nie da sie zlamac , a tak jak dzisiaj serwujacego(z Denka) - Lopeza sam przelamie, no zobaczymy , ale uwazam ze kurs wart ryzyka.
ps.Liczylem na scenariusz taki jak w 2 i 3 secie.Wrocilem z pracy , gdy wynik byl 4-3* i przy serwisie Lopeza bylo 40-15 dla amerykanina , ale mimo to nie udalo sie przelamac rywala w 1-szym secie , szkoda , bo chyba by poszlo zgodnie z planem , a tak- porazka .Mimo iz nie udalo mi sie trafic , to brawa dla Lopeza , zagral super i tez trzeba przyznac extra serwowal.
Tak na poczatek sezonu trudno wyrokowac w jakiej dyspozycji sa poszczegolnie jezdzcy i jak przepracowali sezon zimowy. Tak naprawde to peefffka wydaje sie tylko 1-szy typ , gdyz obawiam sie ze K.Zabik zaplaci frycowe na trudnym angielskim torze.Stawiam na K.Kasrzaka w parze z Bjerre, bowiem Krzysztof scigal sie na torze w Pool i zapewne bedzie chcial pokazac sie publicznosci z dobrej strony, a co do pary z Jonssonem , to jednak stawiam na rutynowanego szweda.Typy te traktuje bardziej dla lepszego sledzenia live , jak i sprawdzenia sie czy mam jako , takie pojecie o tym sporcie
PS. Myslalem tez sprobowac delikatnie zagrac na mojego pupila J.Crumpa w pojedynku z N.Pedersenem @ 2,2 Unibet, ale jak juz wspomnialem to dopiero pierwszy sprawdzian w tym roku , ale gleboko wierze ze Jason w tym sezonie bedzie sie bil o cos takiego w Swiatowym zuzlu.
Ostatnio zmieniony przez wasp 09-03-2008, 18:29, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 09-03-2008, 13:57
Jeszcze jeden typ mi sie podoba, chodzi o drugi bieg w obsadzie:
Heat 2 - zwycięzca
Karol Ząbik (POL) 5.00
Scott Nicholls (GBR) 3.75
Rory Schlein (AUS) 7.00
Jason Crump (AUS) 1.85
typ J.Crump win @ 1,85 bwin 5/10 1m.
Jason w ub. sezonie byl zawodnikiem Pool, wiec tor zna doskonale, ale ze nigdy nie lubialem obstawiac zwyc. biegu to stawka "tylko" 6j , bo to zawsze ryzyko, ale czuje ze Crump dzisiaj powalczy na maxa- oby !
Wysłany: 11-03-2008, 13:29
Ten temat przeznaczam w 90% na zuzel z lig; Anglia, Polska i G.P, ale ze do rozpoczecia rozgrywek pozostalo jeszcze troszke czasu to bawie sie w typowanie tenisa, ale to juz sporadycznie by nie zasmiecac sobie tematu.Na jutro podoba mi sie typ:
Pironkova - M.Domachowska 2 @ 1,92bwin 10/10
Czuje ze Marta pokaze sie z tak dobrej strony jak w Australii i ogra rywalke, stad tak wysoka stawka.
ps. jak juz zaznaczylem bilans bede prowadzil wylacznie z zuzla i na te chwile jest:
typy(zuzel) trafione / pudla 5/1
Ostatnio zmieniony przez wasp 12-03-2008, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 12-03-2008, 16:27
Nie jestem ekspertem od tenisa, ale cos mi podpowiada ze Marta spisze sie na medal i ogra Pironkova, oczywiscie typ ten oparty jest nie na samym porzeczuciu , a po tym co widzialem w Australii, jak Domachowska grala wspaniale, az nie moglem uwierzyc , czy to nasza Marta Mysle ze bedzie dobrze i nasze dziewczatko przejdzie do kolejnej rundy.Owszem po Austarlii przytrafily sie wpadki , ale byly to porazki na cegle i w dosc slabych turniejach, a na hardzie od ub. roku Domachowska gra dobrze i czas wyrownac porachunki za porazke z bulgarka z U.S. Open 0-6, 6-4, 4-6,
Nawet nie zrazaja mnie zmieniajace sie kursy np. wczoraj bwin 1,92 wieczorem 2,2 a teraz 1,98 na Marte., bo jak pisalem wyzej , bardzo wierze w win Domachowskiej , oby tylko przeczucie mnie nie mylilo. Jazda Martunia, do boju, zrob to dla wuja ...Rica Wiem ze wrazie wpadki naraze sie na drwiny kolegow , ale mysle ze bedzie ok.
