Vendetta Picks Strona Główna  
  Vendetta Picks
livescore  Livescore    http://vendetta-picks.net/czat Czat    Szukaj  Szukaj    Użytkownicy  Użytkownicy   

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia
Żużel - Anglia
Autor Wiadomość
majkello 

Nr Użytkownika: 438

Status: Offline

Wysłany: 13-02-2009, 12:27   Żużel - Anglia

ELITE LEAGUE

»BELLE VUE ACES
»COVENTRY BEES
»EASTBOURNE EAGLES
»IPSWICH WITCHES
»LAKESIDE HAMMERS
»PETERBOROUGH PANTHERS
»POOLE PIRATES
»SWINDON ROBINS
»WOLVERHAMPTON WOLVES

Składy Drużyn 2009

Terminarz

PREMIER LEAGUE

»BERWICK BANDITS
»BIRMINGHAM BRUMMIES
»EDINBURGH MONARCHS
»GLASGOW TIGERS
»KING'S LYNN STARS
»NEWCASTLE DIAMONDS
»NEWPORT WASPS
»REDCAR BEARS
»RYE HOUSE ROCKETS
»SCUNTHORPE SCORPIONS
»SHEFFIELD TIGERS
»SOMERSET REBELS
»STOKE POTTERS
»WORKINGTON COMETS

Składy Drużyn 2009

Terminarz

www.british-speedway.co.uk

krzychu 

Nr Użytkownika: 289

Wysłany: 27-03-2009, 19:16   

Majkello tak chciałeś analize w dziale żużel to ją daje... Typ jest dokładnie taki sam jak jednej osoby z tego forum pisałem do innego serwisu analize ale wkleje ją również tu może to rozrusza troche temat...

Norris under 6 pkt stawka 5/10 bet365 (tobet oferuje linie 4pkt po kursie 1.85) <plus>

Lakeside mocne u siebie bedzie jak co roku patrząc na poczynania doświadczonego Norrisa w pierszym meczu nie daje mu duzych szans na zdobycie tych 6 pkt. Nie powinnien on wygrać w tym meczu ani jednego biegu gdyż zawodnicy tacy jak: Adam Shields, Jonas Davidsson, Lee Richardson, Joonas Kylmakorp,i Kauko Niemenen wedug mojej oceny mu na to nie pozowolą. Norris powinnien odjechac w tym meczu góra 4 biegi. Ciężko bedzie o te pkt ponieważ oprócz przeciwników z Lakeside odbierać pkt będą róznież swoi zawodnicy... Kurs nie jest za wysoki ale za średnią stawke jak najabrdziej do gry... według mnie linia 4.5 byłby tu bardziej opytmalna. W jednym meczu jaki odjechał Norris w tym roku był pojednyk z Poole na wałsnym torze zdobył w nim 5pkt (2,1,2,w) plus bonus.

pozdrawiam krzychu

Brawo Krzychu :) oby tak dalej! Polecam wszystkim typy tego człowieka - bo doskonale zna się na speedwayu!

majkello 

Wysłany: 30-03-2009, 18:29   

Witam, zaczynamy na dobre sezon czarnego sportu! Teraz czas zarabiać!

Chris Holder OVER 10.5 @1.70 5/10 tobet <plus>

Na dobrą sprawę forma młodego kangura jest sporą niewiadomą. W sparingach spisywał się bez rewelacji. Jednak jeśli jego Poole myśli dzisiaj o zwycięstwie - on i Bjarne Pedersen muszą pojechać na wysokim poziomie. Swindon to niewydogna ekipa. W Poole zaobserwowaliśmy sporo zmian. Na szczęście jest "13" co daje mu handicap dobrych pól. Dodatkowo nie pojedzie dzisiaj Jason Doyle, a w zamian gospodarze wprowadzają RR. Czyli możliwe, iż Holder pojedzie dzisiaj 5-6 razy. Myślę, że spokojnie Chris będzie dzisiaj objeżdżał Steada, Stojanowskiego czy McGowana. Mój typ: 3,3,2,1,2 i ewentualnie 6 start, moim zdaniem nastuka dzisiaj około 12 punktów.
Ostatnio zmieniony przez majkello 30-03-2009, 22:56, w całości zmieniany 2 razy  

