Wczoraj wybrałem najgorszy z możliwych meczy, nieraz i tak bywa. Mam nadzieję, że dzisiaj nie będzie takich numerów.
Zaczynając od pierwszej pozycji na kuponie. Salzburg po sześciu kolejka zajmuje piąte miejsce z dorobkiem jedenastu punktów (3-2-1, 15:6), przy czym w domu mogą pochwalić się bilansem trzech wygranych w trzech meczach i stosunkiem bramek 10:0. W poprzedniej kolejce ulegli oni Austrii Wiedeń 3:2, stąd głównie mój typ na ich wygraną. Warto zaznaczyć, że drużyna Ried przegrała swoje dotychczasowe trzy mecze na wyjeździe, stosunek bramek 3:7.
Ekipa mistrza Francji podejmuje dzisiaj niespodziewanego lidera po 2 kolejkach - ekipę Grenoble. Tutaj ponownie głównym powodem gry na Lyon był ich remis w poprzedniej kolejce (0-0 z Lorient). Nie wierzę, że tak ofensywnie grająca drużyna dzisiaj nie strzeli bramki, co więcej mam nadzieję, że tylko oni będą strzelać dzisiejszego wieczoru. Widziałem skróty meczu Lyonu z pierwszej kolejki (wygrany 3:0 z Toulouse) i byłem pod sporym wrażeniem. Grenoble to jedyna drużyna we Francji która nie straciła jeszcze punktów, dzisiaj powinni wyjechać z zerowym dorobkiem.
Ostatnim meczem, który wybrałem jest spotkanie naszej rodzimej ligi. Bardzo rzadko gram przeciwko swoim ulubieńcom, ale za bardzo dzisiaj w nich nie wierzę. Widziałem dwa skróty dwóch meczy Polonii i trzeba stwierdzić, że grają dobrą piłkę jak na polskie warunki. Gdyby mieli troszkę więcej szczęścia, Wisła nie wyjechałaby z wynikiem 2:0. Na Łazienkowskiej zaaplikowali dwie bramki Legii, dzisiaj sądzę, że ełksa również dostanie coś do siatki.
To tak w skrócie, dlaczego wybrałem te trzy spotkania. Pozdrawiam!
_________________ "W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
Chelsea jest w dużym gazie obecnie, dodatkowo w Wigan zawsze dobrze sobie radzili i wygrywali. Real w ostatnich ośmiu spotkaniach przeciwko Valencii strzelał im bramkę, dodatkowo w pierwszym meczu przegrał 2-3, więc aby marzyć o pucharze muszą dzisiaj trafić do bramki gości. Inter z Jose na ławce powinien we Włoszech rozdawać karty, analizując wyniki meczów towarzyskich widać, że bardzo ładnie sobie poczynają. Według mnie dzisiaj nie przegrają tego meczu. To tak w telegraficznym skrócie dlaczego gram taki kupon. Pozdrawiam!
_________________ "W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
Tak na szybko. Grecy zagrają na wyjeździe z ekipą która szans na awans już nie ma, w lidze także nie zachwyca. Wygrana Grekom daje bezpośredni awans do dalszych gier. Czesi także stoczą bezpośrednia walkę z ekipą, która myśli o awansie. Hala pomoże gospodarzą
Edit: To co zrobił Nymburk w tym meczu to totalne nieporozumienie. Nie mam pojęcia jak oni mogli ten mecz przegrać
Nr Użytkownika: 45 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 249
Status: Offline
Wysłany: 15-01-2009, 16:11
#5#
Norway-Germany -1-
ALBA Berlin-Olimpija Ljubljana -1
kurs: 1.48
stawka: 55.81 zł
wygrana: 82.39 zł
bukmacher: betgun
ALBA powinna bez problemów rozwalić chłopaków z Ljubljany. Wygrywają mają awans do TOP16. O biathlonie nie ma co pisać, fachowcy już skrobnęli co nieco
Tak na szybko. Zug ze stratą jednego punktu do Langnau, które dzisiaj gra z wiceliderem rozgrywek. Także szansa na stratę punktów spora. Zug zajmuje dziewiąte miejsce w tabeli, ma duże szanse na play offy dlatego dzisiaj powinni walczyć o wygraną z najgorzej grająca na wyjazdach drużyną Biel.
Kolejna runda Euroligi pań, pierwszy mecz. Gospodynie jak dobrze sprawdziłem jeszcze na swoim parkiecie w tym sezonie pucharowym nie przegrały.
Nr Użytkownika: 45 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 249
Status: Offline
Wysłany: 24-02-2009, 14:52
#13#
Arsenal - AS Roma 0:1 1/2 [AH] -2-
Inter - Manchester Utd -1X-
Lyon - FC Barcelona -X2-
kurs: 2.01
W trzech ostatnich swoich meczach w LM Arsenal nie stracił bramki, doszły osłabienia w zespole także jest szansa, że drużyny AS Romy dzisiaj coś zaaplikuje. Arsenal ostatnio ma również problemy z wykończeniem akcji, mimo świetnych okazji. Ciężko wskazać, kto dzisiaj będzie górą. Nie sądzę, aby chłopcy Wengera mogli wygrać więcej niż jedną bramką. W drużynie gospodarzy prawdopodobnie zabraknie: Rosicky, Silvestre, Adebayor, Fabregas, Walcott, Eduardo. Wśród gości: Vucinic,. Cassetti, Menez, Juan
"Speszial łan" zawsze bardzo dobrze radził sobie w spotkaniach z drużynami prowadzonymi przez Alexa Fergusona. Na pewno Inter będzie podwójnie zmobilizowany, własna publika. MU ostatnio kapitalna seria w lidze. Jednak gdzieś musi zostać przerwana. Ostatnimi laty Inter za wiele w Europie nie osiągnął, teraz nadarza się kapitalna okazja, aby pokonać ubiegłorocznego triumfatora LM. Liczę, że wobec kontuzji i zawieszeń graczy defensywy Manchesteru, Inter u siebie nie przegra. Wśród gospodarzy nie zagra: Samuel i Materazzi, wśród gości: Vidić, Neville, Brown, Evans, Hargreaves, Da Silva.
Po przegranych derbach Barcelony zespół lidera hiszpańskiej PD wybiera się na spotkanie do Lyonu. Z tego co wyczytałem porażka z Espanyolem wzbudziła sporo kontrowersji w Katalonii. Warto byłoby ją jak najszybciej uciszyć, okazja ku temu nadarza się dzisiaj. Obecny Lyon to nie ta sama drużyna (w moim odczuciu), która rok rocznie potrafiła napsuć sporo krwi potentatom piłki. Obie drużyny dzisiaj powinny wybiec w najsilniejszym zestawieniu, więc większe umiejętności są po stronie Barcelony. Tutaj również zabezpieczyłem się remisem.
Ostatnio zmieniony przez antybuker 24-02-2009, 22:51, w całości zmieniany 2 razy