ps. Kleska , kleska , kleska na dodatek kalectwo .Marta prowadzila 4*-1 i przegrala wlasny serwis i 4 nastepne gemy, w drugim secie miala 2*-1 i kolejne 5 wdupila.Juz stop innym sportom , tylko zuzel, za 3 dni pierwszy mecz, trzeba przeczekac i wylizac rany
Taki oto kuponik sklecilem.Tipsarevic raczej jest faworytem w spotkaniu z Massu i mam nadzieje ze spisze sie dobrze.Greczynka skreczowala bodajze w Dubaju , ale mam nadzieje ze juz ze zdrowiem wporzadku i na hardzie ogra Zakopalova.W deblu stawiam na bardziej zgrana pare Berd./Dlouhy i jesli nie wykreca walka powinni wygrac z singlistami(glownie Denko , bo Kiefer grywal w deblu), jednak stawiam na czechow.Podobnie rzecz sie ma do pary Bjorki/Ullyet mimo iz lata grali z innymi partnerami to obaj prezentuja klase Swiatowa, W Las Vegas ograli pare Cermak/Friedl 6-1, 7-5 , a tu Friedl wystapi z Youznym i raczej nie powinni byc na tyle zgrani by wyjadaczy deblowych ograc.No zobaczymy jak to bedzie , bo cos ostatnio mizernie mi idzie, na dodatek neka mnie jeszcze czkawka po klesce Domachowskiej, no ale jak sie ma ...siano w glowie , to przegrywa sie wygranego seta.Mysle ze nasi Frytka/Matk. powinni wygrac swoj mecz , ale...dziekuje ci Polsko(Marto!) ! hehe. A jeszcze co do Kiefera , to przegral swoj pojedynek singlowy z Sela (Adolf H. chyba przewraca sie w grobie ) wiec pewnie nie jest w najwyzszej formie , to i po takiej porazce morale u niego powinno byc niskie.
Wysłany: 20-03-2008, 19:26
Swindon - Eastbourne hc+5 2 @ 1,875 SB 48-42 z hc 48-47
Przyznam ze poczatkowo chcialem typowac win gospodarzy i moze tak byc , ale jesli Swindon wygra to moim skromnym zdaniem minimalnie, tak wiec hc+5 na gosci wyglada w miare dobrze.Jest to rewanz w pierwszym meczu Eastbourne wygrala na swoim torze 52-41, ale wygrana mogla byc jeszcze bardziej okazala , bowiem goscie w 100% wykorzystali jokera i wygrali bieg w stosunku 8-1 czym bardzo zminimalizowali porazke.Owszem przy wyrownanych druzynach decyduje wlasny tor , ale Richardson jeszcze w ub. roku byl zawodnikiem Swindon , wiec tor zna doskonale, Nicholls swoje pkt zrobi itd. uwazam ze mecz bedzie oscylowal ok. remisu, no zobaczymy, ale ze to dop. poczatek sezonu , to nie ma co szalec ze stawka.
ps. zabraklo oczka na koncie gosci by hc wszedl, ale to tak bywa jak pierwszy mecz dosc pewnie i wysoko sie wygra- nauczka na przyszlosc
Wysłany: 21-03-2008, 11:52
Belle Vue - Wolves+7,5 2 @ 1,9 bwin 49-44
J.Screen+0,5 - F.Lindgren-0,5 2 @ 1,85 SB 12-3
Typy za ..grosze , gdyz jest to poczatek sezonu i lepiej z grubsza kasa poczekac na lige.Moze na wieczorne mecze cos godnego sie znajdzie teraz, typy podane dla lepszego sledzenia live.