+wasp

Nr Użytkownika: 155

Wysłany: 30-03-2009, 19:47   

Jesli nic sie nie zmienilo w regulaminie( a raczej nie), to Holder nie moze jechac r/r za Doyla.Doyl ma srednia 4(zaokraglilem) i tylko jeden zawodnik moze pojechac r/r za niego z wyzsza sr., ale ten z ...nizsza heh troszke zamieszalem ale tak: Doyl 4 Screen 6, Holder 8, B.Pedersen 9 i tylko Joe moze jechac r/r bo ma wyzsza od Doyla a nizsze od Holdera i B.Pedersena.Pisze to nie aby sie wymadrzac , a by nam Wszystkim pomoc w nastepnych typowaniach ! Zycze by typ wszedl i sciskam kciuki za over Holdera :)

ps. tu wkleje linka gdzie sa srednie na przyszlosc , ale nalezy sprawdzac co jakis czas bo sa uaktualniane ( zmieniaja sie srednie), a u gory sa zakladki gdzie mozna wejsc na strony klubow i czasem jakies dobre info wyszukac.Pewnie wiekszosc juz ja ma , ale moze ktos rozpoczynajacy przygode z zuzlem Angielskim , to potrzebne info.
http://www.british-speedway.co.uk/elteams09.html

majkello 

Wysłany: 30-03-2009, 22:55   

Zgadza się Wasp, moje niedopatrzenie. Ważne, że weszło ;)

majkello 

Wysłany: 02-04-2009, 18:06   

Na dzisiaj proponuję trzy typy:

Kenneth Bjerre OVER 11.5 @1.85 tobet 5/10 <plus>

Duńczyk to zdecydowanie najważniejsza postać ekipy Panter. Jeśli on nie ukręci dzisiaj dobrego zespołu - to zapewne jego drużyna polegnie na własnym torze. Bo kto ma go zastąpić? Kornelliusen póki co prezentuje niezłą formę, inni jak: Iversen, Dryml, Vissing to póki co nieporozumienie. W każdym meczu Bjerre robi bardzo dobre wyniki. Dzisiaj powalczy praktycznie z 4 żużlowcami gości: Shieldsem, Davidssonem, Richardssonem i Kylmaekorpi. Myślę, że dobra forma plus atut własnego toru doprowadzą Kennetha do wysokiej zdobyczy punktowej.

Mój typ: 3,3,3,2,2 - 13 pkt

Davey Watt OVER 9 @1.90 tobet 4/10 <minus>

Bliźniaczo podobna sytuacja. Z tym, że Watt ma o wiele trudniejsze zadanie. Bjerre z Panterami powalczą o zwycięstwo... Pytanie czy stań Eastbourne na walkę z Swindon i Adamsem na czele? Szczerze wątpie. Jednak jeśli goście chcą zachować twarz to trzeba zrobić te 30-34 punkty. A kto je może zrobić? Oczywiście Watt. Świetna forma. W każdym meczu kręcił ponad 10 punktów! Dzisiaj nie będzie inaczej. Stać go na 10-11 punktów. Fakt, iż gospodarze mocni: Adams, McGowan, Batchelor, Pavlic, Stead, Stojanowski i Fisher.

Mój typ: 2,2,3,2,1 - 10 pkt

Swindon(-14.5) - Eastbourne @1.85 tobet 4/10 <minus>

Dwa podstawowe atuty: własny tor i mocny skład! To chyba wystarczy by pokryć 15 punktowe hc. Myślę, że Adams (14), McGowan (6), Batchelor (11), Pavlic (9), Stead (7), Stojanowski (3) i Fisher (5) wykręcą dzisiaj około 55-57 oczek. W zespole gości powalczą o wynik głównie Watt i Woodward, chociaż w tego drugiego nie wierzę.

Mój typ: 57-38
Ostatnio zmieniony przez majkello 03-04-2009, 23:09, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 03-04-2009, 19:39   

Lakeside Hammers - Peterborough Panters

Panters +18 @2.15 bet365 5/10
<plus>

Młoty z Lakeside na własnym torze ugoszczą dzisiaj Pantery z Peterborough. Gospodarze w tym nowym sezonie pokazali, że są nieźli. Pokonali 57:38 słaby Eastbourne. Dzisaj przy taśmie staną moim zdaniem o wiele bardziej wymagający rywale. Pantery na wyjeździe uległy mocemu Coventry 37:53. W dzisiejszym spotkaniu obie ekipy zastosują ZZ, u gospdoarzy nie pojedzie Kylmaekorpi, natomiast u gości Vissing. Obaj mieli wczoraj wypadek. Odnośnie gospodarzy. Mają wyrównany skład, na czele z Shieldsem, Davidssonem i Richardssonem. Dzisiaj ta trójka zrobi ponad 30 oczek. Do tego punkty dołożą Nieminen, Morris i Robson. Myślę, że wspólnymi siłami nazbierają około 50-52 punktów. Z kolei goście... Mają będącego w bardzo dobre formie duńczyka Kennetha Bjerre, i to właśnie od niego będzie wiele zależało, jeśli Bjerre pociągnie ten wózek to goście spokojnie pokryją hc. Bjerre mam nadzieję, że wykręci dzisiaj 12 oczek. Następnie przeciętny Ales Dryml, którego dorobek zapewne nie przekorczy 6 punktów. I ważna dwójka... Niels Kristian Iversen i Mads Korneliussen. Liczę tutaj na 20 punktów! Zostają juniorzy Complin i Bach... 4-5 punktów wspólnie i będzie gitara. Mam nadzieję, że dobiją wspólnymi siłami do 40 oczek. Mój typ (około) 52:40 dla gospodarzy.

Coventry Bees - Belle Vue Aces

Coventry -11 @1.85 tobet 5/10
ZWROT

Kompletnie odmienione Asy z Belle Vue odwiedzą dzisiaj Coventry. Pytanie na ile dadzą się ukąsić Pszczołóm? Moim zdaniem na spory bagaż. Słabiutko raczej wyglądają szeregi Asów. I na dobrą sprawę wielką niewiadomą jest ich dzisiejszy premierowy występ. Na czele Krzysiu Kasprzak, pytanie na ile go stać? On jakoś niespecjalnie pokochał brytyjskie tory. Daje mu max 9 oczek, max! A następnie cała fala średniaków: Wright, Bager, Gjedde, Ostergaard, Boxall i Hougaard. Pytanie na ile ich stać? W sumie daje im maksymalnie 26-27 punktów. Myślę, że gospodarzy: Harrisa, Barkera, Allena, Kennetta, Schleina, Wellsa i Framptona stać dzisiaj na 55-56 punktów. Co w efekcie da im około 20 punktowe zwycięstwo. Mój typ: 55-35.

Coventry wygrało równo 11 punktami - ZWROT
Ostatnio zmieniony przez majkello 03-04-2009, 23:11, w całości zmieniany 2 razy  

majkello 

Wysłany: 04-04-2009, 19:22   

Krzysztof Kasprzak OVER 10 @1.95 5/10 tobet <plus>

Trochę wczoraj nie doceniłem Krzyśka, świetnie pojechał w Coventry, z ciężkimi rywalami wywalczył 14 oczek (w tym 6 za jokera). Dzisiaj rywale, moim zdaniem słabsi. Bo Norrisa, Bridgera, Woodwarda, Drymla powinien spokojnie objezdzać. Teoretycznie z Wattem powinien mieć problemy, bo on jest wyjątkowo dobry u siebie, ale myślę, że nawet Davey objedzie. Kasprzaka stać dzisiaj na 12-13 oczek. Mój typ: 2,3,3,2,2 - 12 pkt.
Ostatnio zmieniony przez majkello 05-04-2009, 01:07, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 06-04-2009, 17:28   

James Wright UNDER 6 @1.95 bet365 5/10

James to bardzo przeciętny żużlowiec. W Belle Vue odgrywa rolę partnera Krzyśka Kasprzaka - lidera Asów. Jest to zdecydowanie jedno z najsłabyszch ogniw wśród ekipy gospodarzy. Rzadkością jest by ten zawodnik przyjeżdżał na mete drugi, a o 3 punktach może tylko pomarzyć. Tutaj wszystko kręci się wokół Krzyśka. Wright dodatkowo nie ma dobrego sprzętu. Dzisiaj stanie do rywalizacji bardzo wyrówanej ekipy, w których zawodnicy przewyższają Jamesa o klase. Dzisiaj nie będzie miał łatwej jazdy. I tak stawiam na maximum 3 oczka w 4 startach Wrighta (0,1,0,2).