ps.Wczoraj na "-" dzisiaj na "0"(no prawie), moze wieczorem bedzie juz na "+".No troszke zawalilem z tym Lindgrenem,liczylem ze pojedzie na tyle dobrze by wystapic w biegu 15-ym , a u gospodarzy Screen tylko 4 razy, jednak genialnie pojechal stary , poczciwy Joe, ale przyznaje , spartolilem sam , bylo zakladu h2h nie ruszac , tym bardziej ze to pierwszy mecz gospodarzy i trudno bylo wyrokowac jak z forma jest u Screena , ale ok , wieczorem jedziemy dalej.Na poludnie czuje ze Hampel zrobi duzo pkt, ale linia 11,5 to troszke sporo , musze to przemyslec jeszcze,jednak wierze ze 'maly" dzisiaj bedzie ulubiencem miejscowej publicznosci!
ps. Mozna sie tylko domyslac ze Jarek byl ulubiencem, gdyz zdobyl najwiecej pkt. dla swojej druzyny ,- przywiozl 12 'oczek'
zuzel- bilans: trafione /pudla 6/3
Ostatnio zmieniony przez wasp 21-03-2008, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-03-2008, 19:13
Coventry -7,5 - Wolves 1 @ 1,8 bwin 59-33
ps. Ponizszy tekst pisalem w innym miejscu , wiec troszke wyj. z kontekstu.A mnie sie wydaje ze dobrze wyglada(teraz) Coventry-7,5 @ 1,8 Bwin.Pierwszy mecz pokazal mimo dosc wys. przegranej ze 4-ej zawodnicy Coventry nawet dobrze punktowali , jedynie pogubili sie mnej doswiadczeni jezdzcy.Z tego co pamietam , ktos pisal w ub. roku ze tor w Wolves jest torem bardzo trudnym, wiec taka porazka mogla sie przytrafic. U sibie juz zapewne lepiej spisze sie Stead i rezerwy , mysle ze jest szansa by hc-7,5 zostal przeskoczony przez Coventry .Moze tez wyjsc lekkie zmeczenie gosci , gdyz dzisiaj juz rozgrywali mecz na wyjezdzie tj. w Belle Vue , podczas gdy gospodarze beda wypoczeci
Ostatnio zmieniony przez wasp 21-03-2008, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21-03-2008, 19:25
Hammers - Ipswich+15,5 2 @ 1,9 bwin 40-52
Rano Hammersi wygrali w Ipswich i mam nadzieje ze wielkiego lania nie zrobia teraz gosiom, a tak wysoka linia chyba nie zostanie przekroczona, typ troszke na czuja , ale wydaje sie logiczny , po co az tak sie wysilac , wystarczy wygrac najmniejszym nakladem sil, tak mi sie wydaje ale roznie to moze byc
Mialem zamiar jeszcze sprobowac Eastbourne hc hc-6 , ale troszke sie ociagalem az linie podniesli na -7 SB a ze jakos wielkiego przekonania nie mam to odpuszczam.
ps.
Z wieczornej 'sesji' jestem zadowolony , ale....moglo byc jeszcze lepiej , gdyz spoznilem sie na Eastbourne , jak pisalem wyzej mialem to z hc-6 grac , a jak sie zdecydowalem to podniesli, chodzil mi rowniez typ na under 10,5 Iversena(zdobyl 8pkt.), ale rowniez kurs spadl z 1,75 na 1,65, ale tu juz nie mam sobie nic do zarzucenia , bowiem moglo byc roznie , bo Iversen w 1-szym swoim biegu mial upadek , wiec to na takim duzym farcie by weszlo, a moze by czlowiek chcial zbyt duzo?