Zdarzenie anulowane z powodu opadów deszczu - ZWROT
Ostatnio zmieniony przez majkello 06-04-2009, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  

majkello 

Wysłany: 09-04-2009, 19:11   

Ales Dryml OVER 6 @1.66 bet365 5/10

Czech w tym sezonie nie ma dobrego życia. Startuje jako partner lidera Panter - Kennetha Bjerre. Jest zazwyczaj dostarczycielem dalszych punktacji. Rzadkością jest by wygrywał bieg. Nie wiem czy problem tkwi w sprzęcie, a może w formie? Nie mam pojęcia. Licencje na speedway to ten chłopak zdecydowanie ma. Liczę, że dzisiaj dozna małego przebudzenia i zrobi te 7-8 punktów, jak to miało miejsce w pierwszym spotkaniu Panter z Coventry (7 pkt w 4 startach). Dzisiaj sytuacja jest o tyle klarowna, że czech pojedzie 5 razy, pod nieobecność Vissinga! I to z rywalami z nie najwyższego szczebla. W pierwszym biegu powinien sobie poradzić z Risangerem i dowieść 1 punkt, podobnie jak w drugim starcie i potyczce ze Stachyrą. Kluczowym biegiem może okazać się bieg 10, mam nadzieję, że Bjerre pojedzie zespołowo i wyminą obaj parę King-Kroner! Ogólnie liczę na 8 oczek, może będzie lepiej? Mój typ: 1,1,2,3,1

majkello 

Wysłany: 09-04-2009, 19:19   

Jarosław Hampel OVER 10 @1.80 tobet 5/10

Tym razem drużyna przeciwna - Ipswich Witches i lider tego zespołu Jarek Hampel. Dzisiaj z pewnością faworytem są gospodarze, jednak osobiście uważam, że nie będzie to spacerek! Głównie za sprawą dwóch polaków - wspomnianego Hampela oraz Piotrka Świderskiego. Obaj mają za zadanie pociągnąć wózek! Wspólnymi siłami spokojnie mogą ugrać 22 punkty - reszta to sprawa pozostałych. Hampel dzisiaj za główne zadanie będzie miał objeżdżać Bjerre. A jak wiemy i jak pokazał Jarek jest w formie i co ważne jest szybki! W dotychczasowym jednym jego starcie na wyspach przywiózł 12 oczek. Dzisiaj liczę na podobny wynik! W pierwszym starcie 2 lub 3 punkty. W drugim i trzecim stawiam na zwycięstwo. W biegu 13 na 2 oczka. Zebraliśmy: 2,3,3,2 już 10 punktów. W piątym starcie nie powinien dojechać ostatni. Mój typ: 2,3,3,2,2 - 12 pkt.

majkello 

Wysłany: 10-04-2009, 18:55   

Joe Screen - Lewis Bridger @1.50 bet365 7/10

Wręcz w wybornej formie (dość nieoczekiwanie) jest Bridger. Jeździ bardzo fajnie, przede wszystkim waleczni i doskonale znajduje odpowiednią ścieżkę. Jest trochę w cieniu Watta, ale to właśnie od tej dwójki wymaga się najwięcej! Co ciekawie mecz Poole - Eastbourne już dzisiaj się odbył... nie wiem kto to wymyślił, ale zapewne jest to spowodowane napiętym terminarzem. Jeździli dzisiaj w Poole, a już wieczorem pojadą w Eastbourne rewanż. Dzisiejszy mecz zakończył się po 12 biegach z powodu opadów deszczu wynikiem 36:36 i taki też rezultat został zatwierdzony. Pytanie czy dwa starty nie wdadzą się we znaki zawodników? Do tego podróż... Mam nadzieję, że nie. Bridger zdobył dzisiaj 9 oczek (3,2,3,1) czyli całkiem dobry wynik, chociaż ostatnio robił lepsze zdobycze. Doświadczony Joe z kolei 6 (0,2,2,2). Dzisiaj na torze spotkali się dwukrotnie - na remis. Raz lepszy był Bridger zostawiając długi ogon i ostatniego Screena, z kolei w 12 biegu Joe objechał Lewisa i zdobył 2 punkty (Bridger 1). Sporym atutem jest oczywiście swój tor... Dodatkowo Bridger powinien pojechać w biegu nominowanym.

Mój typ:

Bridger (3,2,2,3,1) 11

Screen (2,2,1,2) 7

majkello 

Wysłany: 10-04-2009, 19:29   

Jonas Davidsson - Danny King +3 @2.37 bet365 3/10

Podobnie jak wyżej - obaj spotkali się już dzisiaj na torze, tyle, że w Ipswich - przenieśli się teraz do Lakeside. W pierwszym meczu po wielkich emocjach 46:44 zwyciężyły Wiedźmy. Danny King dołożył do tych 46 punktów 7 oczek, co było przeciętnym wynikiem tego zawodnika. Wczoraj pojechał doskonale w Peterborough, gdzie zdobył 11 punktów. Szwed Davidsson z kolei dzisiaj pojechał nieźle (10 - 1,2,3,1,3). Jonas w tym sezonie przeplata niezłe występy z totalną porażką, liczę, że dzisiaj będzie podobnie i prym wśród Młotów wieść będą: Shields czy Richardson. HC dość duże - to ze względu, iż Jonas zapewne wystartuje 5 razy, co jest niewiadomą w przypadku Kinga.

Mój typ:

Davidsson (1,1,3,2,2) - 9 pkt

King (1,3,1,3) - 8 pkt + ewentualnie bieg nominowany

majkello 

Wysłany: 14-04-2009, 19:44   

Wolverhampton Wolves v Belle Vue Aces

Wolves -11.5 @1.85 5/10 tobet

Zdecydowanie 3 atuty przemawiają za Wilkami dzisiejszego wieczora:

1. Tor - Wilki jeżdżą na własnych śmieciach bardzo dobrze. Wystarczy spojrzeć na wyniki. Odprawiali ponad 10 punktowymi przewagami lepsze ekipy od Asów (52:41 z Lakeside, 53:40 ze Swindon. Za pewne toromistrz przygotuje tor tak, by gospodarze mieli wyjściową przewagę nad przyjezdnymi.

2. Kadra - liderzy Lindgren i Peter Karlsson dzisiaj powinni spokojnie zrobić 25 punktów. Swoje cenne grosze dorzuci Woffinden, myślę, że koło 8. Skóra, Klindt i Proctor są w stanie zrobić 18 punktów, może nawet więcej. W sumie liczę na 52-53 punkty Wilków. Goście... Kasprzak raz jedzie świetnie, raz żałośnie, jak będzie dzisiaj? Stawiam na 8-9 punktów, Krzysiek chyba mocno zmęczony. Gjedde, tutaj myślę o 7-8 oczkach. Wright? podobnie jak Charlie. A reszta naskrobie drobniaki i pewnie zbiorą około 38 punktów.

3. Rewanż - za niedawną porażkę na wyjeździe 42:54.

Mój typ: 53-39

majkello 

Wysłany: 15-04-2009, 17:12   

Poole Pirates - Coventry Bees

Poole @1.54 SB 4/10

Zdecydowanie ten sezon nie układa się kolorow dla Piratów. Mają jednego stalowego lidera (Holdera), jeżdżącego póki co poniżej oczekiwań Bjarne Pedersena oraz Screena i Daniela Davidssona, którzy startują bardzo nieobliczalnie. Ja jednak dzisiaj sądzę, że Piraci objadą Pszczoły. Są obecnie drużyną własnego toru, który dzisiaj powinien im służyć. Holder i Bjarne powinni dzisiaj nastukać ponad 25 punktów, po cichu liczę na komplet, może 14 oczek młodego kangura. Wiele, bardzo wiele zależeć będzie od dwójki Screen - Davidsson. Obaj są w stanie zrobić po 10 punktów, ale jak będzie dzisiaj? Myślę, że obaj dorzucą około 18-19 punktów. A reszta... (Jankowski, Stonehewer i Hurry) muszą dorzucić z 5 oczek! Co da około 48-49 punktów, tym samym zwycięstwo gospodarzy. Goście posiadają bardzo wyrównaną paczkę. Harris bez formy, Allen całkiem niedawno miał wypadek, jednak dochodzi do siebie, sądzę, że o wyniku zadecyduje postawa Kennetta i Schleina, choć i oni jeżdżą w kratkę. Junior Frampton zapewne dorzuci z 3-4 punkty. Wygląda to na mecz 4 na 4: Pedersen/Screen/Davidsson/Holder vs Harris/Allen/Schlein/Kennett... mój typ 49:41.
Ostatnio zmieniony przez majkello 15-04-2009, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  

Vendetta Picks Strona Główna » Analizy, Informacje, Sugestie » Sporty motorowe » Żużel - Anglia